Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
Beba ima 3 mjeseca i 3 nedelje. Bili smo na kontroli prije 7 dana, lijepo napreduje, samo sisa. Od 15-og dana je pila po 3 kapi d3 kapi. Ali doktorica nam je sada povecala na 8 kapi do sledece kontrole, kaze da su joj mekane kosti glave, pozadi. Beba spava na ledjima gotovo od rodjenja. Pokusavali smo i na stranu i na stomak ali ili se brzo probudi ili sve zgura iza sebe da bi legla na ledja. Ona nam je rekla da je to zbog toga. Imamo jos vise od mjesec dana do kontrole, bas sam se zabrinula narocito kada sam svasta procitala na internetu. Da li je neka majka imala problem sa ovim? Pozdrav za sve slatke bebice i lijepe mamice.
Boze dragi prvi put cujem.moja curica ima danas 4meseca,od trece ned tako pava,i nikad nam n.hko tako nesto nije rekao.Isto tako mi je spavala i prva curica i nikada nikakvih spominjanja da su joj mekane kosti glave.Bez nerviranja,sasvim je normalno tako pavati,pa nismo svi isti. :-)
moze li savet sta je dobro za zubice da bebcu olaksam jer ga dosta svrbi i pomalo je nervozan, slabije spava, budi se nocu, sve zivo trpa usta, slabije jede mleko, i kakva su vam iskustva sa cilibarskom ogrlicom, da li pomaze?
Mi smo kupili ogrlicu jer je beba bila ista kao sto si ti opisala. Nikakva promena nije uocena, osim sto je malo manje nervozan. Po mom misljenju je ogrlica bacanje para.
Nama se naziru prvi zubici, pesnice su cesto u ustima, pregurali jak kasalj i zapusen nos i zbog bolesti tek ove nedelje idemo na prvu vakcinu. Pre dve nedelje imali 6200
Mi smo navrsili 4 mjeseca i imamo dva zubica :) Iskljucivo dojimo i super napredujemo, sa 3,5 mjeseca imao je 7620 grama, prespava noc i sretni...
Drage mame, da li se nekom desavalo da u jednoj dojci nema mleka? U pocetku je bilo manje a sada je nestalo potpuno, a u ovoj drugoj nadolazi najnormalnije, a stavljala sam je da sisa na obe jednako. Sada sam pocela da dohranjujem bebu posle svakog sisanja jer se plasim da je gladna. Unapred hvala, pozz
Hvala Milice :)
Meni se to desilo. Samo nastavi i ne brini, ako nestane skroz, ja imam jos malo, formirace se dovoljno mleka u jednoj dojci, toliko da ces moci i godinu dana da dojis.
Cao svima, moja beba ima 3 meseca i 3 nedelje. grcevi su prestali ali dosta je muce gasovi ne znam sta da joj radim... da li ima neko iskustva sa slicnim?
espumisan kapi.nama su dosta pomogle
Caj od komorace i kima im smiruje stomacic,makar nama pomaze ,pokusajte
Cao mame,
Molim Vas za jedan savet, imam bebu od 4 meseca,tacnije za 2 dana puni 4 meseca.
Prosle nedelje je povracao u mlazu 3-4x, dajemo mu Aptamil Pronutra,a kad je povratio poceli smo Aptamil koji smanjuje bljuckanje,super je prihvatio, ali sada ima jako tvrdu stolicu,place,sav se preznoji,guza mu je bas crvena(sta da radim),mislim da je od tog aptamila,a od danas mu dajem aptamil koji smo pre povracanja koristili,ali kao da mu vise ne prija, malo je povratio danas, da li je to moguce da mu vise aptamil pronutra ne odgovara?
Pozdrav
mi smo imali slican problem sa bljuckanjem, pa smo poceli da pijemo Humanu AR, formula protiv bljuckanja, ali nakon toga smo imali i mi sa stolicom pa nam je pedijatar savetovao da mesamo obicnu humanu sa ovom AR.... i sada je stolica puno bolja, a bljuckanja ima ali manje!
Puno bezobraznih i drskih komentara na obe strane, ZA i PROTIV kravljeg mleka, ZA i PROTIV kasica, sokova, nocnih podoja. . . Svi bi da sebe pravdaju a da drugog ubedjuju da to sto radi nije ispravno. Cemu tolika nadmenost i uobrazenost?! Neka svako radi kako misli da treba i neka pusti druge da isto to rade. . . Moja beba Jana ima 3 i po meseca, samo siki, od rodjenja prespava noc bez budjenja, cvrsto drzi glavicu, okrece se na stomace, grcevi su prosli (lek nam je bio usisivac :)) rukice i palac be vadi iz usta, nece ni lazu ni flasicu. imamo 6,5kg mada mi se cini da smo ovog meseca dodali najmanje do sada. Tata nam pomaze u svemu i odusevljen je. Svaka promenjena pelena je kao neka pobeda za njega :)
Ja planiram da od 4m+1n pocnem da joj dajem pirincane kasice, pa povrce i voce. Ne kritikujem nikog, ni one koji su poceli ranije ni one koji su poceli kasnije. Moja majka je moju sestru samo dojila do 6m po preporuci pedijatra, sada stalno ima problema sa anemijom, vrlo malo stvari jede. . . Mozda i nije povezano, ali eto to je jedno iskustvo, mene je majka hranila od 3 i po i hvala Bogu sve je ok, prvi put sam se razbolela u 4godine. Pozdrav svim mamama, tatama i bebama :*
Kako znam da ima tata koji nece pelenu da promene, Dunjinom tati je to uzivanje kao sto voli da je sam kupa, oblaci, ceslja.. #ponosna
Mene zanima nesto u vezi spavanja, naime, moja beba ce uskoro 4 meseca, spava noću od 22h do 7h bez budjenja bez obroka, pije samo adaptirano. Ujutru u 7h jede i nastavi da spava jos malo od 8-10h. Onda opet malo bude budna sat ipo pa bi opet dremala malo. Od 13-16 spava opet u kreveticu. Pa se malo igramo do 6-7, onda bi opet dremnula sat vremena u kolicima, i uvece opet kupanje i spavanje. Zanima me jel normalno da beba toliko voli da drema i spava? Kad ne odspava ovaj ritam sva je nervozna i plačljiva.
Moja beba se isto tako ponaša. Spava snom pravednika po celu noć a u toku dana između obroka dremne po pola sata ili vise. Nekad odspava I jednu veliku turu u podne od tri sata. Mislim da mu to prija jer je uglavnom raspoložen za igru kad se probudi I retko pokazuje nervozu. I ja sam brinula da li je to normalno jer se uglavnom roditelji žale kako dete ne spava ali izglrd da je bebac jednostavno takav I mislim da ga treba pustiti da život živi svojim ritmom.
Mislim da poslednja rechenica sama po sebi daje odgovor. Ako je beba zadovoljna i napreduje, zashto bi se bilo shta menjalo i dete forsiralo da bude budno?! A da li ste znali da dete od mesec dana u proseku spava 20h, shto se postepeno smanjuje kasnije? Mozda je uteshnije znati..
I ako je rođen mjesec dana ranije moj Anđeo za koji dan puni 4mj a po pravilu 3 mj jako je živahan stalno gura pristiće usta slini,igracke stavlja usta,stalno bi da mu se priča pa onda on guće i ruke i noge odmah pokreće ..kako su doktori govorili on je meni super beba ni negledam mu taj mj dana razlike stvarno je napredan i sretna sam zbog toga
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »