Komentari za tekst "Šta treba da ponesem u porodilište?"

Komentara
376
Ostavite komentar
Cao svima, ima li neka trudnica koja zna sta se nosi u porodilistu ZC N.PAZAR?
Zavisi dali ces se porodit u Novom Pazaru 😊 posto ih salju u Kragujevac ili Kraljevo,naravno osim hitnih slucajeva koje se porode u N.Pazaru
Ima li neko iskustva sa porodilistem u Podgorici? Da li se stvari za bebicu nose na porodjaj ili se mogu naknadno donijeti?
Dali neko moze da mi kaze tacan spisak stvari za visegracku sta trebs sad sam 38+3 nedelja. Hvala
Imam jedno pitanje.. Da li je bilo koja od vas koristila DIANATAL porodjajni gel i koja su vasa iskustva? Ja sam ga nabavila, ali ne znam da li ce zaista tako delovati kao sto pise...
Ima u nekim apotekama po Bg-u, cula sam da je oko 100 eura, ali sam ga ja nabavila iz Svajcarske.
Mozes li mi reci gde si ga nabavila, meni je sve iznenada pre termina zakazano, imam do ponedeljka ujutru fore da ga nabavim.
Da li neko zna da mi kaže... U Višegradskoj jel treba da ponesem odmah ove stvari za bebu? Pampers, benkice, tetra pelene, švedske....?
Drage mame vidim da vas ima sa svih strana sveta pa me interesuje da li se neka od vas porodila skoro u Svajcarskoj? 25 sam nedelja trudnoce i u fazi sam radoznalosti pa se informisem oko svega. Moja svekrva se porodila ali pre 7 god. tako da verujem da su se mnoge stvari od tada promenile. Takodje ako jeste volela bih da cujem kako uopste ide proces porodjaja i njihov odnos prema porodilji ovde. Hvala unapred.
Danijela hvala puno na odgovoru. Pitacu naravno sve sto mi ne bude jasno, i raspitivala sam se vec ali sam zelela i od neke porodilje da cujem jer opet su to najbolje informacije. Hvala jos jednom i srecno sa trecim porodjajem. Zelim ti sve najbolje. :)
Zdravo Ana, zivim u Lozani i porodila sam se 2 puta već pre 10 i 8 god i evo treći ću put ako ne pre onda u ponedeljak 17-tog... Imam utisak da se stvari u Svici ne menjaju puno s'godinama, jer imam drugarice i rodbinu koje su se porodile skoro...moj savet ti je da sve sto te zanima pitas svog ginekologa on će ti najbolje reći..
Svako iskustvo je za sebe, meni je npr prvi porodjaj bio tezak, ali osoblje u bolnici npr super, drugi porodjaj savrsen, posle 2 dana sam bila kući, a za ovaj treći imam neki bezveze osećaj, nadam se da će i on proći dobro, ali bila sam u istoj toj bolnici na kontroli i dočekali su me bas kao sa vilama.. Imam komsinicu koja je privatna akuserska sestra i ona mi je dosta otkrila ono sto ti ne kazu bas ni ginekolog ni one u bolnici, a nju plaća osiguranje, tako da mozes da i ti nadjes neku da te posavetuje pred kraj trudnoće...
U sustini u bolnici moraju biti ljubazni sa tobom posle porodjaja, i moras da iskoristis to vreme da pitas sve i svasta, oni ti sami retko sta kazu, ja na pr.nisam ni znala da će mi staviti forceps dok ga nisu stavili, sto i nije tako mala stvar, sva sreća pa nije bio vakum, ruke bi im polomila!
Ja sam tad bila mlada ljubazna, odtad sam se malo promenila, smelija sam i ako mi nesto ne bude odgovaralo neću se ustručavati da im to i kazem..eto toliko od mene! Poz i sve najbolje!
Ajoj citav kofer! Evo mog iskustva iz inostranstva (Finske). Od dokumentacije samo knjizica i licna karta, jer svi ostali vasi podaci su u kompjuteru. Od stvari za majku samo one za licnu higijenu, cetkica i spavacica, sve ostalo obezbedjuje bolnica. Za bebu apsolutno nista, samo odelce u kojem ce ici kuci, sve ostalo je obezbedjeno. Bilo bi lepo kada bi se neke stvari i kod nas malo unapredile.
Tako je i u Australiji, sreca pa sam ovde... Sve to je dodatno opterecenje za trudnice koje jedino zele da ugledaju svoje male andjele. Nadam se da ce se sve unaprediti i u Srbiji.
Da li neko zna koliko moraju biti svezi rezultati krvne slike, urina, briseva i hbs-a? Ja sam usla u 36.nedelju.
Sad cete svakako opet kontrolisati krv i urin,briseve isto cete raditi cim udjete u 9 mesec.
U Visegradskoj ti sve izvade kad dodjes. Ja sam imala krvnu sliku staru pet dana i opet su mi vadili.
hvala vam:) ko vas je porodio u Frontu?
Doktorka Zagorka,mada se smenjuju doktori stalno,pa mene zapala ona i swe pohvale,za posvecenost,ja sam zadovoljna sto se tice osoblja.Ja sam dugo bila na indukciji pa me je par njih obilazilo a dr Zaga porodila.Bitno da samo saradjujete.
ja sam se porodila pre mesec dana u Frontu,sve treba da ponesete u bar 2 kese,posle mogu vasi doneti sta vam treba,pa vam dostave sa prijema.Treba za bebu samo ,vlazne maramice,pampers pelene pakovanje i pavloviceva,a za vas mrezasti ulosci(5 pakovanja),mrezaste gace,bice vam lakse,vizita kad prodje posle ih nosite,peskire bar 4-5 kom,svoju spavacicu,mada tamo ima njihova,sapun tecni ,pasta za zube,cetkica da imate svoje u sobi,za tusiranje plasticne papuce,ne zaboravite brijac,stik,punjac za tel i tako:-) Sve u swemu hrana im je sasvim u redu,ja sam bila 3 dana i kuci
drage mame. Usli smo u 36toj nedelji trudnoće i obično ne mogu da spavam što je i normalno. Nego da skratim priču, ja kad čitam komentare ovde, sve mi deluje čudno nekako i baš mi bude žao i prosto se šokiram oko toga koliko su strogi ili kako vec da se izrazim.

Ja sam inace i Švedske i znam da Švedski i Srpski uslovi su veoooma različiti kao sto se i potvrđuje po komentarima. Ali svako je čovek, zar te babice (doktorke, sestre il sta vec) zar ne mogu biti malo prijatnije prosto da misle na to kako bi njima bilo (ja licno po pričama ovde mislim da je sve strogo) kao npr zasto ne moze da se unosi hrana? Zar nije potrebna mami? zašto ne može da jedes to sto hoces? i zasto je potrebno poneti toalet papir i plastičnu casu? zar nemaju tamo, kao i uloške za mammu i pampers za bebu. Nemojte misliti da sam uobražena ili sl a meni je sve to nepoznato i čudno jer ja imam samo 20 godina i ovde sam i detinjstva.
Moj prvi porodjaj je bio kad sam imala 18 godina i bio je tako prijatan jedan od mojih najlepših sećanja. Primili su me 29tog jer sam bila 3 cm otvorena. Muž je bio samnom i imali smo posebnu sobu gde smo bili ja i on. ( po maminoj i svekrvinoj prici koje su se porodile u srb sam misilia da muz nece imati gde da spava nego na stolici ) no svako od nas je dobio krevet, jedna sestra je preko noci dolazila vise puta i pitala dal nam je nesto potrebno i dal zelimo nesto da jedemo. Bila je tako draga. 😊 Donela mi je vruću vrecicu da stavim na ledja gde sam imala bolove i ponuđena sam bila njihovom spavacicom a ja sam ponela svoju (jer su mi mama i svekrva tako rekle haha) Bili smo u mogućnosti da koristim invalidska kolica kad bi želeli da prošetamo kroz hodnik. Kreveti su na bili automatski gde mozes sam da biras položaj na d.upravljaču, imali smo i tv u sobi. Kao i posteljinu i jorgan. (ovde citam da moras da nosiš sobom čaršav 😮)
Jutros smo bili prebačeni na porodilistu (sama rodiš u posebnoj sobi nema nijedne druge trudnice pored tebe). Soba je orgromna i ima Kupatilo u njoj sa posebnom kadom koja izgleda ko Šolja za kafu ogromna je i duboka keramička stolica i vrata su ugrađena u njoj dao i booble na dzakuziju. 😊 vilica mi je otpala kad sam videla sve to (peškir sam ponela al mi nije bio potreban, dobijaš tamo) Ponudili su mi kupanje za brže dobivanje bolova i bilo je predivno doneli su mi pice u kupatilu i naravani sve besplatno i tako prijatno haha na trenutku mi je sve izgledalo ko hotel. Muža su ponudili kafom i doručkom. Tako su prijatne bile da ja ne mogu da zaboravim moj porodjaj i jedva cekam da se opet vratim tamo jer znam da su prijatni i da ce mi biti lepo. A ne neko da vice na mene i da moram da jedem hranu krišom.

Poenta u ovome sto sam napisala je prijatnost jer verujem da tamo viču na vas i ponasju se kao da niste ljudi. zar nebi mogli biti prijatni i ne znam stvarno n3 znam zasto ne mozes da nosis hranu s tobom kad ti je potrebna a i tamo ne dobijas bas nesto.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Sedam žena u različitim delovima sveta otkrilo je šta se sve nalazi u njihovim torbama za porodilište »
Da li je lakše prvorotkama ili drugorotkama? Šta kažu stručnjaci iz ove oblasti? »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Naučite kako da razlikujete morbile (male boginje) od varičela (ovčije boginje) »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Farbanje jaja za Uskrs je posebna umetnost i svake godine je neki novi trend »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
"Điha, điha, četri noge..." i druge pesme čika Jove Zmaja i dalje apsolutni hit »
Svaka beba se razvija svojim tempom i napreduje na sebi jedinstven način »