Komentari za tekst "Vaša 29. nedelja trudnoće"

Komentara
2799
Ostavite komentar
Zdarvo devojke :) I nas dve smo usle u 29.nedelju i odlicno napredujemo.Imamo 1 200 gr,a ja sam se ugojila oko 7 kg.Moja mala devojcica je veoma aktivna i osecam svaki njen pokret,sto me cesto zasmejava, ali ume da bude ponekad i neprijatno :) Ono sto mene usporava su bolovi u krstima,koji se pojacavaju kako trudnoca napreduje,sto utice na moje svakodnevne aktivnosti.Da li se neka od vas susrece sa tim i kako podnosite??Puno pozdrava :*
Pozdrav mame! U 29 sam sedmici blizanacke trudnoce,bebe su svaka oko 1500 gr hvala Bogu,zanima me da l neka od vas ima hemroide i mekanu stolicu? Ja s probavom uposte nemam problema,cak mi je skoro uvijek jako mekana i cesto tecna,ali nemam bolove,nit ostale tegove sto idu uz proljev. Da li se trebam zabrinuti,jer vidim da vecina trudnica ima suprotan problem tj tvrdu stolicu. Jedem dosta voca i pijem puno vode,Magnezij direkt,mozda je od toga? Pozdrav svima i sretno do kraja :)
29nedjelja mi super mogla bi vjecno ovako obozavam trudnocu.Sretno svim mamicama!!!
Cao drage trudnice 😊 mi smo bili na ultrazvuku,veliki smo i teski 1350g :) puno srece u preostalim nedeljama ❤
Ђао драге труднице, и ми смо у 29-тој недељи. Данас нам је гинеколог рекао да имамо повишен шећер и забранио нам хлеб, вође, кромпир и слаткише. Да ли још нека од вас имам исти проблем? Шта мислите о тој дијети? Да ли ће утицати на раст и развој бебе?
meni je secer zadnji put u 27 nedelji bio povisen,sad sam ga dovela u normalu.Pridrzavaj se toga i ne brini.Pozdrav
Sto se tice bola u zeludcu, meni Rupurut resi problem za 2 minuta. A za probavu mi pomaze izblendano voce, povrce, ovsene pahuljuce i mekinje. Pijem taj buckuris ujutru i uvece i meni bas pomaze 😉
Testiran je na trudnicama,Ali n I na bebama koje Su date trudnice rodile tako da nemaju potpune rezultate. Mada ga prodaju Kao da je siguran, do dva dnevno.
Jeste li sigurni da se rupurut moze piti u trudnoci? U uputstvu pise da nije testiran na trudnicama.
pozdrav..ja cesto imam bol u zelucu. nisam spominjala doktorki nista kad sam bila zadnji put kod nje.. dali bi trebalo da joj kazem?? imam i jak problem sa stolicom:( neidem po dva tri dana u vc. jel neko zna kako to da se resi.?
Pozdrav mame... Imam mucnine i bol u predelu zeluca? Da li neka ima slican problem i da li znate sta moze biti razlog? 29.nedelja sam... Veoma sam aktivna. A imam i bebu od 13 meseci pa moram ;) Ugojila sam se oko 6-7 kg. zabrinuta sam svojom malaksaloscu poslednjih tri-cetiri dana. Hvalaaa pozz svima. :)
imala sam sve te simptome,posavjetovala se sa doktorom,rekao je da je sve to normalno. organi se dizu gore kako beba raste,smanji kolicinski hranu ,nemoj jesti 3 sata prije spavanja,izbaci suhomesnate proizvode i bices ok. meni je pomoglo
Milice, trebalo bi da se javite svom ginekologu. Malaksalost je normalna, kao i gorusica, ali bol u želucu može biti predznak ozbiljnih poremećaja!
pozdrav buduce mame. Nasa 29. nedelja, bili smo na pregled i doktor kaze da je sve u redu i da je bebac napredan, 1300kg :-). Imam veliki problem sa otecenim zglobovima na nogama toliko da ne mogu puno da se krecem :-(
Da nije možda 1300 g, a ne kg? :)
pozdrav ,svima! lepa je ova 29.ned.mada imam problem. Rekli su mi da mi je grlic skracen ,smeksao i uloziv za vrh prsta. Doktorka me je uspanicila da moram da lezim u bolnici,a u bolnici mi rekli da nisam za tamo jer nisam otvorena,vec da samo odmaram kod kuce... ustajanje samo do toaleta. Uplasena sam.Da li je neko imao slicno iskustvo i da li mirovanje zaista pomaze da ne krene porodjaj ranije? Hvala i uzivajte!
Imam ja problem sa grlicem jos od 23ned.grlic 18mm i razmeksan ali sam zatvorena.Primam progesteron na 3 dan i pijem utrogesta od 200mg 3x i naravno ustajem samo do toaleta.
Cao Tea i ostale trudnice! :)
Ulazim u 29. Nedelju i takodje mi se skratio grlic i beba je dosta nisko. Nalozemo mi je strogo mirovanje uz pojas za trudnice ako bas moram negde da mrdnem, dok se beba ne digne iz male karlice. Pojacan mi je utrogestan 2x1 i zabranjeni odnosi. Htela sam da vas zamolim da mi kazete da li osecate neki pritisak u stomaku? Nisu to ni kontrakcije ni bol ni grcevi, samo neki tupi ritisak u donjem delu stomaka kada ustanem.
Receno mi je da se javim na hitnu ukoliko bilo sta od navedenog osetim, i sad ja na svaku promenu polozaja i ustajanje razbijam glavu da li je pritisak opasan ili normalan? Inace, mirovanje zaista odlaze porodjaj, savladala si graviraciju, beba ne vrsi pritisak na grlic koji se dalje ne skraxuje. Trebala bi cak i jastuk pod guzu i kukove da stavljas, ali meni bude bas neudobno.
Zdravo Tea. Ja sam u istoj situaciji kao ti i još uvek radim, još 10 tak dana, pa ću na bolovanje. Povećali su mi samo utrogestan na 3 puta po 200mg i preporučili mirovanje i izbegavanje seksualnih odnosa. Ja ne paničim, jer se ok osećam, mada nije mi ni svejedno kada znam da mi je grlić omekšao. Ono što me jedino plaši je da se ranije ne porodim, dosta pre termina. Najvaznije nam je da uđemo u deveti a posle miže :)
hvala puno na savetu,trudim se i znaci mi da znam da se nekom takodje ovo desilo,jer u porodici i okruzenju niko nije imao takvo iskustvo. Svaka trudnoca je razlicita.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »