Komentari za tekst "Vaša beba u 3. mesecu - 4. nedelja"

Komentara
1263
Ostavite komentar
Molim za pomoc. Porodila sam se carskim rezom i nakon toga krvarila preko 40 dana. Bebac puni 4 meseca a meni se prosloog meseca javilo neko blago krvarenje koje je trajalo 3-4 dana,u ovom mesecu istog datuma ponovo blago krvaranje ali traje vec 12 dana. Sta je u pitanju,ako neko zna..kod doktora su sl nedelje
Bilo je prestalo nekoliko dana ,kad danas opet :( sutra idem kod lekara
Mislim da je vrv menstruacija, 12 dana je mnogo ali naše je telo toliko pod uticajem hormona i raznih promena da je moguće kod tebe jednostavno tako...možda si trebala ranije kod lekara, ali držim fige da je sve ok, pa sad ti je kod njega najsigurnije proveriti.
moj malisa za 5 dana puni 4 meseca. u pocetku (1 i 2.mesec) je napredovao po 1100 gr.,a 3i 4 mesec po 500-600 gr. ( trenutno 5.300 gr.)pije moje mleko, izmlazam se, nece da sisa, bio je mali na rodjenju, nije imao snagevrodjen u 37-oj nedrlji i to 1950 gr. i 48 cm. zanima me koiko vase bebe piju majcino mleko, ako se neka izmlaza pa zna. moj deckic oo 650-700 ml u toku 24 h,(mislim da je to malo, cim napreduje samo po 500 gr.) to ima preko 10 obrokoka, dan-noc, nema sanse da ga obrocim. mleka imam i previse. dosta prospem. pozz
Moj jede mog mleka i adaptiranog (od prilike pola-pola) po 170-200ml po obroku ali jede samo 5 puta (na 3 sata u toku dana).
Moj bebac ja 3 meseca i 17 dana i isto i ja izmlazavam se....dajem joj 140 ml na svaka 3 sata...u 8:00,11:00,14:00,!7:00,20:00.
u 23:00 i 04:00 pojede od 90 do 130 ml ..tada joj dajem ad mleka
On average, a newborn drinks about 1.5-3 ounces (45-90 milliliters) every 2-3 hours. This amount increases as your baby grows and is able to take more at each feeding.

At about 2 months, your baby may be taking 4-5 ounces (120-150 milliliters) at each feeding and the feedings may be every 3-4 hours.

At 4 months, your baby may be taking 4-6 ounces (120-180 milliliters) at each feeding, depending on the frequency of feedings and his or her size.

By 6 months, your baby may be taking 6-8 ounces (180-230 milliliters) every 4 to 5 hours. This also depends on whether you've introduced any baby food.
Mislim da nema potrebe da se brineš. Tvoja beba je super napredovala s obzirom na početnu težinu!!! Moguće da su u pitanju vrućine, pa ni mi ne jedemo mnogo. Samo opušteno i glavu gore :)
Probaj da mu das multilac probiotik za bebe. Mi smo jeli isto tako malo i posetili pedijatra. Od kako pijemo probiotik povecali kolicinu mleka sa 600ml u 24h na litar.
Moj Vuk ima 3 meseca i 20 dana,samo sisa i super napreduje. pozz svim mamama i bebama
Drage mame molim vas za savet ocajna sam vise. Moja beba ima 4 meseca sada i vec nedelju dana od kako su pocele ove vrucine skoro i da ne sisa. Iako je izbacila sve nocne podoje tAda ih je sve vratila i sada jede noću a danju ne. Vristi i dere se kad joj se približim da sisa. Inace preko dana ne place uopste i nikako ne izgleda kao da je gladna ali ja sam zabrinuta jer ona sisa jako slabo. Sta da radim ako ima neko savet neka napise
Ah faze :) Mislim da ne trebaš da brines, već da mu se prilagodis. Zbog vrućina sigurno manje sisa ali eto primer na mom sinu koji je malko stariji, unazad mesec dana kad ga stavim na dojku (u sedecem položaju) on ne želi da jede, vrišti i bacaka se. Malo jesam panicila, ali sam pokušala sledece....dugo, dugo nakon što smo taj "stil" izbacili, vratila sam ga na sisanje u lezecem položaju. Nije toliko uz mene sljubljen pa mu je možda lakše. Leži na prozracnom frotiru, bez koža na kožu, pa je valjda manje vruće. I fino jede. To smo praktikovali oko 3n, nekidan ga stavim da siki u sedecem i on prihvati normalno...
Andjela,moja beba ponekad,iz meni nepoznatih razloga nece da sisa a vristi jer je gladan. Ja onda pumpicom izvucem mleko i dam mu iz flasice. Pojede sve iste sekunde. Moguce je da im smetaju vrucine, a mi ih telima jos vise grejemo dok sisaju. A zlatno pravilo jeste da ako beba napreduje ne treba da brines. Pozz
Andjela,i moja beba slabije sisa po vrucini. I njima se smanji apetit kad su ovakve temperature. Ako je zadovoljna i lepo napreduje nema razloga za brigu
moja beba ima upalu usiju.jos nije dosla u fazu da je mnogo boli,boli samo kad pipnemima 3 meseca i 4 nedelje.stavljam joj tobrex kapi u nos.sta mogu jos da uradim da ne dobije vece bolove?
Cao svima moja sestrica ima 3 meseca i 4 nedelje. Glavu nekad dryi krivu a sinoc joj se pojavio bol u vratu jako je plakala i nije mogl da ispravi glavu MOLIM VAS POMOZI TE MI DA SAZNAM UZROK TOGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ako zivite u beogradu, potrazite fizijatra snezanu, ona radi u korektivnom centru sm na dorcolu. fenomenalna zena!
Ne znam odkle više to potenciranje kako tate ne učestvuju u aktivnostima o obavezama oko bebe! I prosto to nema veze sa polom i vremenom u kome živimo već kakav je ko čovek, koliko je odgovoran, koliko voli svoju izabranicu i koliko je želeo da se ostvari u ulozi tate. Mene i moju sestru je tata kupao, hranio, presvlačio, uspavljivao, išao na roditeljski, vodio kod lekara i uvek bio tu, ako je to bilo pre trideset godina. Moj siprug, sa zadovoljstvom učestvuje u svim aktivnostima koje se tiču naše Anđelije (koja ima 3 meseca i 23 dana) od preavačenja, kipanja, maženja, igranja, šetanja, uspavljivanja pa i hranjenja. I ponoviću da tvrdim svojim primerom i gledajući primere iz okruženja da svi muškari koji su zreli, vole svoje izabranice, i koji su postali tate ženjenom trudnoćom ( ne moraš zbog godina, vreme je ili nametnutom, desilo se) su brižni partneri i očevi.
Moj muž meni vrlo malo pomaže. Inače smo 10 godina u braku i bebu smo dobili posle vto. Doduše on je bio protiv vto navodno zbog mog zdravlja. Sada kaže ki je hteo neka se bavi njom. Premorena sam.
Pa i mene je taj članak malo iznenadio...kao da više tata ne ucestvuje u odhrani dece...naš je uz nas od prvog dana, čak je i "hrabriji" od mene, prvi je sekao nokte i sl. puno radi a ogromna je podrška, sve radi s bebom kao ja samo ga ne doji :D prvo mi je bilo smesno kako to "pljuju" tate a onda kad malo razmislis ima svakakvih, i baš mi je zao žena koje nemaju od njih pomoć i podršku, jer ZNAČI jako puno! ukratko, takve bi razbila :D
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »