Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
821
Ostavite komentar
nosi vec ogrlicu jos u 2 mesecu smo m kupili :) nidje nmg sa njim od nervoze njegove i samo oce da se nosa :(
Probaj ogrlicu od cilibara ako su zubici u pitanju. I pokusaj da ga izmoris pre spavanja,igranjem,okretanjem. . .
Mi tako i beban prespava od pola 10 do 8 da rucka pa do 10 nastavi da spava.
Mame, da li imate problem sa flekama od kake? Gotovo svako jutro probija na bodic, nekada venis uspe da skine ali uglavnom ne! Ako neka mama ima resenje neka mi pomogne.
Probaj naći na pijaci domaći sapun. Nama to pomaže,super za skidanje fleka..
Mi smo odmah presli na veci broj pelena!Inace, cim pocnu da uzimaju cvrstu hranu I stolica je cvrsca I gotovo da nema vise tih muka! Inace odmah fleku operem cistom vodom I koristim ariel I bilo je uspesno! Odlicani su I DM-ovi proizvodi za uklanjanje fleka!
zdravo svima!mi smo danas napunili 6 meseci,inace pije adaptirano mleko jede vocne kasice,sto se tice spavanja prespava celu noc vec od treceg meseca ne budi se ni jednom,zaspi oko 9 pola 10,budjenje zavisi, od 7 do 9 svaki dan je drugacije,za sada sam prezadovoljna.Imam pitanje,pocela bih sa slanim kasicama pa me interesuje kojim redosledom ide hranjenje da li prvo slatka ili slana i na koliko vremenski?hvala
Uvek se krece sa slanim kasicama i to od povrca.Ja sam mojoj beki pocela da dajem kasice jos kada je napunila cetiri meseca.Ona doji i jede dva do tri puta dnevno kasice.Prvo sam joj pravila od sargarepe nedelju dana,pa nedelju dana od krompira,pa posle mesavine brokoli i karfiol,pa razne kombinacije gore navedenih povrca da bi ona vec ruckala sada kasice od povrca u kombinaciji sa piletinom,govedinom,jagnjetinom ili lososom.Voce joj necu uvesti sve dok ne napuni deset ili jedanaest meseci.Ipak posto doji vitamine i vocne secere dobija iz mleka a ja konzumiram bas sve namirnice sem slatkisa i gaziranih napitaka.
Mi imamo problem sa nocnim spavanjem poslednjih nedelju dana i sa dugim setnjama jer pocne da histericno vristi,ali nam je doktorka rekla da je to zato sto su poceli zubici da joj izbijaju.Pre toga od pocetka je nocu super spavala i budila se samo jednom da rucka.A zabranili su mi da pokusam da je stavljam na stomak da spava jer moze da dodje do raznih nezeljenih posledica.Ona se sada povremeno sama okrene na stranu a vec od pocetka cetvrtog meseca spava sama u svojoj sobi a od prvog dana u svom kreveticu.
ne znam da li si vec pocela sa kasicama i da li kasnim, ali ja cu ti
reci svoje iskustvo?
Mi smo poceli sa slanim sa 5m i 7 dana. 3 dana smo jeli pirincanu kasu,pa pirincano kukuruznu 3 dana,pa proso 3 dana. i onda smo krenuli da uvodimo povrce. sargarepu, tikvicu,krompir i danas tikvu. planiram da mu uvedem jos kinou i kad napuni punih 6m da mu uvedem pirincanu kasu za veceru i krenemo polako da uvodimo o po neku vocku dok je sezona.
mozda ce vam pomoci nas raspored :-)

Probaj nemlecne, pa vidi, ja mojoj otprilike stavim vode da ne bude gusto, a mleko moje joj ne stavljam. I ja sam se vodila time sto svi spremaju sa mlekom a i na kutiji je tako napisano pa sam mislila da tako mora! Dok mi pedijatar nije rekao da mogu samo sa vodom ili vocem
Super, idemo dalje :D
i ja sam mislila da mora sa mlekom pa me je nerviralo sto ne mogu da se izmuzem toliko a i plasila sam se da mu ne bude bezukusno sa vodom ali vidim da lepo rucka pa briga manje.....:)
Da dam bebu tati i da odem ranije u krevet? Divan savet, ali sumnjam da bi se snasao :))))
Nas tata se dobro snalazi, ali ne voli bas sam da ostaje sa bebom, pogotovo u vreme kupanja. Ja ne mogu da spavam kada moj bebac ne spava. :-)
Cao! Imam pitanje za mame koje doje, koje zitarice dajete bebi i kako ih pravite ako su u pitanju instant pahuljice?
Ja dojim i instant zitarice spremam sa vodom.15 g pahuljica i 100 g prokuvane vode promesam i dodam jednu kafenu kasiku repicinog ulja.I posle je samo jos jednom podgrejem u mikrotalasnoj.I obavezno dajem zajedno sa nekom kasicom od povrca ili mesavine mesa i povrca.
Ja mu spremam 3 kasike pirinca sa 130 ml mleka i vode pomesam...to ispadne oko 150 gr...pedijatar mi je rekla sa pravim sa nemlecnim posto dojim ali sam probala sa mlecnim jer mnoge mame tako rade iako doje ali ocigledno da mu smeta ad mleko....ovde od nemlecnih ima hipp, milupa, nestle, humana (koja ima secer u sebi pa nju ne bih) za sad sam probala samo hipp pirinac
Ja mojoj sad dajem oko 5 kasika zitarica, dodam koju vockicu i malko vode da ne bude gusto, da je ne bi bas mucio stomak, jer joj tesko ide kad kaki. A sto se tice osipa najbolje vidi sa pedijatrom. A probala si i sa nemlecnim zitaricama? Ovde jedino ima nestle kao i kod nas al eto njih nisam probala.
Videcu da probam neke druge mlecne za nekih mesec dana...on se osuo posle nekoliko sati i to po stomaku, sutradan je proslo...Sinoc sam mu napravila sa 30 ml mog mleka i ostalo dodala prokuvanu vodu i pojeo je sve mada ne znam do koliko gr da mu povecavam jer mi se cini da ce uvek hteti da siki posle kasice. Tek krecem sa uvodjenjem povrca pa voca pa cu posle da probam sa vocem da mu spremam
Ja zivim u inostranstvu i dajem neke druge marke, al isto sam mislila da je do marke zitarica, pa kad se desilo i sa drugom vrstom otisla sam kod pedijatra i rece mi da joj ne spremam sa ad mlekom. Vidi da probas sa redovnim pirincom bez glutena pa sama da spremas. Ja cu od sad tako, samo da potrosim ovo kupljeno. Mada se moja osipala samo po licu svuda gde je kasica dodirne i posle 1h se povuce, al mi pedijatar rece da bi kasnije pocelo po celom telu..ove koje sad koristim u sebi ne sadrze mleko.
Ja zivim u inostranstvu i dajem neke druge marke, al isto sam mislila da je do marke zitarica, pa kad se desilo i sa drugom vrstom otisla sam kod pedijatra i rece mi da joj ne spremam sa ad mlekom. Vidi da probas sa redovnim pirincom bez glutena pa sama da spremas. Ja cu od sad tako, samo da potrosim ovo kupljeno. Mada se moja osipala samo po licu svuda gde je kasica dodirne i posle 1h se povuce, al mi pedijatar rece da bi kasnije pocelo po celom telu..ove koje sad koristim u sebi ne sadrze mleko.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »