Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
pozdrav buduce mame.... imam jedno pitanje dali i vas bole kukovi kad treba da ustanete ? bilo to iz kreveta ili sa stolice.? ja imam osecaj kao da cu se prepoloviti na pola.
Ne stalno, ali kada duze sedim ili lezim da. Mislim da je to normalno zbog sirenja karlicnog dela.
Evo i ja da se javim. Procitala sam puno komentara i odgovorila na one gde mogu da pomognem. Sad bih molila vas za pomoc. Danas sam usla u 28. nedelju i za 2 dana idem na pregled. Cini mi se kao da mi je stomak premali za ovu nedelju mada sam na pocetku trudnoce mnogo povracala i sve ukupno mozda sam se ugojila 5kg. Sta vi mislite i koliki vam je bio obim stomaka? Pozdrav i sve najboljeee.
Nema to veze. Ja sam u 28 nedelji i jedva da mi se stomak vidi, a ugojila sam se cak 18kg. Doktorka kaze da sam cvrsce gradje zbog dugogodisnjeg treniranja, od fitnesa. Sve ti zavisi od gradje. Eto koliko sam se ugojila a to se ne primecuje...izgledam kao da se nisam ugojila ni 8 kg a kamoli 18. A stomak je baaaas mali retko ko ga primeti.
Mi smo u 28 nedelji i sve nam je super za sada, jer smo svoje probleme shvatili kao nešto sasvim normalno, s obzirom da imam trombofiliju i da sebi dajem dve inekcije dnevno od početka trudnoće i tako ćemo do kraja, ali je bitno da smo mi super, dobro se osjećamo, napredujemo, radimo nalaze redovno i tako... Drage mame najvažnije je da ste vi stabilne i da se borite za svoje bebe. Ima i kod nas grčeva noću, udebljala sam se 8kg, ali se kod mene to nekako ne primjeti, samo mi je stomak veliki, jer je moja mala djevojčica krupna... ;) Uživajte u trudnoći...
jel se nekoj trudnici mozda pojavile ispucane kapilare na stomaku?
Ja sam na stomaku imala jedan kapilarcic. Mazala sam kremu sa kokosovim uljem i kremu na bazi ulja za lice protiv bora i nema ga vise i nemam ni strije. Jedino ponekad ispucaju na nogama ali se povuku. Drzi noge iznad visine kukova, bice sve u redu.
Što se tiče gorušice one noćne, meni pomaže sveža šargarepa i to uz par gutljaja kisele vode.
milena i ja imam isti problem kao krofne su mi ruke i noge.a nisam se puno popravila...tj 6 -7 kg. mada mozda i jeste puno nzm :)... takodje sam 28 ma nedj
Drage mame evo i mi smo usli u 28.nedelju :-) Uskoro idem na kontrolu pa jedva cekam da vidim kako mi bebica napreduje :-) Nego zadnjih mesec dana sem sto mi sake mnogo oticu desava mi se da ujutru kada ustanem iz kreveta ne mogu da hodam koliko mi oteknu tabani i utrnu. Doktorica mi je rekla da ako mi ujutru oticu noge da joj se javim pa ne znam koliko je ovo ozbiljno. Da li je neka od vas imala slicnih priblema?
Imam jako nizak pritisak ali mi i dalje oticu ruke pogotovo i to me budi po par puta nocu jer mi skroz utrnu pa moram da ih masiram da mi se vrati cirkulacija. Vec mesec dana pijem magnezijum sumece po preporuci lekara i malo mi je bolje zadnjih dana ali me i dalje jako bole zglobodvi na rukama... Sreca jos malo mi je ostalo do kraja :-)
Ja stvarno ne shvatam ko ovde daje minuse! I meni oticu i noge i ruke. Ako ti ujutru oticu znaci da si puna vode i da imas najv visok pritisak.
ako te tesi nisi jedina,inace nosim broj 40 sad mi je i 41 malo :D ,pomaze mi grubin obuca,nista drugo ne mogu,nego se tesim da ce potrajati lepo vreme do oktobra :D :D :D..oticu mi i prsti na rukama,nekad ne mogu da savijem saku,s obzirom da mi je druga trudnoca a pritom i u prvoj mi je bilo isto ne opterecujem se ;)
Ne razumem cemu minusi zasto ne mozete da odgovorite?
Ne znam da li majke ovde znaju da se sa razlogom preporucuje da se dobije 10-12 kg vise u toku trudnoce? Nije dobro da beba koristi zalihe majke da bi se razvijalo, jer to moze da dovede do mentalnih poremecaja deteta!.Tako da, pohvale za 2kg plus do 28. nedelje? Zaista? Pre bih rekla da je to neodgovorno. Steta, mediji i iskrivljene vrednosti danasnjice ostavljaju mnogo jace negativne posledice, nego sto vecina ima predstavu
Draga moja, ja sam sa prvim detetom dobila 12kg, sa drugim 7kg, a sada sam u 28-oj nedelji trudnoce dobila sam 3kg, i to za 2 i po meseca, radila sam tripl test i sve je u redu. Doktorica mi je rekla da je sve u redu i da nema potrebe za paniku :)
zdravo budice mame, imam jedno pitanje. u 28. nedelji sam i pocele su mi strije, crvene tanke na grudima i nisko na stomaku, mazem saljicev strijet, redovno pijem vitamine, i interesuje me da li mogu da uzimam dodatni vitemin E zbog koze?
Mozes,npr Tocopherol.
Mazi kokosovo i maslinovo ulje. Ta dva ulja ubedljivo zajedno najbolje deluju na kozu. Kad namazes ostavi da se osusi i lepo upije da ne umazes garderobu. Ja od pocetka kako je poceo stomak da mi raste mazem kremu za lice koju imam na nekoj prirodnoj bazi ulja protiv bora i strija pomesanu sa kokosovim uljem i nemam ni jednu striju niti popucali kapilar. Sve najbolje ^^
bitan je dovoljan unos vode i tecnosti (cak i do 3 dl kafe se racuna,preko toga postaje diuretik )uopste da bi se koza hidrirala,mózes se mazati cime zelis,ja iskreno najvise volim da sama 'smuckam' bademovo ulje,pavloderm kremu,pantenol,ad kapi i jos neko ulje koje mi se nadje ugl.kokosovo.(mada moze maslinovo,arganovo ali ne i kantarionovo jer skuplja kozu)kozi treba malo da upije ali je neverovatno mekana i elasticna.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »