Komentari za tekst "Vaša 30. nedelja trudnoće"

Komentara
2874
Ostavite komentar
i ja sam dobila tu bakteriju. u 30 nedelji sam, idem na kontrolu u utorak. u kojim kolicinama imas?
Pozdrav svima.30ta sam ned,vec par dana,s vremena na vreme osetim grcenje stomaka,i bol u karlici i vagini. Koliko su normalne takve kontrakcije u ovom periodu? Da li se jos nekoj to desava?
i ja imam bh kontrakcije bas cesto.
bila sam na pregledu prije dva dana i sve je ok, kaze dr da su te kontrakcije skroz normalne tako da se ne brinem iako nisu ugodne. ne bole ali neugodan je jako osjecaj.
isto me zna boliti i stidna kost i ledja i zdjelica. ma nekad imam osjecaj da se raspadam.
stalno se bojim da cu rodit puno ranije ali to uopce ne mora znaciti. sad brojim tjedne samo da mi je doci do 35.tjedna onda sam na konju.
brzo ce to.
zdravo mame.. i ja sam usla u 30 nedelju,i imam izgleda neku jaku infekciju ne mogu ni do prodavnice da idem a da me ne zaboli stomak jako.Bila sam kod dr i dala mi je utrogestan 2 na dan i polygynax vaginalete 12 dana da stavljam,nosim stesnik,pijem i magnezijum od 300mg i moram da mirujem.Medjutim cini mi se da mi nista bolje nije.Jel imao neko takav problem??
Zamolila bih administratora ove strane da razdvoji malo vise"plus i minus" jer su jako sitna i sa telefona ponekada greskom se pritisne minus umesto plus :( a ne moze da se popravi kad bi se jos jednom pritislo. Zahvaljujemo unapred :)
Zbog cega stavljate minus? Ako mozete odgovorite zeni.
Drage moje imam jedno pitanje za one koje znaju. Po Bebcu sam 30ta nedelja u sklopu sa terminom, doktori kazu 29ta a beba izgleda kao da je 32ga. Napredna je za 200g i duza za 7cm. Inace sam u bolnici vec 5 dana jer sam imala kontrakcije koje su bile jake kao porodjajne ali se nisam otvarala. Primila sam inekcije za bebina pluca. Jedan doktor je reko da ce ako se ne smire dace indukciju jer je mucenje za bebu ali je doso drugi koji je striktno protiv toga. Ne znam sta da mislim i sta vi preporucujete i da li je neka imala slicni problem? Pozdrav
Zdravo svima,u 30 sam nedelju trudnoce,do skoro je bilo sve ok. dok nisam dobila bolove prije par dana i imala pritisak dolje. bila sam na pregled nisam jos pocela da se otvaram al mi je dr. prepisala injekcije Progesteron 3 put da primim svake nedelje po jednu i plus Utrogestan da pijem tri put na dan... ne znam da li imam razloga za brigu ona kaze da je sve u redu al da moram da sto vise mirujem da izguram septembar. A opet dala mi je toliku dozu utrogestana a prije sam ga koristila samo jednon vaginalno. Sada kad ga pijem jako mi je lose od njega muka mi je,vrti mi se u glavu i bas sam malaksala. Da li je neko imao ovaj slucaj
Isti efekat ima kad se stavlja vaginalno, tako da slovodno
Ja ga koristim od drugog mjeseca vaginalno,ali mi ga je sada prepisala oralno ne znam zasto... malo me strah al valjda ce biti dobro,beba je bas nemirna al kad imam kontrakcije onda se bas umiri :-)
Ne brini,nekim trudnicama se tako savetuje tokom cele trudnoce...lepo te je savetovala jelena,stavljaj utrogestan vaginalno,ja sam tako prva 4 meseca i nisam imala nikakva nezeljena dejstva! Pozdrav tebi i bebici
Nemoj da brines nista, samo slusaj dr i odmaraj. Nase telo vec luci progesteron, ovo ti je samo dodatno za svaki slucaj. Uteogestan ne moras da pijes, stavljaj vaginalno jer onda neces imati te nuspojave. Samo kad ga stavis moras da mirujes pola sata posle toga, najbolje da lezis.
Zdravo svima!i mi smo usli u 30 nedelju imamo 1351gr,dobro se osecamo...sem sto malo oticem,ruke i noge i ruke mi trnu.Da li neko ima problem sa istim?
Da li si imala visok pritisak u trudnoci?
Cao Danijela mi smo u 29.nedelji imam osecaj utrnutosti u rukama.Pitala sam doktorku zbog cega je to kaze da jos uvek nisu to otkrili,a i moze se desiti da je beba nagnjecila neki nerv...Pozzzz
Ja imam isti problem..doktor mi je rekao zbog oticanja dolazi do zacepljenja karpalnog tunela i nosim schinu. To izgleda kao kod rolera oni zastitnici za ruke. Nosim to nocu, a nekad i danju.
da li neko zna kada se daju brisevi u kom mesecu trudnoce, krvna grupa,i rh faktor?
Jos na pocetku sam ja to radila. Mada ako nisi so sada trazi uput od dr i zavrsavaj to.
Drage mame, ja sam danas usla u 30 ned. Od pre nedelju dana primetila sam da me u odredjenom polozaju stomak jako zaboli kao neko probadanje osetim. Na svu srecu to nije bas uvek. Interesuje me da li jos neka od vas ima ovaj problem i da li je to normalno? Pozdrav svima
Pozdrav, danas sam bila na pregledu, na uv je sve ok, beba pokretna, napredna, sve dobro... Grlic zatvoren, medjutim, kada mi je uzimala briseve, grlic je prokrvario i to bas... Kaze da je od neke infekcije osetljiv, dala mi je utrogestan od 200mg i da se ispiram pa za dve nedelje ponovo na kontrolu da vidimo sta je sa grlicem... Jako sam uplasena. Jel imao neko slicno iskustvo?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »