Komentari za tekst "Vaša 22. nedelja trudnoće"

Komentara
2541
Ostavite komentar
bas mi se svidja trudnoca,svi su jako nezni prema meni i sva sam bitna,u 22 nedelji sam i cim stavim ruku na stomak beba dodje tu odmah da je pomazim kao neki ljubimac,devojcica je...nikakvih teskoca nisam imala,i dan danas kao da nisam trudnica,doktorka mi ne daje previse informacija cim se ja osecam dobro pa vecinu stvari moram potraziti na netu,kaze sto manje znas bolje za tebe,u smislu opusti se i zivi normalno :)
drage moje isla sam danas kod doktora i rekao mi je da sam otvorena na vrh prsta. u 22 sam nedelji. dao mi je utrogestane i pojas da nosim. znate li da li smem imat odnose to sam zaboravila da pitam.
Cao Saro. Mi smo imali kontrakcije i isto nam je prepisan utrogestan, mama vit i pojas, uz to i strogo mirovnje. I naravno bez odnosa do daljnjeg. Pridrzavali smo se toga i sada je sve u redu, tako da bih i tebi to preporucila.
Drage mame. Bila sam 3-4 nedelja trudnoce nisam ni znala da sam trudna imala sam prehladu i dobila groznicu nisam merila temperaturu popila sam analgin i to je proslo za nekih 3-4 sata. Kada sam isla kod doktorke to sam joj pomenula i ona mi je rekla da bi trebala da prekinem trudnocu. ja sam naravno isla jos kod dva doktora jedan mi je rekao da odlucimo sami da li cu prekidat rizik je 5% i manje od toga. a druga mi je rekla da je to prerana trudnoca da i ako bi se nesto desilo plod ili ugine ili prezivi. ja sam sad u 22 nedelji i za sada je sve u redu. savetovali su mi da radim dabl test i tripl ali i sa tim se ne moze 100% znati da li ce beba biti zdrava.
test koji pominjete je ok, ali za genetske poremećaje, što ovde ne bi bio slučaj.
Draga, nemoj previse da brines, imas more trudnica sa temperaturama u prvom tromesecju i deca se rode zdrava i prava. Ja sam imala temp onaj dan kad sam kao trebala dobiti, znaci 4 pune nedelje trudnoce, beba mi sutra puni godinu dana i savrseno je zdrava. Pozdrav, nemoj ni da pomisljas na prekid, uzivaj!
Šta ti je rekao lekar, kako mu beba izgleda na ultrazvuku? Ne razumem kako neko može da te savetuje da prekineš trudnoću zbog 5% rizika, koji je pritom tako odokativno utvrđen... Probaj da uradiš NIFTY test, neinvanzivan je i pouzdaniji je od drugih.
Danas smo saznali da cekamo devojcicu u decembru :)
Nama su jos na prvom ekspertnom rekli da je decak. Ocekujemo ga pred Novu Godinu :-)
Cao.Imam bol u donjem delu stomaka i posle toga osecam bebine pokrete?Pitala sam doktora i reko je da je zato sto mi se materica siri i beba pokrece, ALI posto je meni prva trudnoca ja nisam bas sigurna pa me je strah.Inace u 22. nedelji sam.
Drage moje, neka nam je svima sa srecom pa da uz Bozju pomoc izguramo do kraja kako treba.Moje pitanje je sljedece: da li neka od vas ima problem sa miomom u trudnoci? Meni je 6,2 cm na zadnjem zidu materice.Na pocetku trudnoce mi nije pravio problem,kasnije kako je porastao sam pocela da imam jake bolove,jer pritiska debelo crijevo,matericu i besiku.Lezala sam 17 dana u bolnici.Lijecili su me antibioticima i sredstvima protiv bolova.I sada imam pomalo bolova.Brinem ako miom nastavi da raste,naravno da ne smiju da me operisu. Prva mi je trudnoca i za sada je sa bebicom sve u redu hvala Bogu.
I ja sam usla u 22.nedelju, sa bebom je hvala Bogu sve u redu, ali mi je doktor rekao da vise odmaram...nije mi rekao zbog cega...
21 sedmica za dva dana 22 . Zanima me, d ali trudnica smije piti caj od bijele djeteline
Mame drage, da li imate problema sa probavom i kako to resavate?
Ajvar👍🏻 uspeva svaki put 😎
Samo sveze cedjeni sokovi od voca i povrca, problem resen :)
Ja imam isti problem, doktor mi je prepisao Transilane. To je kesica praskica koju pijem dva puta dnevno, kosta oko 30 din. Doktor mi je rekao da ga pijem nedelju dana... inace, mozes i mleveni lan jednu ili dve kasike popiti sa jogurtom ujutru pre dorucka. :)
pozz.. svimm buducim mamama.. ja imam 21ned. ii stomak mi je bas mali... to me brine
Draga Bislim nema to veze,kod nekog sporije raste kod nekog brze.Sve zavisi od genetike,ja sam mala na mamu pa mi je rano poceo rasti..ali do sedmog meseca ces ga imati :)
Ja sam danas usla u 22 tt i isto nemam trbuha pa mislim da nesto nije uredu.. Svi mi kazu da bez brige zadnje mjesece cu dobit i trbuh i kile jer do sad sam dobila jednu kilu... Tako da ne brini
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »