Komentari za tekst "Vaša 31. nedelja trudnoće"

Komentara
2777
Ostavite komentar
trideset prva nedelja sam trudnoce na kontroli mi je doktor rekao da mi je posteljica zrela pitao da li sam pusac a nisam da se javim za dve nedelje na kontrolu ja sam bas zabrinuta 😯 da li neko zna nesto o tome ?mnogo se brinem
Draga Ana,
Ja sam imala slicno iskustvo u prvoj trudnoci, odprilike u to vreme...nemoj da brines to nije nista strasno...moguce da ces pomalo gubiti plodovu vodu ali i to nije nista strasno. Ja sam rodila zdravog i pravog decaka koji u septembru puni tri godine...doktor samo zeli da prati situaciju i veroavatno nije bio detaljniji da te ne bi uplasio...nepotrebno...pozdrav i srecno!
pozdrav svim buducim mamama.Imam jedan problem.Koristim utrogestan ujutru i uvece,ali ga ne pijem nego stavljam i ves mi je cesto mokar,kao da mi iscuri pomalo.Mene brine da mi to ne curi plodova voda.
Cao svima, i ja sam 31.ned trudnoce druga beba po redu ... nedavno sam dobila da koristim Utrogestan200 preventivno jer sam non stop na nogama i koristim ga ujutro i uvece.Imam sina od 22 meseca, neumoran i radoznao , veoma aktivan i zahtevan ;) Spavam kad on spava , nocu imam nesanice zbog aktivnosti bebca u meni neznam ni koliko je tezak ni dugacak, ugojila sam se 10kg od pocetka trudnoce ali svi kazu da nisam debela. Znaci sve ide u bebca. U 26.oj nedelji bio exp. uz rekli sve u redu, genetiku sam radila na pocetku zbog god. i to mi je uredu. Jedino sam malokrvna od pocetka kao i sa prvim sinom pa jedem sve i svasta, puno salate i voca zbog vitamina i vrucine. To mi prija. Trenutno tamanim belo grozdje iz dvorista ;) PijemFolnu, Gvozdje i C vitamin ... Imam i te lazne kontrakcije Braxton-Hiks stvrdne se stomak ko kamen pa nisam u stanju tad nista da radim sem da legnem na levi ili desni bok i opustim se. Bila kod dr zakazali uz za 1.sept a do tad krv i urin da radim. Inace se vodi kao kriticna trudnoca sto zbog malokrvnosti, niskog pritiska, godina (imam 40) i zbog prevremenog porodjaja sa prvim detetom (36/5). Imam i pocetak prosirenih vena nasledno a sad u trudnoci se jos vise sire, mazem Hepatrombin i Lioton gel a ponekad spavam i sa podignutim nogama i sa oblozima sto me dodatno hladi po vrucim nocima. Sve to ide u rok nase trudnoce. Moj savet za sve trudnice: ne brinite toliko oko svega kad naidjete na bilo koji mali problem bez panike poduzmite nesto da olaksate sebi. Kad vam se spava spavajte pogotovo ako cekate 1.detence, jer kad se porodite trebace vam snaga da pregurate prvoh 40dana. Ako osecate da nesto nemozete da uradite ostavite tokasnije ce te, kad ste gladni ( jedite bilo sta sto zelite ili sta vam pada pod ruku, jedino ne podrzavam pusenje, alkohol i gazirana pica Uzivajte u trudnoci. Lazne kontrakcije su dobre jer materica vezba za porodjaj. Ako vas malo boli tu i tamo to vam se bebac ili bebci tegle, sire rukice i nogice zabiju se pod rebra pa tesko disete ili u besiku pa vam se piski svaki cas ;) sve je to normalno sad ce da rastu jos vise i bice sve aktivniji ...stucaju, piske, vrse akrobaciju po stomaku. Moj sin kuca bati u stomaku redovno i kaze "bato" ili "ko je?" pa mu ovaj kuca nazad ... svi simptomi prodju sa osmehom i poljupcima mog sincica u mamin stomak. Uzivajte
Ja ga koristim preventivno jer se dosta krecem,i koristim ga vaginalno zbog niskog pritiska.i meni ispada rastopljen, kao i malo sekreta, doktorka kaze da je to normalno,i nosim dnevni ulozak stalno.
Takodje sam koristila progesteron vaginalete ali kod mene nije bio takav slucaj ,da sam na tvom mestu odmah bih se javila lekaru.. ali ukoliko osetis i najmanji bol u stomaku,bez razmisljanja se obrati lekaru..
Pozdrav
Zdravo svima...
Ja sam 31.nedelja i ugoojila sam se 11kg od pocetka trudnoce ;) Bas sam debela, ali slatkis u meni i dalje raste ;) Tesko hodam i zavidim deci koja mogu da cucnu pored svakog zbunica i piske ;)
Pozdrav buducim mamama. I ja sam usj u 31nedelju,dve devojcice nosim,bebice su dobro,gurkaju,okrecu se,kao u ves masini:)) Ugojija sam se 4kg,da li je to normalno?!
Trebalo bi da jeste jer i sa mnom je isti slucaj, 31 nedelja 4 kg vise mada ja ne nosim blizance.. Ukoliko je trudnoca uredna i na uz sve sa bebama ok nema potrebe da se brines..
PoZdrav za sve mame, ja sam u poslednja tri dana pocela da osecam kako beba cesto stuca dva ili tri puta na dan , da li jos neka mama oseca cesce stucanje bebe u stomaku?
I mi smo u 31 nedelji trudnoce. Nosim decaka. Juce sam bila na plazi, malo se rostiljalo, nisam ulazila u vodu zbog bakterija. Tokom cele trudnoce nisam imala mucnine niti neke druge probleme, Bogu hvala, vrucina mi ne smeta, a i nema je puno ovde u svedskoj, pretezno je kisovito vreme. vise mi se spava.
Ja sam u 30. nedelji + koji dan. Vrucina mi bas tesko pada, sva sam uspavana i slomljena. Juce sam ceo dan provela na Lidu i nisam osetila vrucinu, bas mi je prijalo, ulazila sam u vodu do kolena, toliko smem valjda. Inace, cela trudnoca mi je super prosla, bez ikakvih tegoba. Ugojila sam se 9 kg, a inace sam gojazna, starovala sam sa 69, a sad imam 78. Jedem normalno kao i pre trudnoce, ali sam ubacila malo vise voca i povrca, smeta mi masno i previse zacinjeno, pa to izbegavam. Sutra idem kod moje omiljene doktorke na UZ i bas me zanima sta ce ona da kaze kako beba napreduje. Eto tako. Pozdrav za sve mamice!
koliko je jos ostalo do trudnoce?
I mi smo 31. nedelja.Ugojila sam se 10kg,pre trudnoce sam imala 48kg.Bebac je u 30oj bio tezak oko 1400g,decak.Jedem neumereno i uzivam u hrani :D Zaista lako podnosim trudnocu,jedino me muci vrucina,a ja mucim mog muza. :D Zanima me kako ostale mame provode vrele letnje dane i kako se bore sa visokim temperaturama?
Beba nam se najvise javlja uvece ili ujutru kada tata dodje s posla:)Pozz za sve buduce mame :)
I mi smo 31ned. Bebice(dve devojcice)su dobro,za sad dobro podnosimo vrucinu. ugojila sam se 4kg,nadam se da je to ok?! obe bebice imaju po 1kg,vrte se kao da je ukljucena centrifuga:)nemirne.
Kod nas je slična situacija. Ja sam startovala sa 55, a sad imam 66. Jedem kao čudovište, a najviše sveže voće i povrće, i sladoled u ooogromnim količinama. Bebac se uglavnom javlja rano ujutru i kasno uveče, kao i svaki put kad je tata tu :) Dobro podnosim vrućinu, ali još uvek radim, dosta stojim na poslu pa mi oticu zglobovi na nogama. Sve ostalo je u redu. Pozdrav za sve mamice! :*
evo nas u 31.nedelji... :-) ugojila sam se 14kg. jedem umereno ali sam inace sklonija gojenju ceo zivot zato se i ne nerviram... krenula sam cak i na kupanje, al na privatnom bazenu i bas mi prija da se rashladim i plivam. kako vi podnosite toplotu? meni ruke i noge oteknu tek posle duge setnje. pozzz mamice :-)
I ja sam sad u 31, i takodje sam imala bolove slicne menstraulnim,ali su mi rekli da je zato sto je bebac okrenut karlicno. Ostalo je sve ok,osim sto sam vec krenula da oticem,odnosno noge u stopu kao krofnice...
Pozdrav svima,

Mi nemamo nikakvih tegoba, cela trudnoća ja sto se toga tice protekla odlično međutim u poslednjih nekoliko dana imam bolove slične menstrualnim u donjem delu stomaka.
Stalno me boli istog intenziteta.
Ginekolog mi je rekao da pijem utrogestan od 200mg tri puta na dan i da mirujem, idem na pregled u toku sledeće nedelje.

Da li neko ima slican problem i da li zna šta bi to moglo biti?
Ja imam od 6. meseca povremene bolove u krstima,koji podsecaju na menstrualne.Cak sam zbog toga bila 4 dana u bolnici.Nista nisu nasli,kazu sve ok.Inace mi je grlic skracen za centimetar i otvoren prst.Danima kad beba mnogo mrda i udara,vise boli.Kad je mirna,onda ne boli.To sam uspela nekako da povezem.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »