Komentari za tekst "Vaša 11. nedelja trudnoće"

Komentara
1466
Ostavite komentar
Zdravo svima ja sam u 11 nedelji i i dalje mi je jako muka da li neko zna kako da ublazim te mucnine?
Anti metil tablete na biljnoj bazi,meni su pomogle.Pozdrav.
Draga Anja, ja sam diplomirani farmaceut (čisto da znaš da ne pričam napamet :) Za ublažavanje mučnina u trudnoći koristi se Bedoxin tj vitamin B6. Takodje postoji novi preparat na biljnoj bazi koji se zove Antimetil ali pošto je nov još uvek ne znam koliko je efikasan. U težim slučajevima lekar može propisati i Klometol, ali nikako ne preporučujem korišćenje Klometola bez lekarskog nadzora. Doručak treba da ide pre ustajanja iz kreveta. Tečnost pijte u malim gutljajima isključivo posle obroka ili između obroka. Pošto se mučnina javlja kad je želudac prazan treba jesti češće a manje porcije.
Pozdrav svim buducim mamama :) u11.sam tjednu, i jos uvek traju mucnine. Ne mogu da jedem kvalitetno i kolicinski, i brine me to. Hoce li beba dobiti sve potrebno u ovom periodu razvoja? Smrsala sam 3 kile. Jel ima tko slicnih problema?
Draga Mina, nemam tih problema ali znam puno žena koje su imale užasne probleme sa povraćanjem i gubitkom kilaže pa su završavale čak i na infuzijama, znalo je da traje i u drugom trimestru pa su dobile zdravu decu.
Pozdrav svim trudnicama!
Sutra ulazim u 12-u nedelju, jako sam srecna zbog bebe koja je dugo zeljena, ali od juce sam i jako zabrinuta.
Naime, pojavili su mi se neki cudni bolovi u vagini, kao ziganje.
Da li se neka od vas susrela sa istim problemom?
Veliki poljubac i u napred hvala!
Pozdrav, i ja ulazim za dva dana u 12. Nedelju i osecam probadanje u vagini,grlicu materice i u predelu jajnika.I ja bih volela da znam odgovor jer tek za 10 dana imam double test.
Pozdrav svim trudnicama!
Sutra ulazim u 12 nedelju, ali od juce imam neobicno ziganje u vagini koje ni malo nije prijatno. Imate li neki savet? U napred hvala!
Pozdrav buducim mamama:-)Ja udjoh u 11 nedelju,pa me zanima da li je neka od vas imala problema sa sekretom.Nemam nikakvih drugih problema,osim sto stalno curka smedjkasti sekret.Radila sam briseve,nalazi su uredni.Inace pijem utrogestan,folnu i vitamin c.Unapred sam vam zahvalna na odgovorima i zelim vam puno strpljenja do porodjaja😘
i ja imam isti problem i primam pored svega toga i progesteron...nadam se da ce uskoro prestati. ..
ja sam to imala kad sam trebala ciklus da dobijem... medjutim nisam dobila al smedju iscjedak mi isao... i ono ja trudna :D ali mi je receno strogo mirovanje 2x1 utrogestan i posle jedne table prestalo mi je... sad ne znam... aliii strogo mirovanje...
Ja ti predlazem da odes na pregled. Isto mi se dogodio smeđi iscjedak i sad sam u bolnici na cuvanju i strogom mirovanju. Pozdrav iz Zagreba
Pozdrav za sve sretnice sto i da lje prate svoju trudnocu. Moja je nazalost stala. Imam jaku neku virozu. Gripam ima vec 9 dana. Prije tri dana na pregledu doktor je rekao da je srce u bebe stalo i da se ne razvija, otisla sam kod jos jednog doktora i on je isto potvrdio. Ostaje mi da radim kiretazu ali ne mogu dok gripam dok ne ozdravim. So mi je najbolnije moram sad ganjati svoje zdravlje da mi uniste bebaca kojeg sam toliko cekala i kojem sam se toliko radovala.Ne znaju pravi razlog tome da li je uzrok taj virus ili nesto genetski da nije bilo u redu. Neutjesna sam vec dvije godine smo pokusavali da imamo bebaca i kad se konacno desilo ogromna sreca i sad ovo, jedino me tjesi pomisao da opet ostanem trudna ali ne znam kako ce i sta biti dalje.Kad god sam sama placem same suze idu ne mogu sebi pomoci. Nemam vise snage ni za sta.. Zato buduce majke i sretne trudnice dobro se cuvajte i ne dajte da oko vas setkaju bolesni ljudi, da vas zaraze jer mi se sa tim jako tesko nosimo.Kod mene je doslo do komplikacija i ja licno uvjerena sam da je to razlog prestanka razvoja. Pozdrav :(
Draga Belma, mnogo mi je zao sto bebica nije izdrzala. Coveku se ceo zivot usmeri na to malo bice i neverovatno je kako moze da se jako zavoli i pre nego sto se rodi. Daj sebi vremena, otplaci, odboluj i skupi snage da pokusas ponovo. Znas kako su ceste komplikacije u prvom trimestru, ali bitno je da ti mozes da zatrudnis, sto ce se sigurno desiti.
Ja sam u 11 nedelji .pijem utrogestan 3puta. Ali i dalje imam tamno braon iscedak.doktor kaze samo da mirujem. Sta da radim ?????
Meni se smećkasti iscjedak pojavio sa 9 tt, ginekologica mi je prepisala utrogestane 3x2 i evo jucer mi se ponovo pojavio taj iscjedak. Imam mali hematomcic pa Neznam jel on sad puknuo ili sta se dešava, sutra svakako idem Dr ali me zanima jel imala koja takva iskustva, nemam nikakve bolove !?
Strogo mirovanje. :)
Uzmi i magnezij, jako pomaze u takvim situacijama i strogo miruj. Pozdrav
Aleksandra i ja sam u 11 toj nedelji i takodje imam konstantno braon iscedak, cak sam imala i jako krvarenje pre dve nedeje... Kod mene je razlog postojanje hematoma izmedju posteljice i materice.. Terapija za to mi je takodje progestenon i strogo mirovanje dok krvarenje ne prestane... Trudim se da budem pozitivna to i tebi savetujem i nadam se da ce sve biti ok😊
U 11sam nedelji trudnoce pijem utrogestan na svaka tri sata,jos uvek posle tri nedelje imam braon iscedak,doktor kaze da je to normalno . Samo da pijem lekove i da mirujem. Sta da radim???????
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »