Komentari za tekst "Zakon o Radu"

Komentara
99
Ostavite komentar
Šta zapravo pitate? Da li će se na Vas primeniti zakon o "večitim studentima"?
Da li ovaj zakon vazi i za 2016.godinu?
onda ostaje samo biro rada, sa biroa cete dobiti odredjeni iznos
Da li je iko upoznat sta se desava ako poslodavac u toku trudnickog bolovanja, zatvori radnju i odjavi radnike????
2 godine
Zdravo!
Da li bi neko znao da mi kaze koliko god. ima pravo odsustva porodilja na 4. dete? Neko mi je rekao samo 1 god. Da li je to tacno?
2godine sigurno
zdravo, ja sam na ugovoru o privremenim I povremenim poslovima. zanima me da li imam pravo na trudnicko bolovanje I da li ukoliko odem na bolovanje mogu prekinuti radni odnos,zapravo samo da ne produze ugovor. ili to ne mogu da urade dok se ne vratim sa bolovanja?
Sve dok si na bolovanju tokom trudnoce a potom i dok traje porodiljsko odsustvo (do bebinog 11.meseca) imas sva prava kao i stalno zaposleni radnik...otkaz ne mozes dobiti vec dobijas novo resenje koje glasi otprilike da se ugovor produzava i da imas sva prava na novcanu nadoknadu do isteka porodiljskog odsustva i/ili odsustva radi nege deteta. Kada ti to istekne imaju pravo da ti daju otkaz.
Da li neko moze da mi pomogne i odgovori na moju situaciju...prijavljena sam na neodredjeno vreme,ali sam danas dala otkaz jer me stalno prebacuju iz smene u smenu,mada sumnjam da sam trudna,da li ja imam neka prava ukoliko se utvrdi da sam u drugom stanju s obzirom da sam ja dala otkaz?
Da li neko moze da mi odgovori na sledece pitanje.Trenutno sam na bolovanju za negu deteta, poslodavac me obavestava da dodjem da peuzmem novi aneks ugovora gde se menja mesto rada koje je dalje od 50 km od sadasnjeg .Meni to ne odgovara i ne pristajem na to sto znaci prekid radnog odnosa.Ali ja sam na bolovanju i da li poslodavac moze da prekinw radni odnos sa mnom iako preuzmem novi aneks.Inace, zaposlena sam na neodredjeno vreme.
Uz duzno postovanje, Mozeteli mi reci koja prava imaju majke u srbiji koje imaju troje dece od kojih je trece dete bolesno i koje boluje od neizlečive bolesti. Prima terapiju 2puta nedeljno pa čak i više puta, uz njega sam 24 h čak ga vozim do škole i čekam ima kad sam sedala sa njim u klupi za vreme časa. Imamo 1primanje samo suprug radi. Pa me intresuje. Posto nemogu da stupim u radni odnos zbog bolesnog deteta imamoli mi roditelji neka prava Hvala.
Postovanje, imam pitanje. Primam novcanu naknadu sa biroa za porodiljsko odsustvo. Beba mi je preminula. Da li mi se zbog toga prekida porodiljsko bolovanje i novcana naknada?
Dali neko zna zasto kasni isplata za jun mesec
Da li ja kao trudnica koja je dana usla u 8 mesec trudnoce,a radila sam do sada,imam bilo kakva prava na ostvarivanje porodiljskog sobzirom da sam vec tri ipo godine na VMA pod ugovorom o privremeno povremenim poslovima? Sta sada? Nisam zasticena zto sto imam 30 godina i sto osnivam porodicu? Bar mi tako kazu moji sefovi...sama sam kriva...Molim strucnu pomoc i odgovor ako moze.Hvala
Koliko traje porodiljsko?Posto sam cula da je 6 meseci po novom zakonu,i kasta je potrebno da otac deteta dobije porodiljsko bolovanje?Hvala puno!
Trenutno sm na porodiljskom odsustvu do 01.06.2015. prijavljena sam na odredjeno tako ta mi ugovor glasido povratka sa porodiljskog, kakva je procedura ako ostanem trudna pre povratka sa porodiljskog????
Postovani,
Interesuje me da li po isteku porodiljskog odsustva, zaposlena zena moze da koristi odmor i da nakon isteka odmora nastavi da koristi porodiljsko odsustvo radi posebne nege deteta.
Unapred hvala,
Natasa
Zdravo, zanima me da li trudnica, која je zaposlena ovde, moze da otvori porodiljsko u Srbiji, a da se porodi u inostranstvu? Sta mi je od dokumentacije potrebno, da li postoji neka posebna procedura? Pozdrav
Postovani!Dobili smo trece dete!Zena mi se prekjuce porodila-nteresuje me kao oca deteta mogu li da koristim porodiljsko odsustvo- u trajanju od 365 dana posto sam nesto cuo i procitao u gornjem tekstu da je to moguce i za oca deteta po zakonu iako je samo muz u radnom odnosu-molim vas razjasnite mi iako je tomoguce koju dokumentaciju treba da pripremim i kome da je dostavim!Pozdrav!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »