Komentari za tekst "Znaci približavanja porođaja"

Komentara
134
Ostavite komentar
Hvala draga...
I mi cekamo Nedu, sada smo 35.nedelja. :) Sve najbolje.
srecnoooo!!! 😊😊😊😊😊
Nina kako je proso ppradjaj,kako je beba...:-)
Drage mame, ušli smo u 31. nedelju. Juce sam bila na pregled i rekla nam je doktorka da se beba namestila za porođaj i da je nisko, ma da mi je rekla tek 14-og da dođem na ginekološki pregled. Prva mi je trudnoca, decacic je u pitanju i jako je živahan. Malo me brinu bolovi kao menstrualni i bol stidne kosti. Da li treba da se zabrinem ili je sve to normalno??? Unapred zahvalnA.
To je normalno, beba se namešta za izlazak, bez brige :)
Pozdrav conj. externa mi je 15 a dete 3600,3700 da li mogu na prirodni porodjaj da li je bilo takvih slucajeva?
Drage mame... :) Usli smo u 38. nedelju, stomak mi se skroz spustio i imam bolove u krstima, donjem delu stomaka i u preponama... Od sinoc mi se povremeno javljaju jaki bolovi u krstima i u donjem delu stomaka, ali nisu uvek iste jacine i nisu cesti. Posto mi je ovo prva beba ne znam puno toga o porodjaju i o tome kako prepoznati one prave kontrakcije pa vas molim ako mozete malo da me uputite. :)
Drage moje, evo mog iskustva da vidite da je sve individualno. U petak 9. oktobra oko pola 10 ujutru sam otišla na redovnu kontrolu u bolnicu, termin mi je bio 14. oktobar. Dr. dugo nije dolazio, a oko 11 su meni poceli kao blagi menstrualni bolovi (moje menstruacije su inace jaaako bolne!), i ja sam kao izmerila da traju minut i da se javljaju na 25min. Oko 12 i 15 me dr. konačno primi, kažem mu za bolove, on kao ne veruje da ću ja još. Uradi mi UZ, vidi da je sve ok, ali kad je došao na red vaginalni pregled.. Ne mogu da vam opišem njegovu facu (skamenjena!) dok sestri govori da sam 8 prstiju otvorena i da me momentalno vode u salu! I u 16:30 je stigla moja princeza, uz pretprpljene veeelike bolove, ali sve je vredelo! 😊 Pozdrav svim budućim mamicama i srećno!
slicni slucaj je bio i kod mene, ujutru mi bio ispao cep ali kontrakcije su bile blage i slabe.. odem u porodiliste na pregled, 6p otvorena 🙈
Inače sam zaboravila da napomenem da mi nije ni ispao sluzni čep, niti vodenjak, bušili su ga u sali. 😊
Zdravo buduce mame imam jedno pitanje 4 oktombra mi je termin a sad mi je izasao smedji iscedak dali to znaci da je porodjaj u pitanju ili nesto drugo odg molim vas?
Kako se inace isecas? I meni je termin 04.11 isto mi je izasao neki suzavi iscedak(nije bilo krvi)bistar ali jako gust..
Oktombar :-)))))))))))))))))
32 nedelja sam,.. imam sve normalne simptome za ovaj period trudnoce.Imam 33god.prvorotka..Zanima me,kako ce izgledati priprema pred porodjaj,tj.porodjaj iako je sve individualno???Hvala najlepse!
U skoli za trudnice u domu zdravlja nas uce da kada pukne vodenjak odmirujemo pola sata i onda bez pranja i tusiranja pravac porodiliste. Pola sata mirovanja je potrebno da bi prednjaceci deo(glava bebe ili karlica) nalegne na unutrasnje usce da ne bi doslo do ispadanja sitnih delova(ruka, noga, pupcanik) jer onda nema prirodnog porodjaja i mora se na caraki, a ako isklizne pupcanik sa plodovom vodom moze doci i do gusenja. Znaci nema preskakanja kade kabine, jurenja, samo mirovanje pola sata i pravac porodiliste.
Ne treba mnogo slusati njihove savete jer iz mog iskustva u domu zdravlja rade jako nestrucne osobe. Prosle godine su mi radili ctg u 37.nedelji sat vremena da bi tek kada je doktorka uradila uz ustanovili da nema srcane radnje ploda, mene su slale tri sestre da setam kao budala. odmah u bolnicu cim primetite bilo kakve znake, pa makar vas i vratili kuci.
Dragana ja sam se u prvoj trudnoci posle pucanja vodenjaka porodila u roku 20 minuta....tako da je moje skromno misljenje da svaka trudnoca nije ista.Sad sam u 33 nedelji i skroz mi je razlicita trudnoca od prve....Puno pozdrava i zelim vam sve naj,naj :)
Drage buduce mame, porodila sam se pre sedam dana i sve je jos uvek sveze. U 18h mi je ispao sluzni cep, u 19:15h pukao vodenjak, koji je iz dva naleta u narednih 15 minuta iscureo. Tek nakon pucanja vodenjaka su krenule kontrakcije i to na 4-5 minuta. U 20:10h sam stigla u bolnicu, uradjena je priprema, u 22:30h sam usla u porodjajnu salu, a u 00:08h sam se porodila i rodila predivnog malog decaka. Ovo mi je prva trudnoca i iskustvo je pozitivno. Bolno jeste, ali se izdrzi i sve zaboravi kada ugledate svoju bebicu.
Jel normalno da pocnete da krvarite pomalo u 35 nedelji trudnoce
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »