Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
nemoras,.njima je glavna hrana mlijeko,a to dajes samo da se privikne na okuse,par kasikica.Ja nikada nisam sinu mjerila ml,on pojede oko desetak kasikica za dorucak vocne kase i tako oko 3 sata povrca sa rizom il palentom i kasnije malo podoji.Pogledaj po njoj kako jede,trazili jos(ako je krupnija) i vidjet ces,opet ti najbolje znas.pozz
Mm sinu su izasli doljnji zubici,no imamo problem voli da grize mamu za cicu...boli uffff.koliko vase bebe puta doje i kasica jedu??slabije jede imao je temp.krecu nam i gornji zubi,muke zive...
Mame,moze li savet kako poboljsati odnos sa muzem? Ja imam osecaj da je sva ljubav presla na dete, cak se neretko i sukobimo oko njegovog odgajanja,a za sebe vise nemamo vremena,razumevanja i tolerancije,a da ne pominjem bliskost... :(
"Samo hrana" je dala lep predlog. A moj muz i ja svakog petka idemo na rucak u neki lep restoran, dok moji roditelji cuvaju bebu. To nam je i lep uvod u vikend koji smo ranije provodili radeci sve zajedno, sto je ponekad sad neizvodljivo sa bebom. Taj petak nas ucini blizim, pa makar i pricali veci deo vremena upravo o bebi (muz radi, pa mu ja prepricavam sta se novo desilo sa njom danas), cak i kad se dogovorimo da bar tih sat i po necemo, neko od nas uvek pocne pricu o njoj. Bude bas slatko.
E sad, beba cesto place kad se vratim, ako me vidi u jakni, valjda shvata da nisam bila tu. A ako se prisunjam i sednem na fotelju dok ona ne gleda i pravim se da sam tu bila sve vreme (ukljucim se u pevanje neke pesmice i sl.), ona me samo pogleda u stilu "A tu si, mama! Nisam te ranije primetila da tu sedis." :)
preusmeri pola obaveza oko bebe na njega...a za to vreme se posveti sebi...doterivanju...odmaranju ...jer kada si ti zadovoljna sobom sve ide lakse...pozz
To je normalno sa prvim detetom,i ja sam to prošla. Sada sa drugim je sasvim druga priča. Doći će sve na svoje,samo treba vremena dok se naviknete na bebu. Samo treba jedan drugom da objasnite šta vam smeta i zašto je tako. Pošto tate obično misle da ih zapostavljamo zbog beba a mi mislimo da smo potrebne bebama stalno,24/7.
Hvala sto ste podelile svoje price sa mnom.Bice vremenom bolje. ;)
Konacno pravo pitanje(ovde se uglavnom komentarise sve u vezi sa hranom). Nama uvece od 21h baka ponekad pricuva bebu a mi odemo do bioskopa ili do prijatelja.
I ja sam u istoj situaciji. Nalazim opravdanje za sebe: smatram da
je mama neophodna svojoj bebi prvih par meseci stopostotno, da bi beba dobila najvise sto moze ljubavi i brige, a to je vazno i za kasnije. Zato se cini da mana nema potrebe ni za kim drugim. Cini mi se da je sve to privremeno, pa bas sam zato i radjala dete sa svojim muzem, jer ga obozavam. Taj osecaj ce se polako vratiti :-)
Zdravo, mame! Moja beba za 6 dana puni 6 meseci i vec imamo 4 zubica (srecom, izbili su nam bez ikakvog problema, i to prvi sa punih 5 meseci, a ostala 3 su izbila posle nekoliko dana). Sad nam izlaze jos 2 zubica (gornje jedinice), a imamo donje jedinice i gornje dvojke (on mi je drakulica mala ;) ). Zelim svim bebama i mamama da im ovako lako izlaze zubici.
A sebi i mojoj bebi zelim vise sna nocu. :( Ima li neko savet, i dalje mi se cesto budi nocu, i pre nego sto su poceli zubici i sad.
A dojim ga i jede jednu kasicu dnevno (dok sam testirala namirnice jeo je prepodne, a sad sam mu pomerila za predvece).
Drage sve, moj Sava za 5 dana puni 6 meseci. Pre neki dan je bila patronazna sestra i zaprepastila se kako se jos uvek ne okrece sam na stomak. Bukvalno me je prepala svojim komentarima, i mi smo odmah otisli fizijatru koji je kazao da je za to jos rano i da ima "fore" do sedmog meseca da pocne sam da se prevrce...Eto, toliko o tome koliko se slazu u misljenjima. Same pratite razvoj i ne dajte da vas drugi plase svojim komentarima i zapazanjima.
Moja dunja se sa 3 meseca prevrtala na stomak, a sa 4,5 i sa stomaka na ledja. Mislim da je to sve do deteta,bez brige
Zanima me da li vase bebe reaguju na neko voce posebno, tipa sljiva protera, banana malo pravi gasove? Da li izbegavati to voce ili mesati sa necim?
Ja sam primetila da je imao gasove od banane dva dana, a treći vec ne. A sto se tice uvodjenja prvo žitarica i povrća pa na samom kraju voće ja sam se vodila time, i jedva je jeo dve tri kašičice. Kada smo uveli sve za taj period dam mu jabuku, krusku dopale mu se pa je jeo bas lepo. Sad mu opet dajem povrće i jede bez problema, vidim da nije odusevljen ali jede... Imam utisak da je samo trebao da se navikne na uopšte taj način jela.
Moje dete od banane ima gasove i grceve pa je ne dajem vise.Obozava jabuku sljivu i breskvu.Povrce jede kada mesam sa mlekom...tikvica,krompir,sargarepa i bundeva.Za sada to jede pa polako uvodimo nove namirnice.Sok dajem ali samo kao tu vodicu gde se kuvalo voce.Inace samo vodu pije i mleko Aptamil.Zubici ga jako muce i losije spava ali nije jos izasao ni jedan.Ima oko 9500 gr tako da je bucko pravi☺
Nama je dr rekla kase od bezglutaminskih zitarica u 4.mesecu, pa povrce i voce u 5. i sa punih 6 meseci uvodjenje piletine, a kasnije curetina i junetina i zumance, dok svinjetina posle godinu dana...
Moja beba doji i uveli smo joj kašice od povrća i mesa čim je napunila 4 meseca.Doktorka nam je rekla da joj do 9.-10. meseca ne uvodimo voće,ne zbog neželjenih efekata već što beba neće posle da prihvati ostale namirnice koje ne sadrže šećer.
Ja sam davala bananu kao prvo voće od svega, i obozava je, nikakvih "nuspojava" nije bilo.
Juče prvi dan sljivu, ali jako malo tako da ti za to ne mogu reći da li deluje...ali uglavnom mu pomesam jer je ukusnije. Svako je dete drugačije pa ti probaj i prati ga a onda hrani bebu kako vama najbolje odgovara.
Cao svima!!! molim vas za pomoc moja beba je u 5 mesecu i 4 nedelja i budi se uvece.Iskreno imala sam jako tezak porodjaj imam 22 godine i rodila sam bebu od 5kg prirodnim putem a receno mi je da dete nema preko 3,500kg iskustvo mi je uzasno sto se porodjaja tice,cak i hematom jos imam :( ,i onda malo li zaplace ja se sva uspanicim odma trcimo svi u kuci oko njega,jeste da ga muce zubici ali bas da se budi svako malo.Nazalost ga ne dojim imala sam mleka samo 3mj ali mu pravim domace kasice od 4mj sam pocela sa slanim i slatkim.I sta ja da radim da se on ne budi uvece popije flasicu nekad oko 9 nekad 10 uvece zaspe i to jedva ljuljuskam ga po 30minuta i taman se obradujem jeeeej eto i meni malo sna opet plac mog sina :D ...
Zašto dajete minuse ženi na komentar da ima ogrlicu? Odgajati plačljivo dete nije lako, majka pokušava na sve načine da pomogne. Savet nemam, izuzev mantre proći će, što do sada sigurno jeste :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »