Komentari za tekst "Vaša 36. nedelja trudnoće"

Komentara
2965
Ostavite komentar
Da isto smo ja i ti Majo!Meni je termin do 3 oktobra!pa ni prije kad sam se poradjala epidural u PG nije postojao zato sada zivim u inostranstvu i ovdje postoji ta opcija i idem na to glavom bez obzira!Nemoj da razmisljas o tome ja sam sa 19 god rodila i sve je proslo super,malo se namucis al to je normalno i sve zavisi od zene!Cula sam pojedine kazu da im je teze vaditi zub nego porodjaj pa eto!Budi sigurna da ce to sve proci kad uzmemo u ruke nase male andjele za koje vrijedi i umrijeti!srecno
Na zalost u Nisu porodjaj sa epiduralom ne postoji kao opcija.Zene su jednostavno prinudjenje na mucenje,tako da mene sve vise hvata panika jer je ostalo jos mesec dana,mada mozda bude i ranije.
Cao Majo!Eto ja odmah da ti odgovorim,vec razmisljamo o porodjaju uveliko gazimo 36 nedelju,posto mi je ovo drugi porodjaj bice prirodnim putem al ovaj put uz epidural jer je pauza 8 god mada mi je dr isto preporucila iako ja nisam bila za tu opciju !Prvi porodjaj mi je bio bas tezak bila sam takoreci mlada u 19-oj god i bas sam se namucila,nadam se da ce mi ovaj biti laksi sto zelim i svim ostalim mamama! 👼🏻😘
Hvala Nina sada mi je lakse 😘😘
Drage mamice, danas sam 35+1 i imam visak plodove vode, da li je neka od vas imala isto? molim iskustva ? :-*
Cao drage moje..imamo 36 n. +4 bebac tezak 2950 , bebina glavica vec u porodajnom kanalu..neka mi neko od vas odg.da li je kilaza ok i da ni rano da je bebina glavica vec od sada u porodjajnom kanalu..cekam odg.nestrpljivo
Ja sam rodjena sa tom kilazom kao prenesena beba,tako da ne brini nista.Nista bebcu ne fali ako se i sad rodi.
super ti je kilaza, i da se porodis ne bi bilo nikakvih problema :)
Drage mamike i buduce mamike,ja sam i dalje u nedoumici.... kako cu prepoznati kontrakcije? pa cak i ove pripremne?? u 36. sam nedelji, u zadnjih par dana osetim bolove u donjem delu stomaka... vise kao kad treba da dobijem,pa me malo jajnici boluckaju. tj. zaboli me na sekund,pa prestane. molim vas vasa iskustva??
Beba se namesta za porodjaj tj spusta se dole pa pretpostavljam da je od toga. Isti slucaj i sa mnom. Ja sam 35+3 i vec tri nedelje me tako boli. Mada je kod mene beba celo vreme nisko.
Pozzic od mene.Ja sam imala kontrakcije od 23 nedelje,ali bolne koje za tu nedelju nisu ok.Zapravo mi niko zvanicno nije objasnio sta su kontrakcije ali bol koji sam osecala je bio nalik menstrualnom,jajnik me je boleo kao da je pod upalom.Stomak se stvrdne skroz i bude jako tvrd i nakon nekog vremena se opusti.Jedan dan sam trpela to sve jer sam mislila da se beba tako namestila,vec sledeci dan sam otisla kod dr jer mi se noga kocila i nisam mogla da ustanem iz kola sve zbog stomaka koji me.je zatezao i bio tvrd.Tada su rekli da su to kontrakcije i dali mi terapiju.Sad u 36. nedelji osecam slicno to grcenje ali nije tako bolno.Samo se povremeno stvrdne stomak pa opusti.Tri veceri za redom sam imala i bolove poput menstrualnih ali su bili kratki i nisu se ponavljali pa se nisam brinula.Nadam se da sam ti svojim iskustvom pomogla,i izvini na poduzem postu :)
Drage mame da li neka od vas zna sta je potrebno od stvari za mamu,a sta za bebu za gak Visegrafska?







Drage mame ja za 2dana ulazim u deweti mesec, a sutra idem kod doktora na pregled. Prwa mi je trudnocaa i weoma sam mlada, pa me zanima da li cu wec sutra ici na ctg. Inace, imam problem sa spawanjem, uwece ne mogu da zaspim, kao sto widite. Mada je to zbog wrucine koju nikako ne podnosim, natecena sam prewise. Bebac je super, nemiran jee i ja uziwam dok see igra. Jedwa cekam daa se porodim i da uzmem mojee malo stworenje u rukee :)))
Jovana, ja ga koristim.36sam sedmica.
Cao svima! Je l koristila neka od vas Heferol da poveca nivo gvozdja?
Ja ga koristim a u 36 sam nedelji
Pozdrav svim mamama😊 mi smo 36a nedelja. Dobro podnosimo sve. Doduse manje spavam. I malo su pocele da oticu noge😏 ali jos malo cemo izdrzati. Pozdrav ☺️☺️
U 23-oj nedelji mi se povecao TSH i data mi je terapija euthyrox od 25 . Danas (36.nedelja) endokrinolog mi je prepisao dozu od 50. Tsh se od onda smanjio ali i dalje je povisen. Da li sve to utice na razvoj bebe tj bebinog mozga? 9ti sam mesec pa ne znam da li da pijem jaci lek ili ostanem pri slabijem.
Ja od pocetka trudnoće pijem eutirox od 75.Tj.pijem ga vdc ndki period, od pre početka trudnoce. Svakog meseca idem na kontrolu kod endokrinologa i tsh mi je ok. Tsh je sam po sebi sporan kad treba da dodje do trudnoce, zato traze da se spusti ispod 2 ko ne moze prirodno da ostane trudan a u trudnoci nd smeta(naravno kontrolisan lekovima), tako da opusteno :)
36 nedelja! Nista nije lakse, cak je teze sto je normalno! Spavanja nema, imam osecaj kada tonem u san da cu da se ugusim i onda dok to ne prodje, muke, pola noci taman krenem da tonem, pa budjenje ustajanje! Ja licno ovo povezujem sa time da je beba velika u 32 nedelji imala je 2500 gr, sto sigurno vodi da je sad preko 3 kg cak i vise! Ne znam, jedva cekam da se porodim!!! Bebac je tvrdoglav, em velika em karlicno okrenuta! Sutra idem na UZ pa cemo videtiii!!! Pozdrav mame od jedne nenaspavane trudnice!
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »