Komentari za tekst "Vaša 34. nedelja trudnoće"

Komentara
3187
Ostavite komentar
Drage mame,interesuje me jedna stvar..Zadnja menstruacija je bila 2.1.2015.,nikako nemogu skontati koja sam nedelja;-)..Unapred hvala..
Cao drage mame!I mi smo 34 nedelja i sad me vec hvata panika oko porodjaja iako mi je ovo dr porodjaj,proslo je 8 i po god,sad zivimo u SAD i doktorka mi je rekla da cu roditi uz epiduralnu anesteziju!Da li neko ima iskustva o tome?Pozdrav svima i zelim vam sve najljepse da sto lakse i bolje prodjete ,inace meni je termin 3 oktobar na moj rodjendan i volela bih da bude bas tad 😘😄!
Pozdrav svim buducim mama!Jos malo i videcemo to malo stvorenje koje nestrpljivo cekamo. :)Kako se blizi dan porodjaja da li vas hvata panika i strah od istog?Ja se bas plasim.Imam jedno pitanje.Da li ste vec pocele s kupovinom stvari za bebu ili se pridrzavate onoga da se nista ne kupuje unapred?
Andrea,potpuno se slazem sa tobom :) Nikada se ne zna,mozda se nasim bebama zuri :) Mi smo vec spremili skoro sve,ostale jos neke sitnice i tako.. Zelim ti puuno srece ☺️👍🏼
Ja ulazim u 34 nedelju i ozbiljno sam počela sa nabavkom neophodnih stvari za porodilište i bebine prve dane.Ne mislim da je rano jer treba to polako i natenane spremiti vreme će brzo proleteti a ja volim da budem spremna.A i nikad se ne zna beba može i poraniti tako da definitivno nije rano :-)
Draga Majo,i mi smo evo usli u 34-oj nedelji nestrpljivo cekamo ovo mi je drugo dijete,dr djevojcica!Poceli smo sa kupovinom najvise robice i sitnica kao sto su bocice cucle torba za pelene za porodjaj ,sve potrebne stvari!Necu mnogo da nagomilavam iako zivimo u inostranstvu i robice ima svakakve i nije skupa jer bebica odmah raste!Moram ti reci da kako mi se blizi termin sve vise me hvata panika nekako sam i zaboravila kako je tekao porodjaj jer je bio prije 8 god i ja sam bila isuviše mlada!Al daj Boze da sve bude Ok to zelim sebi i svim mamama koje sa nestrepljenjem iscekuju najljepsi dan u zivotu kada ce podariti zivot najljepsem stvorenju u zivotu i ostvariti se u ulozi majke!
Pozdrav,mamice sadasnje i buduce. Mi smo usle u 34+0. U proslom tjednu smo isli na kontrolu,jer sam osjecala jake bolove pri dnu stomaka i u krstima. Dr.nam je rekao da mi je skracen grlic materice i da nam prijeti prije vremeni porodjaj te da moram mirovati.Propisao nam je neke tablete za opustanje i smirenjee. Mirovala sam sve vrijeme,ali opet osjecam da mi je povremeno tvrd stomak i boli me pri dnu.Ali sutra nam je kontrola i nadam se da ce aBd sve biti ok. Ljubimo vas nas dvije :-*
Pozdrav svim buducim mamama. Imam jedno pitanje, da li je od vas neka pila Dabroston(Duphaston,Utrogestan) meni dr. jos uvek daje da pijem a trudnoca niti mi je rizicna niti imam kontrakcije,ma nikakve probleme. Osim sto mi je pre ove trudnoce bila vanmatericna. Nekako mi je bas cudno da ovoliko dugo pijem.
Zapravo,duphaston ...recimo da tvoj gin.nema pojma...utrogestan daje efekte do 4,5.meseca trudnoce,i to,bolje vaginalno nego per os(piti). Dete se vec razvilo i da si imala na pocetku problema ,bilo bi ok da uzimas utrogestan do bar 5.mes,ali kod normalne trudnoce...pitam se...da li sve trudnice kljukaju hormonima samo za svaki slucaj!? I kako posle duphastona srediti hormone? Drugim hormonskim tabletama? Svasta!
Ja pijem utrogestan od 6mj trudnoce. On mi pomaze da mi se grlic vise ne skracuje, posto je i meni prijetio spontani, a sada prijevremni porod. pozz
Razumljivo je sto ti daje, radi sigurnosti da bi sve bilo ok i da se ne desi nesto nepredvidjeno. U slucajevima gde su zene prethodnu trudnocu pobacile ili im je bila vanmatericna ili visoko rizicna trudnoca utrogestan se obavezno koristi do kraja. Ne moze smetati ni tebi ni bebi. :)
Zdravo mame. Mi smo 34+6, beba mi je preaktivna, osećam je sve vreme. Nekad me snažno udara, nekad se samo uvija, štuca, ali sve vreme u nekoj akciji. Imam povremene kontrakcije i prilično su bolne, nisu redovne i nisu svakog dana, pa me zanima da li je to okej i kakva su vaša iskustva? Prva mi je bebica. Pozdrav!
Ovde buduci cale jos 48 dana, brojimo sitno :-P
Zdravo mame,

posebno vama dvema, Brano i Dragana.

Juce ne stigoh da se javim,ali evo mog pisanija vec danas. Odmah da vam kazem da je sve suuuper proslo, i glavna stvar oko koje sam brinula, apsolutno je nestala, jer moj Filip ne da super napreduje, vec sa ,naravno, normalnih medicinskim odstupanjima, juce je imao 3000kg, a tek treba da udjemo u deveti mesec. S toga, on nikako nece biti sitna beba. :)

Elem, evo i par reci o Dnevnoj bolnici u Narodnog fronta, mozda nekoga zanima, ali svakako je toplo preporucujem, jer su svi, pocevsi od lekara, do sestra, itekako profesionalni,ljubazni i organizovani.

Ako bude bilo potrebe, naknadno cu napisati i koji sve pregledi se rade, za sada sam samo htela da glasno kazem jedno veliko bravo za njih. Divno bi bilo da je ceo NFront takav,ali avaj :/

Uglavnom, hvala i vama na podrsci, posebno tebi Brano, ne mozes da verujes koliko mi je znacila. Ti i bebac ste ,verujem, dobro?

Uzivaj jos malo i mazi ga od mene i drugara Filipa :*
Draga Iskra,

Ne znam koliko cesto svracas ovde, ali reko' da ti se javimo nas dvoje. :) Nas decak se rodio pre deset dana, u 41.nedelji. Nije mu se zurilo uopste :) Hvala Bogu, sve je proslo dobro, i mi evo uzivamo kod kuce i prilagodjavamo se jedni drugima.
Kako ste vi? Novosti, pretpostavljam, ima? :) :*
Cao Brano,

nemas sta da brines, sve je super.. Brzo ce to zgepce da zakmeci :) :*
Bas bi me obradovala ako bi javila kad je bebiron dosao na svet.. Zelim vam svu srecu ovoga sveta, jer nema lepseg osecaja od dolaska deteta ( a ja postah i poeta ) :)))

Ljubimo vas Felipe i ja :* :* :*
Hej, dugo nisam bila ovde, pa zato kasnim sa čitanjem i pisanjem :)
Pa to su divne vesti! :)

Poljubac za Filipa i mamu :*

Drago mi je ako sam makar 1 % pomogla da se bolje osećaš! Mi smo super, još malo pa ćemo upoznati svoje bebce.

Zamisli, meni se eto slična situacija dešava. Bebac je uvek, svakog meseca, za dve nedelje bio napredniji, do samog ulaska u 9., a sad odgovara nedelji u kojoj je. U suštini, doktorka kaže da je sve OK, i meni je racionalno jasno da je to dobro, ali malo me je zabrinulo, jer valjda previše mislim pa kontam kako to da je sada manje napredovao nego ranije.

No, ne treba se previše opterećivati merama.

Ljubimo vas, jedva čekam da se ovaj mali rodi, i sve što vreme više prolazi, moj strah od porođaja je manji, tako da sada već, bar na svesnom planu ni ne postoji :D :*
Zdravo svima,

prvi put sam ovde u smislu da se oglasavam, ali me zanimaju iskustva drugih mama, pa k'o velim, ajd' da se javnem :) Sada sam 33 + 5 nedelja i malo sam se isprepadala jer je Filip ( da, da, odavno znamo kako ce se zvati ), po recima moje Dr u odnosu na prethodne nedelje razvoja u zaostatku oko 10-ak dana, sto znaci da mu je sadasnja kilaza 1930kg, tj. po njoj trend napretka u kilazi opada (iako je dopler savrsen). Da pojasnim, bio je napredniji 2 nedelje, pa u proseku, sada 10 dana kaska...

S toga mi je Dr preporucila boravak u dnevnoj bolnici Narodni front, kako bismo vidlei o cemu se radi. Eto, zato bih volela da cujem i vasa iskustva, ne bih se malo umirila, jer koliko god da sam pozitivna, besane noci su mi ucestale ovih par dana ...

Volela bih sto pre da mi neka mama kaze svoje iskustvo.

Hvala lepo :)
Draga Dragana,

meni je dopler odlican,tj protok kroz pupcanik, ali svakako cu se javiti :)
I da, obicno ne znaju konkretan razlog zasto se to desi ,ali je dobro ispitati i otkloniti sumnje u vidu nagadjanja.

Pozdravljam te i citamo se :)
Hehe, hvala Iskra, uzvraćam cmok. :*
Nikad se nisam oglašavala ovde, ali eto odgovor na tvoj post se sam od sebe nametnu, moguće je stvarno da ćemo se istog dana upoznati sa mališanima. :)

Želim vam sve najbolje, i tebi i bebi, on je već dobro i spreman je, još samo malo salceta da nabaci i eto ga, vreme leti i brzo će proći i taj boravak u bolnici, a onda uživanje! :)

Pozdrav i cmokić od malenog i mene :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Uz malo kreativnosti napravite izuzetno dekorativnu korpu sa uskršnjim jajima! »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »