Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Hahaha dusa malena bas je napredna,moja se prevrce od dva meseca ali se ne podize ni sada sa pet i mi imamo problem u krevecu stalno lupa glavu.Ja bih je pustila,jeste ona mala ali je napredna i sam lekar vam je rekao,nemojte sputavati dete,ali morate stalno biti pored nje to nas sve ceka pre ili kasnije :)
Da i ona je karenula da se odupire naogama i ide unazad :) pogotovo kad se presvlachimo, bash se rvemo a ume i da me shutne... oblachenje uopshte ne voli :) kod moje mame ima pokretni krevetac pa je tu spustimo, mnogo je bolji od ovog nasheg drvenog :) reci te mi da li vasha bebica vrishti kad je sretna?? Bash je postala glasna :) puno pozdrava
Draga Ika mi imamo bebicu istog uzrasta i imamo identicnu situaciju.. :) Pustamo je da radi sve sto ona zeli, kad hoce da sedi ona sedi, kad je spustimo na krevet pistimo je da se prevrce i puzi. Cak je sad pocela i unazad da ide pa pokusava da se spusti sa kreveta... Jedino me malo plasi to njeno pokusavanje da se podigne uz ogradicu od krevetca pa smo ogradicu podigli ali se i dalje udara o nju, pa planiramo da joj prebacim dusek u ogradicu za ogranje, mislim da ce tu biti bezbednija... :)))
moja beba to radi ( smeje se glasno, priča glasno, protestuje kad mu nešto nepdgovara ... ) od 3 meseca.i to kad krene da viče da ti probije uši. A za mame koje su promašile temu, Humana pahuljice sa vodom koje se mešaju sa voćem , imaju najprirodniju ukus.
Da malo pohvalim sina :-)
On je zaista dobra beba,danas ima 5 mj.Od cetri i po mjeseca jede kasice,prvo je jeo pahuljice,pa jabuku,bananu i sad mu dajem bundevu sa jabukom sve to smaze zacas,napreduje odlicno.
Poslije kase podoji malo i zaspi.Sama mu ih pravim i zadovoljan je,spava otprilike 10 h po noci,s tim da se nekad budi jednom,nekad dva puta da doji.
Uglavnom pored njega bi mogla odgajat jos dvoje djece.

UZIVAJTE MAME U SVOJIM BEBICAMA
Zdravo mame! Beba je danas napunila 5 meseci, dojim je i dohranjujem Hippovim Combiotic mlekom. Juce sam htela da krenem sa uvodjenjem Hipp pirincane kasice, medjutim izgleda da ja to ne umem da spremim - bas je bila tecna, nimalo se nije stegnula. Na 200 ml mleka, 3-4 kasike - koje, supene? Ja sam upola smanjila da ne bacamo bezveze ... Molim za savet. Hvala.
I moj savet ti je da uzmes milupu mnogo je bolja ...za pocetak izmeri 75 ml mleka i stavi dve kasike ..i tu ces bacati ali manje...
Cao Sanja,ja mojoj bebi dajem MULIPINE PIR.LJUSPICE.Mesam sa svojim mlekom.Pocela sam sa 2 supene kasike i oko 60-70ml mleka.I mi smo krenuli sa tim u nedelju.Na uputstvu pise 6-7 kasika i 200 ml mleka.Ne znam kako je na Hipp.Moja beba je za sad super prihvatila.
Zdravooo svimaa.....Htela bih da pitam zasto moja bebica pogleda u mene i ja kada placem i njoj se place... :(
srecna mama -srecna beba .prosto
Zdravo mamice😃
Moj bebac ima pet meseci i sest dana,pre cetiri dana smo poveli sa kasicama(pirincana i kukuruzna)i svaki put nam je kao prvi: on bljucka i place i jako je tesko nahraniti ga...spremam mu po pola merice(tako su mi rekli u savetovalistu) i to u glavnom ne pojede.. jednostavno mu se ne svidjaju... Ne znam kako da ga prvolim da jede...
Ne brini, mozda jednostavno bebac nije spreman...sacekaj 5 dana pa pokusaj ponovo, neke bebe prihvataju hranu ranije od drugih, to je sve normalno
pozz
Molim mame da mi odgovore. Kada ste bebi zamenili jedan ceo obrok kasicom? I po koliko dajetr? Ja ne znam koju kolicinu da dam bebi.. za sad jede sargarepu,jabuku, tikvicu, brokoli i pirinac. Npr. dam joj 120-130g povrca popodne, ali bukvalno posle 10-15min ona trazi mleko i popije punu dozu kao da nije ni jela(oko 150ml mleka). Pirincanu joj dajem po 100g i posle pola sata obavezno popije jos oko 70ml mleka. Ovo mi je prva beba i ne znam da li pogresno radim. Inace je zdrava i ima 7,1kg. Hvala svakome ko mi da savet :-)
Ja imam sina od 11 godina i bebu od 5 i po meseci i jednom i drugom sam davala mleko posle pola sata dok sami nisu izbacili a to je bilo tek posle njihovih 6 meseci ...ne moze da joj skodi daj joj slobodno da jede ...poz
Mi ce mo tek sad početi sa uvodjenjem hrane. Ovo sad je period kada se isprobavaju ukusi, a tek od 6. Meseca se uvode kašice kao kompletan obrok. Normalno je da pojede- koliko pojede i posle da još malo sisa ili pije iz flašice.
Cao svima,pozdrav od mama Ane i bebana Veljka. Veljko ima 5 meseci i 6 dana,i ono sto me cudi je sledece-svakodnevno i celodnevno nosenje na rukama,ako se ostavi na par minuta u kolicima ili krevecu,nastaje frka,dreka,plac. Sta je to kod njega,razmazenost,navika? Inace je preko 65cm dugacak,i preko 8 kg ima,uskoro ce nam kontrola. Na Adaptiranom mleku je,danas nam je drugi dan,sokic od jabuke je sada aktuelan,izrendam mu pa procedim. Nismo hteli da zurimo sa svom tom nemlecnom hranom,kod nas u Obrenovcu ne savetuju pre 6.meseca nemlecnu hranu. Pozdrav mamama i bebama !!!
i moeto bebe isto saka samo vo race, a tesko e preku 8 kg, maka macime, preku den sme sami, nisto ne go interesira, ni kolicka, ni igracki, ni krevetce saka samo vo race I da setas, a beba da razgleduva :), kako li da se odvikneme od ova?!?!
ne mozam da stignam ni sokce da mu napravam ni kasicka koga sme sami!!!
I moja beba je jedno vreme htela da ruke stalno jer sam dopustila svima koji dodju da je nose malo al posle kad oni odu i ostanem sama muku sam mucila sa njom. Trebalo mi je par dana da je odviknem, pustala sam je da malo place ali budem kraj nje i pokusavam da je zanimam sa igrackama, i malo po malo i sada je super, spustim je u ogradicu stavim igracke oko nje, ona se igra prevrce okrece
Na zalost naucili ste ga na ruke...bebe to nauce vec u prvim danima zivota...
Zdravo mame.. zanima me sta bebana moze da rucka sada u 5-om mesecu..?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »