Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
1130
Ostavite komentar
Od rodjenja spava na stomaku. U pocetku sam ga cesce obilazila, sad ume da okrene glavu i da se podigne pa je bezbednije. Nije imao grceve u opste i mislim da je delom i zbog toga.
Mi smo napunili tri meseca pre tri dana.. Inace je ok bebac, smeska se, guguce, ali se okrece sam samo sa boka na ledja.. Imamo takodje malo problema sa dojenjem, zbog prejakog refleksa otpustanja mleka, ali se jadnicko navikao vec na to, pa samo guta kad krene mleko.. :) do sada je napredovao oko 1000gr mesecno, a poslednjeg meseca samo 800.. je l' to ok? Pedijatar kaze da super napreduje.. Budimo se samo jednom nocu, a po nekad i taj jedan obrok zaobidje.. A preko dana sisa na dva sata.. Sve u svemu, bas je fin, mnogo retko place, i grcevi su nas zaobisli.. :)
Ja sam pokusala i sa izmlazanjem i cescim stavljanjem na dojku ali ne vredi. U levoj dojci skoro da nemam nista a iz desne ide kao ludo.. Sada uglavnom sisamo, ali pred spavanje dobije i flasicu adaptiranog..
I da, zaboravila sam da napisem da ja njemu do sad nisam davala ni cajeve ni vodu.. Nudila sam mu vodu nekoliko puta, ali se on samo igrao cuclom.. Bili smo u bolnici zbog zutice, i tamo su nam svi doktori (neonatolozi uglavnom) rekli da bebi koja sisa nije potrebno nista osim majcinog mleka.. U sustini, dok smo slusali babe i tetke nervozni i ja i bebac, i od tad smo resili da slusamo samo doktore i patronazne sestre (koje su nam stvarno bile od pomoci), i resili smo sve probleme.. Jos nesto, mleko funkcionise po principu potraznje! Koliko beba sisa-toliko se stvara.. Znaci ako vam fali, izmuzavajte se cak i kad vise ne ide.. Mi smo bili na granici da odustanemo od dojenja jer je postajalo mucno, ali bili smo uporni, i sad ima mleka koliko mu treba.. Mozda sam malko dosadna, ali se nadam da ce nekoj mami pomoci ovi komentari.. :) pozdrav svim roditeljima i bebama.. :D
dali e stetno za bebe koe se doi majka da upotrebuva tableti fluonatril za zabi ?
Da radim kućne poslove i stavim bebu u kengura?
Pa vi se šalite...
Pozdrav, imam bebu od 3 meseca ,poslednjih nedelju dana jako slabo jede na AD - aptamil 1+ aptamil Ar , do sada je pila 120ml na 4h a sada jedva popije 80ml na 4h (50-60 do max 80ml,zavisi kako kad) ,zivimo u svajcarskoj doktori su je pregledali kazu da je zdrava , usi ok , urin ok nema tragova infekcije urina ... Samo su nam rekli da je malo crveno grlo al da je u principu zdrava... Sta preduzeti??? Nekad se desi da ni ne trazi da pije ako joj ja ne ponudim !!!! Hvala ma odgovoru ? P.s. Jeste da su vrucine al mi je u stanu hladovina i ne oblacim je puno
Normalno je i moja je beba na
Aptamilu i jede kad god je glqdan po nekad pojede 120 ponekad 150 ponekad 50 ima evoje faze i nista nije striktno da mora ne brini se svaka je beba prica za sebe :)
Zdravo,
moj miš danas ima puna 3. mjeseca jučer je prvi put pustio glas dok se smiješakao :) ! Do sada je sve u najboljem redu (osim što su ga mučili malo kolike al to smo riješili cajem,kapima i ponajviše masažom) inače rodio se s 4370 grama i 56 cm,prvi mjesec je napredova 1500 g i 59 cm, drugi 1400 g i 64 cm te evo baš jučer nakon kupanja sam ga vagala i
moj je miš već imao 7800g ( samo dojenje :) ),jede svake 3-4 ure po danu do 21 sat a onda zaspe kao topić i ne budi se prije 5-6 sati ujutro! Jako sam zadovoljna! Pozdrav :)
Mi smo usli u treci mesec i evo drugu nedelju, spvamo super od 9 uvece kad zavrsimo sa kupanjem i ruckanjem, pa sve do pet pola sest, na adaptiranom mleku smo Nan 1, i fino napredujemo.
Smeskamo se i gugucemo :-)
Zaobisli su nas grcevi u potpunosti, i sama ne verujem.
mi smo sad usli u rutinu, u 21h kupanje, sisanje, pa flasica sa mojim mlekom jer brzo zaspi, podrigne i budnog ga stavljam u krevet, izadjem da se sam uspava.Nekada to traje 15ak minuta a nekad se odmah uspava i spava do 7, opet sisa i nastavlja do 10. inace samo sisa, i napredovao je prvi mesec 1400, drugi 1000 i treci 600gr. divna je beba , place bas kad se naljuti a to je retko jer zna sta ga ocekuje, nije gladan i moze da spava kad god pozeli pa nije nervozan. jedino me brine bljuckanje posle podoja koje je obavezno
nekad vise , nekad manje al nikako da prestanemo. svim mamama zelim da im bebe budu sretne i radosne
A kada ga ostavis samog da se uspava, jel place ili se igra pa zaspe?
I mi smo isti od 20-30 do 21h je kupanjac, spremanje, mleko i krevetic...ja je stavim na svoje grudi malo se pomazimo(samo uveche preko dana se sama zaspi) i ona se malo uspava ,zatim je stavim u krevetac gde zaspi samostalno...danju je uglavnom u njihalici (ja ne dam da je nose i da se navikne samo na ruke)sa igrachkama gde se sama uspava i probudi, prica i neki put i posvisi ton,kapiram da se svadja sa slonchicem.... retko kad plache, ume da kenka i viche ejjjj kad me ne vidi dugo i leee kad je zedna a shto se tiche hrane...pa ona meni jede u 09h, 13h , 17h i 21h i ponovo ujutru u 09h od prvog meseca mi je spavala skoro celu noc s tim da se budila u 05h ali je to sama izbacila...pije 180-210 ml po obroku Bebelaca, zavisi kako kad...rodjena 51cm i 3550kg evo 3 meseca kasnije imamo 62 cm i 6650...u domu zdravlja su nam rekli da odlichno napreduje (1350gr+1000gr + 950gr) sim mama punoo pozdrava :)
Cao, slicna je i moja beba. Po napredovanju i po zahtevima. Jedino sto je drugacije je da smo dok god ne sklopi okice uz njui suprug ili ja. Mislim da nama tih 15-tak min nista ne znaci, a da ona oseca sigurnost i bliskost. Ona je srecna i zadovoljna beba. Jako brzo smo uspostavili nase rituale Moja najveca nagrada je osmeh kada se probudi i to sto je prekjuce pruzila rucicu ka meni i dotakla mi lice kada sam joj se priblizila... Ja sam najsrecnija mama...
Ma da, i jede sam verovatno...
Tvoja beba je pravi školski primer. Blago tebi.
Dunja ima tri meseca i 3 dana, i nijedan dan joj nije isti. Nekad spava dobro, nekad nece, uglavnom, obicno je okupam oko 21h uvece, zaspi i spava do 3-4, mada, ponavljam, desi se da spava po sat i probudi se. Pije Humanu i Nan sensative, fino je prihvatila. E ono sto je kod nje neubicajeno za dete njenog uzrasta je sto je mnooogo zivahna i nemirna, sve bi da vidi, sve da cuje, kad treba da se obucemo tu nastane borba. :D
Moj beban za 3 dana puni 3 mjeseca
Sve je ok osim spavanja uvece,mada i spavanja uopste. Naime,sa 2 mjeseca je vec bio uhvatio neki svoj ritam,spavao od 20h do 04-05h pa jede i nastavi do 08h. Sad je situacija skroz drugacija. Danju spava ukupno 3 sata,a uvece se cesto i precesto budi,jede nastavi,ustajanje u pola 7,07h
Inace,na Aptamilu je od 7og dana zivota,trenutno 150ml po obroku nekih 6,7 puta za 24 sata. Prvo mi je dijete,trenutno se sama staram o njemu ,jer je tata poslovno odsutan i ako neko ima bilo kakav savjet,koristilo bi mi. Hvala.
Moj sin se jedino okrece ka siki kad treba da jede,a nece u kolica,nece dudu,ako odspava u toku dana 2h to je super...:)
Moja beba je napunila 3 meseca i jako je mirna beba spava po celu noc, od 21h do 6 ujutru, smeje se po ceo dan, voli da gleda crtane filmove i retko kad zaplace. Okrece se samo sa ledja na bok i obrnuto i juce je prvi put krenula da uhvati igrackicu. Ponekad skupi rucice i izvije se, cini mi se kao da je to pokusaj da ustane , da li je to to? Samo sto jos uvek ne guce, cikne ponekad ili ispusti neki zvuk ali ne vise od toga... da li je to normalno? Da li je vec trebala da se okrece i na stomak? Inace uvece spava na stomaku, i sisa, ali od pre nedelju dana joj dajem i dohranu pored dojenja, jer se od toga iskaki, a imali smo problem da ne kaki po 15 dana. Svi kazu da je to normalno ali meni je to bilo previse, sada kaki svaki dan.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »