Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1008
Ostavite komentar
Nas maleni isto tako 😎😍
moja beba ima sutra 5 meseci...od pocetka je spawala wise preko dana sada dwa tri puta oko pola sata ili sat....a u 6 ili 7uwece zaspi i neki put je znala lepo da odspawa swe do 2..pa sam je dojila i dalje spawala do ok8 4-5 i onda do 7-8 budna..a sada wec nedelju dana mi se wise puta probudi malo place pa zaspi pa se okrece itd...i u 22 sati i u 00, 2, pola4...znaci swe zawisi al neznam dal je to normalno...kolko mislim da sa 5 meseca bi wec trebalo lepo da odspawa deo noci i da se zasiti zadnjim podojom kako pise i u bebac...ima li ko slican problem?? a pocela sam da joj dajem i pire od kromira jednom sam joj dala i sargarepu, jabuku i 2puta ispasirano pilec meso...24 sata ne kaki ..a dosad je kakila 3-4puta na dan..dali je normalno?? kako hranite wi?? hwalw😘😘😘pozz swim mamama😍
Zorice kod mene je isti takav slucaj sada neznam zasto. Dali se kod tebe nesto promjenilo do sad? Meni nece cucu tad kad se budi nego moram malo da je dojim. pozzz
Moj dječak puni 31. pet mjeseci, isključivo dojimo, nismo još krenuli sa kašicama. Ne znam da li da mu uvedem dohranu, lijepo napreduje, ima preko 8 kg, dva zubića su izvirila prije mjesec dana, sa nepuna 4 mjeseca.
Moj klinac ima 4meseca i 25dana, i slican je tvojoj bebi. U zadnje vreme se budi na 2--3 sata nocu, dojim ga i nastavlja spavati. Pre je i preko dana bolje spavao, a sada 2-3 puta po pola sata. Ja pretpostavljam da je zbog zubića, jedan je izbio neki dan, a tu je i drugi. Skoro svaki dan papa kašicu, sargarepa s malo mesa ili s krompiricem. Lepo je to prihvatio pa smo svi jako srecni! Nadajmo se da ce uskoro i spavati malo bolje, a i mi sa njima :D
Da li ima neka mamica cija beba jos ima grceve? Moj bebac 8. Oktobra puni 5 meseci i grcevi su jos aktivni..
A koliko ima tvoja beba? Au strasno. Ja vise ne znam sta da radim. Sve sam zivo probala. Jesi pocela sa kasicama ?
Kod nas je slicna sotuacija. Nocu se probudi i vristii, bas jak plac. Isli smo u bolnicu pre par dana, jer se isto probudio preko noci i zacenjivao dok nije poplaveo. Vadili mu krv, uzeli mokracu, slali na sve moguce analize. Vagali pre podoja i posle podoja, kao i da li ga moje mleko zasicuje. Sve je ok hvala Bogu, jedino grceve ima, ne znam kad ce proci ... vise sam preumorna kao i on.
Evo me. I mog bebca jos muce. Tj nocu se budi na sat bukvalno prducka i place. Ja ga uzmem uljuskam savijem nogice isprdi se i nastavi i sve tako. Ja se plasim da li nije od mleka. Dr kazu da nije. Vise ne znam sta da radim. Premorena sam. Juce je malo falilo da padnem u nesvest. 😡kako je kod vas ?
Moja beba isto za par dana puni 5 meseci i do pre jedno tri nedelje su je isto mucili grčevi ali su srećom prestali
Da li ste sigurni da su grcevi? Oni obično nestaju do 4 meseca, pitajte pedijatra najbolje. Mozda samo voli paznju i kontakt pa se zato buni.
Evo mi 29-og punimo 5 meseci....inache odlichno napredujemo, mnogoo smo aktivni i sve nas zanima :) ....bili smo na kontroli kukova pre neki dan,rekli su nam da je sve sjajno i da ne treba vishe da dolazimo, a poshto pokushava da sedne, muz i ja smo je vracali punih mesec dana, te dobili smo dozvolu, tako da je vriskala od srece kad sam je postavila u sedeci polozaj :D ....ali malo muchimo muku sa vezbicama (ima desni tortikolis od rodjenja) nije bash odushevljena:)... ali u korekciji smo,tako nam kazu :)....a najveca radost nam je voda i to pogotovo kad je kupa tata,on zna najbolju vodu da napravi :) ....dali neka mama moze da nam preporuchi neshto za zubice??Izgleda da je muche, dosta balavi i grize stvari,ali bash jako zagrize da zaplache, par puta je imala proliv i glava joj je vruca a nema temperaturu?? Hvalaa i pozdrav svim mamamaa i poljubaci bebicamaaa :)
Mi mažemo Calgel na desni, malo utrne. Dozvoljeno je oko 5-6 puta na dan. A mozete probati i sa ogrlicama od ćilibara.
Evo da nesto napisem.Moj sin je super beba,rodio se sa 3050kg,izasao sa2950kg,sada ima 7000kg.Veseo,galamdija,smije se.Evo prije sedmicu smo uveli malo hapice,prvo pahuljice,paa sad jabuku i bananu,rucka,sve se smije.Spava,doji i eto to je to.
Pozdrav svima! Da li u ovom periodu beba sme da jede sveze voce, npr krusku i breskvu, do sad sam joj sve kuvala... I koliko bi beba u ovom uzrastu trebala da ima obroka dnevno?
Drage mame, ne znam šta bi vam napisala jer se kod moje bebane sve to stalno menja :)
Taman pomislim da nešto znam, kad hop, on promeni :)
Pri tome mislim na noćne podoje i spavanje (nekad se ne budi uopšte niti siki, nekad se budi 1, a nekad zna i po nekoliko puta na odp 2h)
Shvatila sam da su sve to neke faze koje prolazi a ja ne mogu da znam uzrok, jer je zdrav, veseo i jako dobar dečko. Jednostavno moram da budem tu za njega i pratim njegov ritam.
Dojim ga, ali smo prošle nedelje uveli Milupu za 1 obrok.. ne zurimo nigde, bit ćemo na kombinaciji Milupe do 6m.
Imam strašnu želju da mame koje doje ostave ove koje NE doje na miru, i smire doživljaje svoje "superiornosti" te da svako gleda svoj život i život svog deteta. Mnogo bi nam svima bilo lakše, i lepse :)
Da li je neka mama imala problem sa zatvorom zbog uvodjenja cvrste hrane, dala sam mojoj bebani samo pirincane pahuljice, nije puno pojeo? Do sada je samo sikio ima 8,5 kg i 69cm. Koliko je dugo normAlno da ne kaki? Kako mu pomoci? Probala sam masazu, caj od komraca..
iscjedite jednu sočnu slatku krušku i sokić dajte bebici da papa ☺našu protjera momentalno i jako joj se sviđa
probajte iscijediti jednu sočnu slatku krušku.. naša ga bebica strašno voli a super djeluje protiv zatvora.. sretno
Tolerise se do deset dana. Tecnost pomaze. Kao sto sam rekla ja sam davala vodu a mozete i cajice. Normalno je ,stabilisace se. Nemojte forsirati nista, u smislu da mora da kaki, cepici , termometar u guzu i tako to.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »