Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
Cao,moja beba nije prevremeno rodjena,isto smo stari i isto se ponasamo kao vi...sisa na 2 sata...nocu na 3,4 prvu turu a onda na 2 sata...i cini mi se da je to mnogo ...a kad hocu da je pomerim da sisa na 3 sata onda je prava drama...
Pozdrav svim mamama. Moja beba je prevremeno rodjena, sada imamo dva meseca i dve nedelje, ali i dalje imamo jake grčeve. Moja beba i dalje jede na dva sata i to po 80-100 ml, sada bi trebalo da ima preko 5kg. Nocu jede na 3-4 sata. Da li neka od vas ima iskustva sa prevremno rodjenom bebom?
Ćao, ako Vam ikako mogu pomoći kad su u pitanju grčići, moja beba dok pije d3 kapi ima grčiće i prestala sam da ih dajem joj. i kad sam otišla na kontrolu doktorici sam rekla da od kapi ima jake grčiće i doktorica mi je prepisala Espumisan L kapi koje se smiruju grčiće. S tim da joj 25 kapi ukapam u hranu tako 3× na dan i popije ih i uopće nema grčića. Tako da sam nastavila davati i d3 kapi.
Espumisan L kapi su slatkastog ukusa nisu kao d3 kapi gorke. Pa ako Vam to išta znači, pokušajte ili se prvo savjetujte sa pedijatricom za te kapi. 😄
Koliko beba u ovom period treba da popije mleka?








Zavisi koje mleko ad koristite?Na svakom pakovanju je tabela sa preporucenom kolicinom,koja je nama u startu bila mala,jer Elena bas voli da klopa 😊 Dajemo joj Novalac AC- formula protiv grceva.U ovom periodu jede 150ml.Pozdrav
moj jede 120 ml, svaka 3 ipo, 4 sata
Caos mamice, evo i mi da kazemo da spavamo vec dve nedelje od 8-9 do 6-7 ujutru... Mama i tata naspavani.. A protestuje kao da ima dve godine, a ne dva meseca 😀😀😀
Nas djecak spava od 10 navecer do 9-10 ujutro, zastenje da bi jeo tocno u 5 i 8 te poslije sisanja nastavi spavati. Inace ima 8kg , roden je sa 4220g- sad je dva mjeseca i tjedan, od rodenja je samo na maminom mlijeku!
Nas dve smo izbacile tatu iz kreveta, zato sto hrce :)
malena ni jednu noc nije zaplakala, na tri-cetiri sata tiho zastenje kad je gladna i to je to, cak i ne otvori oci, sisa pa zaspi ponovo.. Nisam jos uvek spremna da je stavim u krevetac, plasim se da cemo pokvariti ovu harmoniju.
ja podrzavam spavanje s mamom i tatom... i moj lron spava s nama i ne pada mi napamet da ga prebacim u krevetac... moja curica ima 7 godina i prije godinu dana je sama odlucila
spavati u svome krevetu.. i mogu vam reci da mi fali i da nema leona ne znam sto bih.. mazite ih i pazite i razmazite koliko god mozete jer prebrzo odrastaju.. 😊💚💚
Pa kad je naviknete na krevet necete moci vise u krevetac...Detetu je mesto u krevecu a vama pored muza to je tako normalno i prirodno.
@jelena Moja beba preko dana spava samo u kratkim intervalima i stalno moram da sam pored nje, da je ljuljuskama ili guram u kolicima. Na spavanje uvece krece tek oko 10 ali je oko 2 vec budna. Uvela sam i dohranu misleci da je gladna, ali to ocigledno nije problem. Svakako si u pravu, svaka beba je prica za sebe :)
Citam komentare i cini mi se da vecina beba spava min po 6 sati. Kod nas to nije slucaj, nocu najcesce izguramo 4 sata, a posle toga krece budjenje na 2 do 3 sata. Nije gladna ali trazi da se uzme i da bude na meni, i tako zajedno docekamo jutro. Inace nece da spava u krevetcu, pa smo tatu izbacile i nas dve spavamo zajedno. Ako je prebacim u krevetac, place i budi se na svakih pola sata, a ja budem toliko iscrpljena da moram da je prebacim kod mene. Pitanje za mame beba spavalica: Kako ste uspele da naviknete bebe da spavaju same i toliko dugo?
Moja beba vec mesec dana spava po celu noc.Spava preko dana kad god joj se prispava,ali zato uvece nece da se uspava oko 20h nego je budna do 23h a nekad i duze,pa se ujutru probudi oko 8h da jede i nastavi da spava.Dojila sam je samo deset dana,ali vidim da je njoj i ovako super.Probaj sa pustenim tveom,meni se ona tako uspava.
i ja mislim da zavisi od bebe..moja zaspi u ponoc i spava do podne, budi se u 6 i 9 da siki.. bude budna dva sata i opet spava.. ali zato od 21h do ponoci nikako nmg da je uspavam..
mislim da to zavisi samo od bebe.moj bebac od prvog dana spava celu noc u krevecu uz kratko budjenje oko 5 da sisa.ALI danju ne spava uopste a jede bez ikakvog reda po ceo dan i to satima.tako da svako svoju muku muci.mislim da su to samo faze.proci ce. :)
Da li su vam se bebe koje samo sisaju uobrocile?moj malisa danju jede kad god stigne a nocu i po 10h ne jede.
moj istoooo
Kaze Dr da ne treba da spavaju na stomaku zbog zagrcavanja i zadavljivanja, a opet, kad krene obilno da bljucne ili kad se zagrcna da je okrenem na stomak dok ne prodje- nema logike. :) Moja bebe odavno spava na stomaku i po pet, sest sati, a ima dva meseca i 15 dana. Tako da, opusteno. :)
Moja beba ima dva meseca i pet dana skoro joj se pojavila sitne tsčkice krvi u kaki.A jutros je imala četfi i sve subpomalo sadrzale tu krv sa sluzavom i tečnijom kakom
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »