Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2472
Ostavite komentar
Ja sam u 26.nedelji....i ija imam taj osecaj kao da imam upalu misica....posebno ,s vremena na vreme, upalu gracilisa....u svakom slucaju meni je plod nisko i to je verovatno razlog...mirujem...drogiram se sa utrogestanom...od njega samo spavam...nije ni to lose
...brze prodju dani....pozz!!
Drage moje, 26.nedjelja trudnoce sa progesteronom nije bas laka, jako tesko mi pada, pijem 2x1 od 100 mg, ali svakako me 'Obori' i osjecam nesvjesticu. Jako sam aktivna, u kucnim poslovima, pjesacim, do sad sam putovala i radila, mada otisla sam na bolovanje 😃 moze li mi neko reci koliko je normalno sedmicno ili mjesecno dobijati na kilazi? Vagu izbjegavam, vizuelno izgledam solidno, ali sam dobila 7-8kg 😌.
www.ringeraja.rs
Do 12.nedjelje 1,5-2 kg; do 16.nedjelje 2,5 kg (u odnosu na početnu težinu); do 20.n. 3 kg; do 24.n. 4,5 kg; do 28.nedjelje 9 kg; do 32.n. 11 kg; do 36.n. 12 kg; do 40.n. isto 12 kg (36-40. dobijanje bi se trebalo smanjiti, čak i nestati).

roditelji.hr
1.tromjesečje: od 1 do 3 kg
2.tromjesečje: od 3 do 6 kg
3.tromjesečje: od 9 do 12 kg

U ovom periodu trudnoće je čak i 0,5 kg sedmično normalno, jer beba ubrzano dobija na težini (masno tkivo dobija).
2.tromjesečje
Pozdrav svima, u zadnjih 5 dana, imam bolove u leđima, blago nepodnošljive, zbog kojih se ne mogu normalno kretati i obavljati svakodnevne poslove, samo ležim! Na pregled idem u ponedjeljak! Zanima me dali i vi imate sličan problem! Hvala :)
Gore ti je lezati, zguglaj joga vjezbe / macka gore i dole. Super prija za ledja kad si cetveronoske, rasterecuje, beba isto uziva i pluta a ti izvijas i vjezbas misice ledja.
Mislim da je to sa kilazom sve individualno i da nije toliko bitno, bitnije je nakon porodjaja. Nekome se ti kg ne primjecuju toliko, nekome vrlo primjecuju. Pozeljno je hraniti se zdravo i samim tim, lako se povrati kilaza prije trudnoce, takvo je iskustvo iz moje porodice... ;)
juce sam bila na pregledu i od poslednjeg pregleda koji je bio 01
.09 do 06.10 ugojila sam se 4 kg. doktor kaze da je to puno i posteno me izgrdio zbog toga. imala sam 51kg a sad 55kg.
Ja sam malo zbunjena: Savet za ovu nedelju je da dojimo dete? Kako to da trudnica izvede? :)
Nisam se odavno ovako nasmijala :D hahaha
hahahahaha 😂👏
Pozdrav svima, trenutno sam 25+5, sinoc sam posle mokrenja primetila krv na papiru. Zatim i na vesu. Bila sam kod doktora na pregledu i on kaze da je sve u redu sto se tice bebe.ne zna razlog krvarenju. Da li je neko imao slicna iskustva? Prepisao mi je utrogestan 2puta dnevno oralno.
Hemoroidi? Unutrasnji nisu bolni, ali umeju da krvare.
Je l ste imali odnose?
Zdravo...:) ja sam 26 nedelja trudnoce,juce sam bila na pregled i beba je super,ali su mi pronasli infekciju Trihomonas...Da li je to opasno za bebu? unapred hvala :* :* :*
Pozdrav trudnice :)

ja sam u 26oj nedelji i nosim jednu malenu curicu.:) Na pregledima je sve u redu i bebica se fino razvija a ja sam presretna.
Naime imam i ja nesto sto me muci.
Na zadnjim nalazima krvi su mi uocili pad secera i doktorica je rekla da je to hipoglikemija. Uputili su me endokrinologu, koji mi je rekao samo da pripazim na ishranu. I da mjesec dana pratim secer 3 puta dnevno i dodjem na kontrolu s tom evidencijom. Zanima me da li ima neko slican problem? I koliko je to opasno? Kako se nosite sa time,sta radite po tom pitanju? Sta se smije jesti a sta ne?
Ni sa moje ni muzeve strane niko nije imao problema sa secerom, a i ovo mi je prva trudnoca pa nisam bas upoznata sa svime a doktori samo gledaju da sto manje objasnjavaju.
Hvala vam unaprijed
pozdravcic
Meni nije jasno zbog cega je neko ovde pritisnuo minus, bez ikakvog obrazlozenja jer razlog ne vidim. Nadam se Anja, da ste do sada nasli odgovore na vasa pitanja, makar barem na internetu.
Mame, kako se borite sa malokrvnoscu? :)
Drage buduce mame,problem grlica moze biti opasan i ne mora da znaci. Ja sam sa prvim detetom bila otvorena dva prsta cak i nisam imalabtegobe,pila utrogestan i izgurali smo i preko termina. A sad imam takodje mekan grlic i preti opasnost,ali nisam pristala na lek jer prakticno nema potrebe,samo sam usporila tempo,prestala da vozim auto,da cucim,trcim,penjanje uz stepenice,povijanje nad kadom i problem resen. Kad osetim bol u donjem delu legnem i to je to... Sto se lekova tice ja sam iz iskustva naucila :) grlic mi je na porodjaju bio toliko cvrst da sam se napatila,jer suu kontrakcije izbacivale bebu bukvalno a ja nisam mogla dovoljno da se otvorim,,pa me je doktor sirio prstima.,, sto ne mora da znaci u vasem slucaju... A da napomenem da sam prestala da ga pijem cim sam usla u 9,i maximalno sam setala da bi se pre porodila ali nije vredelo :)
cao buduce mame, ja sam u 26 nedelji i sve je ok, bebac sutira i raste :-) Kad sutira osjecam skroz dolje nisko udarce, iskreno ne znam ni da objasnim dje udara jer prvi put osjecam taj dio unutra,malo sam zbunjena, ima li neka slicna iskustva?

ooo da 😂 i mene moj malac udara skroz nisko. imam nekad osjecaj da ce proviriti van.
danas me udara sa strane malo vislje pa mi je odmah lakse.
sad kad se rita bas boli kao da me noktima zagrebe. ali sve su to slatke muke. najsretnija sam kad se rita. sunce mamino. samo da nam vrijeme eto prije prodje da se uzivo mazimo 😘
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »