Komentari za tekst "Vaša 34. nedelja trudnoće"

Komentara
3187
Ostavite komentar
draga Aleksandra,odlicno znam sta govorim,za razliku od vas koja je mozda negde nesto cula i to verovatno od osobe koja nije ni primila isti.Nisam rekla da posledica 100 % nema,cak i penicilin koji primite 100 puta 101 put mozete da dobijete sok sa smrtnim ishodom,tako da ne brkate pojmove.A uporedjivanje carskog reza sa epiduralom i prirodnim porodjajem je apsurd.Ne znam jeste li upoznati da je carski rez ili sekcija,operacija kao i svaka druga koja nosi niz rizika i komplikacija,i da bi po pravilu smeo da se izvodi samo kada vaginalni porodjaj nije moguc,ili je zivot bebe i mame ugrozen,to je zbog rizika koje nosi poslednja varijanta,ali posto ima dosta razmazenih koje zele da plate i prespavaju toliko je postao isforsiran,no stvar izbora.I ne trudite se da svoj stav o epiduralu opravdate guranjem para u dzep doktora jer je u vecini gradova besplatan.I da jeste,epiduralna anestezija je anestezija kao i bilo koja druga!Ko voli da ga boli samo napred.Pozdrav od mene.
Ako Epidural uporedjujes sa obicnom anestezijom,onda nimalo nisi upoznata sa istom ! Pozdrav .
u prvoj trudnoci 2012 sam uzela epidural i imam divno iskustvo,sada sam usla u 34.nedelju i definitivno cu uzeti opet ako dobijem priliku.Epidural nisam platila i zavisi od porodilista.drugo,jako je bitan anesteziolog,meni je objasnjeno u kojim slucajevima nema dejstvo.Trece,radim kako stomatoloska sestra,i ginekolog me je pitao da li se lakse vadí zub sa ili bez anestezije?epidural je isto sto i bilo koja druga anestezija.Pozdrav.
Ali i ne treba po svakoj ceni upotrebiti nesto ,samo zato sto je negde drugde zastupljeno u vecoj meri,pa hajdemo cisto isprobati,sigurno je dobro. I takodje,Epiduralna nije nista novo. To se samo po nasim krajevima preporucuje sve iz cega mogu da izvuku sto veci novac. Nazalost.. Ja ne trazim da se ti slozis sa mnom,samo mislim da pravis gresku ako zelis iz nekih glupih razloga da koristis Epiduralnu,a razlog nije strah od bola..
svaki porodjaj bilo prirodni,carski rez u totalnoj ili spinalu,sa epiduralom,nosi odredjeni rizik to je cinjenica.ali to ne znaci da treba bezati od neceg samo zato sto je novo i sto nije zazivelo kod nas u vecoj meri ili na osnovu statistickih proracuna rizika.
To sto se koristi u svetu ne mora da znaci da je dobro. Ne slazem se bas sa tvojim misljenjem o samoj svrsi Epiduralne "anestezije". Ali svako za sebe najbolje zna 👍🏼 Ipak procitaj malo i o losim stranama,tj posledicama Ep.
Ne znam da li se jos neka mama slaze sa mnom?
ovo mi je druga trudnoca i dugo sam razisljala o tome,razlog nije strah od bola nego sam misljenja sve se vise koristi i u svetu i kod nas pa ako vec imamo opciju zasto da ne,olaksa dosta jer time sacuvas snagu za sam trenutak radjanja.jos nije definitivno da cu ga i uzeti moram prvo da razgovaram sa anesteziologom.
Iz kog razloga si se najvise odlucila za Epidural? Pozdrav 😊
Caooo mame :)) Mi smo 33+3 nedelja :)) Danas je bila kontrolica.. Teski smo 2040kg :) Sve je dobro i beba je super 👍🏼👍🏼 Recite mi,je l' razmisljate kako cete da se porodite??
Draga Dano,
Mislim da nemas potrebe za brigom.. Beba u zadnjim nedeljama dodaje najvise na kilazi,a uostalom ona ce posle da raste,a na porodjaju ce svakako imati vise od 2500g. Mi opet idemo za nedelju dana na kontrolicu,pa cemo videti koliko smo dodali. Sto se tice doktorke,ona je mi je samo pozitivnim komentarima olaksala jos ovih ostalih mesec ipo dana.. Rekla je da je sve odlicno. Zato mislim da nema potrebe da brines 😊 Bice nase bebe dobro 👍🏼 Pozdrav za tebe od nas dvoje 😊😊
Pa kako mogu da seku ako za to nema potrebe? Meni je to cudno.. I valjda im je lakse da malo pomognu mamama ,posle nemaju muku ni sa usivanjem :/ Nadam se da cemo proci bez toga,ali i ako dodje,stabda radimo.. Za nase bebe cemo izdrzati..
Draga Aleksandra,
Ja sam 33+2 nedelja, na pregledu danas beba je imala 2090g, doktor kaze da je to malo i vodi je kao sitnu bebu. Kaze da beba treba da ima bar preko 2500g na porodjaju da bi sve bilo bezbedno po bebu.
Kakva su vasa iskustva sa doktorom, sta vam je rekao, s obzirom da su nam bebe iste kilaze?
Bas sam citala o tim vezbama i masazama, mada ne verujem da to ovde ne pomaze. Mislim da seku u oko 90 % slucajeva, jednostavno im je tako lakse . A procitala sam da u inostranstvu to rade samo u 20% slucajeva. Na zalost kasno mi je da dodjem sada , posto cekam vizu za spajanje porodice :(
Izvodljiva je ta opcija da dodjes i porodis se samo ovde?
Daa,ni ja nisam za epidural,zato sam se i odlucila da na neki drugi nacin pomognem malo i sebi i olaksam,a u vodi inace ne sme nijedna anestezija.. Nisam bas upucena u to koliko redje ili cesce ovde,a kako je u nasim krajevima,ali ovde ti zaista preporuce dosta toga kako ne bi doslo do epiziotomije ili pucanja. Od masaze intimnog dela uljima,preko vaginalnih pumpica i Kegelovih vezbi. Nadam se da to sve pomaze. 😊
Super sto ces da se poradjas u vodi , to sam i ja razmisljala , takodje sam trebala da se poradjam u Svajcarskoj. Ispalo je ipak da cu u bg u tako da od toga nista. Pa cu otici kad beba napuni 3-4 meseca. Sada sam 33+2 , nisam bas za epidural. Da li u Svici rade epiziotomiju redje nego ovde ?
Inace,o Epiduralnoj nisam bas puno razmisljala,to mi je zaista nekako strasno.. 😒
Ja zivim u Svajcarskoj i odlucila sam se za porodjaj u vodi. Zaista sam cula pozitivne stvari za to,a i inace volim vodu,mislim da bi me to jos dodatno opustilo. Prirodno je,sto mi je bitno,a smanjuje bol laganim talasima. Nadam se da ce dobro proci.. Doktorka je takodje dala pozitivan komentar i kaze da zaista manje boli. Videcemo.. Brzo ce nam proci vreme 😊 Da li se spremate sa stvarcicama i opremom? 👍🏼
Ja zivim u Nisu i nemam mogucnost izbora,tako da cu se sigurno poroditi vaginalno ukoliko naravno nesto ne krene naopako pa me ne porode carskim rezom.Epidural u Nisu se ne radi.
Ja sam sad puna 34 nedelja i utrogestan pijem do pune 36 nedelje...pila sam ga svih devet meseci jer mi je trudnoca viskorizicna!Ipak lekar znaju sta je najbolje za nas!
Draga Ninadado,meni je zadnja menstruacija bila 09.01. a ja sam sad kraj 33 nedelje a termin mi je 16.10.2015.Trebalo bi da si 32 nedelja ali to zavisi ne veličine ploda.Meni na svakom pregledu bilo ginekološkom bilo ultrazvučnom dr. napiše koja sam nedelja
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »