Komentari za tekst "Vaša 8. nedelja trudnoće"

Komentara
1603
Ostavite komentar
Pokusaj da ujutru ustajes sto ranije oko 6-7h i da na prazan stomak popijes dve case tople vode ili par gutljaja jake kafe. Tesko je naterati se i ustati ali sigurno pomaze i osecaj je neprocenjiv... meni je pomoglo i kod zatvora od 3-4 dana.
Sada ustajem svako jutro i nemam vise problema.
cao drage moje dame
u 6.nedelji sam prokrvarila dobila sam utrogestan od 200mg. 2x po 1. ujutru oralno uvece vaginalno.
juce sam bila kod lekara po doktorovom sam 8.nedelja trudnoce zadnja menza bila 24.8.
rekao mi doca da je sve u redu bebac je sada 11.mm cuju se odkucaji, za sada je sve ok ali po malo se brinem on mi je rekao da setam ali ja se plasim da ne prokrvarim pa veci deo dana lezim. Kontrola 28.10.
Draga Marija,ja sam isto osma nedelja i meni je zadnja m bila24.08 kao i tebi .isto sam prokrvarila i pijem utrogestan,ja mislim da ne moras da lezis,smes da setas to ti nece nastetiti
E sve je divno ... Samo mucnine su losa strana ovog perioda... Najvise mi se trazi riba , jabuka i samo hleb mi pomazu ... Valjda ce ubrzo proći da u potpunosti mogu da uzivam .. Ovo mi je prva trudnoca i bas sam srecna ❤️👶🏻
I ja sam nova.Ušla u 8. nedelju. Pre 4 dana bila na ultrazvuku, beba 6w4d 0.75 cm veličina. Čuli smo i srce. Sledeći pregled 1. novembra. Šta treba da očekujem od testova tada? Inače pomalo mi je muka. Sve čudno miriše i češće sam gladna
Cao...mi smo novi... Danas smo bili kod doktorice...rekla mi je da san 8. nedelje trudnoce... Malo me to sad buni, posto je teoretski nemoguce da je pol star vec 8 nedelja... :/ I sta znaci npr. 6+2 nedelja? ;)
Znači da je trudnoća u 7. nedelji, odnosno 6 nedelja + 2 dana (čime se već ušlo u 7. nedelju).
Pozdrav i sve najlepše. :)
Drage trudnice,evo i nas,8 nedelja,mucnine i umor :-) cetvrta trudnoca.culi smo srce,i bebac je 9,7mm.
Usla sam u 8.nedelju,sve je ok,primam inekcije progesterona,i s vremena na vreme me bocne nesto u predeli materice ili donji deo stomaka ne mogu da procenim,ovo mi je prva trudnoca,PA DA LI NEKO IMA SLICNA ISKUSTVA? Pozz mamicama 😘😍👼🏼❤️💞
Zdravo!
Sva boluckanja, zatezanja i nadutost su normalna sada, pogotovo sa prvom trudnoćom. Kod mene su prisutna sva tri simptoma i pitala sam ginekologa tako da je sve to sasvim OK. :)
7 sam nedelja trudnoce,stalno osecam umor,povremeno mucnine i bol u donjem delu stomaka. Ali nije to ono sto me muci...imam ureaplazmu ali doktor kaze da to za sada ne moze smetati i da je jos rano za terapiju. Ima li neko slicno iskustvo?
Ja sam pre trudnoce imala ureaplazmu 10,4 i pila lekove dovicin i hemomicin...nije to nista strasno samo ako nije u kombinaciji sa hlamidijom ili mikoplazmom...tako da ne brini i meni se to desava kad osetis ta boluckanja legnes i noge u vis...pozz
Usla sam u 8.nedelju trudnoce.
Nikada nisam imala problematicnu kozu, a sada stalno osjetim svrab i imam mnogo malih bubuljica (najvise na dekolteu, po ramenima i ledjima).
Da li je neka trudnica imala slican problem?!
I ja imam tih problema. Mada koristim Utrogestan, a on pogoduje aknama. To je normalno, neko ima neko nema.
moze mala pomoc 8 sam nedelja trudnoce od sinoc me boli stomak sa leve strane da li je to normalno
Ukoliko imaš opstipaciju/zatvor moguće je da je i od toga. Svakako ako ti bol bude jak ipak se javi lekaru za svaki slučaj.
i mene ,ne brini,sirimo se polako ☺
U osmoj sam nedjelji, prva mi je trudnoca. Zasad jos konzumiram cigarete, stomak mi je malo porastao, nemam nikakvih mucnina ni prohtjeva sem sto su mi grudi osjetljive i rastu i ne mogu nositi donji ves koji me steze a ni hlace najvise mi pasu haljinice.Čila sam otkucaje srce mog malog bebača, osjecam griznju savjesti sto pusim ali tako mi pasu osjecam da mi ne stete i da sve ide kako treba mislim da bi mi bilo vise stetno kada bi nastojala prestati a narocito sad u ovom periodu kad je oko mene sve stresno, sve je puno nekih cudnih (cudnih jer sve je nekako odjednom,sve se spaja, sve u isto vrijeme i sreca i tuga)desavanja oko kojih se ja ne mogu izolovati (udaja, bolesti,nervoze). Ja sam sretna i uzivam u svojoj trudnoci, ne zanimaju me ljud koji osudjuju pusenje, planiram prestati kada mi bebac bude u 5.mjesecu. Mislim da svaka zena zna sto joj najbolje pase i da je to priroda tako sama regulisala.Zato uzivajte, budite sretne i normalno,slusajte i ljekara i sve ce biti ok :)
Ma i moja je pusila cele obe trudnoce, niti meni niti bratu nesto fali, zdravi, pravi i citavi 😊
Ma samo ti purnjaj, bas ti je lepo. Tako je i moja majka pa sam jedva ziva ostala od problema sa plucima. Imam tesku bonhijalnu astmu i odrasla sam po bolnicama, lekarima i lekovima. Moja majka i dalje pusi..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Koliko traje oporavak, kako teče, da li je lako ustati prvog dana posle, šta je najteže »
Pročitajte šta su priraslice posle carskog reza i kako da ih prepoznate »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Od sedine dana se očekuje povećanje oblačnosti i mestimična kiša »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Odaberite neko od lepih imena grčkih boginja za vašu mezimicu »
Danas vam šalu niko neće uzeti za zlo, zato nekom dobrom dosetkom proslavite 1. april »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Jednog dana pojavi čudna životinja, izdaleka, sa ogromnim koferom »