Komentari za tekst "Vaša beba u 5. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
959
Ostavite komentar
Ana je l tvoj bebac zaista rucka sve to? Svaka cast zaista :-) blago vama, moja beba ima 4,5 meseca pije hipp combiotik i doktorka nam rekla da sačekamo jos sa ostalom hranom. Reci mi kasice pravis ili kupujes gotove?
Moj malisa rucka za dorucak kasicu.
Poceli smo od treceg meseca,mislim da svaka mama zna kad je njena beba spremna za to.
jabuka,kruska,sargarepa,sljiva,banana,borovnica,mleveni keks, pirincane pahuljice,breskva,kajsija,karfiol,grasak,krompir,tikvica,bundeva i daj bebanu nek uziva u ukusima.
Za ned.,dve ubacicemo jos jedan obrok kasicu.
Veliki pozdrav mamina.
ja sam pocetkom 4.meseca pirincanu kasu pa šargarepu, krompir, tikvicu i jabuku. lepo je prihvatio. sad u 5. mesecu planiram jos jedan obrok da mu dajem kasice
Ja sam pocela od skoro, kašice od jabuke, pa jabuke i mrkve i evo danas jabuke i banane. Na njima pise 4+.
Kada ste bebironcu poceli da dajete kasice ili jos niste?
Drage mame, molim vas za vase misljenje i za savet iz iskustva.
Cerkica mi ima pet meseci.
Nije spavalica nikad bila ali je znala nocu da spava i po 6 h bez budjenja, i nakon toga da jede i nastavi , a zadnjih mesec dana se budi nocu na sat vremena... budi se place,jedva je uspav
am i onda zaspe na jedan sat pa tako u krug. Danju isto borba oko spavanja... Lepo napreduje, dojim je, lepo jede i super rucka kasice vec par dana.
Snaga me polako izdaje , svaki pedijatar drugacije kaze a ja vise ne znam sta da radim...
Draga mama, isti problem smo imali do juce kada je izbio zubić. Nocas je spavao kao andjeo. Juce smo i napunili 5 meseci. Strpljenje samo ... Pozdrav i srecno! :)
Ili su zubici ili je muci stomacic od nove hrane ...probaj dva dana da joj ne dajes da jede nista od povrca voca pa vidi ...ako i dalje place onda je muci zubic ...bebe ziga pa se probude i placu
Zubići :-D Mi smo rešili problem ogrlicom od ćilibara. Tako da bih je svakom preporučili, nas je spasila budnih noći.
Kao da sam ja pisala post.. sve isto :/
isti slučaaj
Jaooo.... pa, ovde samo moj bebac ne spava. Jede preko dana sta mu spremim za ruckic, sisa jos uvek. Preko dana spava ukupno, mozda, sat, sat i po. A, nocuuuuu....zaspi oko pola 9, i budi se na dva tri sata da sisa. Ima neko neki savet? Ja sam mrtva umorna.
Izbacite mu noćni obrok. Kada zaspi u 21h probidi je u 00 ili 01h pokušaj da se izmuzeš pa je nahrani flašicom i trebalo bi da spava do ujtru, ako se budi cucla dok se ne odvikne. Nama je uspelo.
Double bubble ne znam sta da ti kazem. Ja mom bebcu nisam nikad blendirala hranu, sve smo viljuskom gnjecili i tako je ruckao. Tako ce pre nauciti da zvace. Mozda se tvojoj bebi ne svidja hrana jos. :)
Ne spava ni moj... S tim sto moj ni ne jede! Kad citam ove komentare, cini mi se da samo moja beba ne zna da jede! On nesto pokusava ali vise izbaci nego sto zavrsi u stomaku. Imate li neke tehnike za hranjenje ili ??
E, mi cemo jos malo 6 meseci. Sa 5 mu je izasao prvi zubic, a posle nedelju dana drugi zubic. :))
Inace, dajem mu na flasicu ili pirincano brasno ili griz i mleko i onda spava od pola 9, pa do 1, 2 pola 3.. kako je raspolozen. Pa, probajte i vi tako da mu dajete. Ja mu dam na flasicu to samo pre spavanja, kada se probudi ponovo onda sisa.
Ista situacija, samo sto se nekad budi i na pola sata. Verovatno ga nesto muci. Mislim da mog bebca muce zubici, posto su mu desni natecene. Ne ocajavaj, ustalice se on kad se najmanje budes nadala.
pokusaj da bebi das ''Zitarice za laku noc'' pred spavanje, moguce da nije dovoljno sita pa se zato cesce budi...
Zdravo mame, moj bebac ima 5 meseci i 5 dana. Mi smo poceli sa zitaricama u cetvrtom mesecu po preporuci pedijatra jer beba ima pojacan refluks pa joj odgovara gusca hrana. Bebac je super raspolozen za sve osim za spavanje, volela bih da cujem jos neko iskustvo o uspavljivanju beba i nacinu na koji provodite vreme sa njima. Pozdrav :-)
Linka, i mi smo počeli sa žitaricama sa 4 i po meseca, a sada klopamo i šargarepu , krompiric, tikvicu, jabuku. Preko dana nam ne ide spavanje bas najbolje, spava jedino u kolicima napolju. Uvece se uspava dok sisa i budi se samo da jede na 4,5 sati. Sve u svemu sisa je lek za sve kod nas bila. Nismo se navikavali na uspavljivanje u rukama, mazimo se pred spavanje i igramo pa se lakse i zaspi :) Jurimo se kao, to ga uveseljava; funny animals crtani sa YouTube -a obozava i Roli Mo.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »