Komentari za tekst "Vaša 6. nedelja trudnoće"

Komentara
1769
Ostavite komentar
Draga Ivana
Drzim ti pesnice. U slicnoj smo prici.
Ja sam bila na uz juče u 6. nedelji isto i nisam čula srce. Dr mi je rekla da mi je embrion baš mali, svega 1.2 mm što ne odgovara 6.nedelji. Smatra da sam možda imala kasniju ovulaciju pa je trudnoća realno 4 nedelje ili da nešto nije u redu. Za 5 dana ponovo na uz, a do tada mi se smenjuju periodi nade i periodi očaja. Prva mi je trudnoća posle 5 godina peripetija i inseminacija i operacija. Trebala sam na vantel.al ostadoh trudna. Sad čekam da vidim šta će da se desi. Koliko sam videla po forumima srce ne mora da se čuje u 6. nedelji al moralo bi do 8.
Pozdrav, jel ima neko ko je vodio trudnocu u Zarkovu u domu zdravlja da mi preporuci nekoga? hvala unapred..:)
Pozdrav svim buducim mamama... Ja i MM smo pokusavali 2 godine da dobijemo bebu,ali bezuspesno. Sve do 07.08 kada sam kupila test i ugledala II ijao niko srecniji nije imao na ovom svetu u tom trenutku... Prvi pregled je bio zakazan za 10.08. Trudnoca potvrdjena. 5nedelja i 5 dana. Nista od simptoma nemam, osim da spavam sada puno... Dr. mi ništa je prepisao nista da pijem (msm na folnu kiselinu). Sledeca kontrola za 3 nedelje.... Pozzzz..... :) :) :) :) :) :)
Drage mame i buduce mame, mene zanima samo ,ako je neko upucen ,posto sam ja na izvici nerava danas. Naime prvi UZ sam odradila u 5,5 nedelji gde mi je lekar prepisao Utrogestan 100mg i folnu i zakazao pregled za juce. Juce sam otisla na kontrolu da bih utvrdila srcanu radnju,sva onako srecna i smorim se do maxa jer kako moj ginekolog kaze "plod propada". Embrio sam videla na prvom UZ na ovom ne,nije ni on.Dobila sam uput za specijalistu. Da li neko ima iskustava sa ovim i da li je neko upucen da mi kaze da li da se radujem ili da se psihicki pripremam.Uzgred ovo mi je prva trudnoca. :(
Poptuno ista situacija sada kod mene. Ne znam vise sta da mislim, u 6-oj sam nedelji, doktorica mi je dala poslednju sansu tj jos 2 nedelje da se beba pojavi ili kiretaza.
kod mene je tako bilo i drugi put je plod uginuo ostao samo grav mesak i morala se cistiri.al nemora znaciti
Drage, cula sam srce bebice,ali ispostavilo se da nije hematom pukao vec je to bio drugi mesak koji se nije razvijao. Nadam se da ce ostatak trudnoce biti ok.
Prosle godine sam imala spontani, pa par meseci kasnije laparo. Hvala Bogu sada sam trudna, ali na preporuku doktora stavljam Utrogestan 3x1 bojim se jako, pukao mi je hematom pre nedelju dana pa zbog toga sam i dobila tu terapiju. Nadam se da cu danas cuti otkucaje, ne znam da li je jos uvek rano danas sam 6+1
Da li si čula srce? Ja nisam u 6.nedelji pa se baš brinem. :(
Koliko je opasno ici na more, kupati se i suncati u 6 nedelji? Da li treba otici na ginekoloski pregled ili je jos uvek rano???
Zdravo!
Da li moguce da se jos uvek ne vidi embrion a 6 nedelja je....Rekli su mi ako se ne bude video za nedelju dana, da se nece ni razviti...Bas se brinem.
Da li neko ima slicno iskustvo? Hvala
Hvala puno na odgovoru. Bila sam jutros,culi smo srculence! Da, bice sve to kako treba, samo da budemo pozitivne i opustene. :-)
Nemoj da brines,meni se nije video embrion i beta mi nije lepo rasla pa su sumljali na vanmatericnu, dva dana nakon toga se video i bio je 4 mm,sad cekam otkucaje srca. Bice sve ok samo se treba opustiti i uzivati. :)
Pozdrav za sve buduce mame, ja sam u 6. Sedmici trudnoce jucer sam potvrdila trudnocu doktor kaze da je sve ok hvala Bogu, medjutim zbog proslogodisnjeg spontanog pobacaja dao mi je Utogestane ( 4×1 ) folnu kiselinu i mirovanje. Ali kada sam se vratila s pregleda malo me boljelo ispod lijevog rebra ali samo kada lezim na desnoj strani kada lezim pravo tada nista i prestalo je mozda nakon nekih pola sata, i danas me hvala Bogu ne boli.. Jeste li imale iskustva?
ja mislim da sam sesta nedelja a oni kazu osma pre dve nedelje sam isla nije jos uvek bilo srcane akcije a juce sam imala zakazano al dzabe doktorka mi je bolesna i niko drugi nece da me pregleda da vidi dali sada ima srcane akcije toliko sam ljuta i besna sto me niko drugi nije pregledao
Zelim da podelim svoje iskustvo sa svim mama ovde... naime danas mi se pojavio braon iscedak a onda kroz dva sata sve svetije I jace krvarenje, nazovem sva uplakana svog gin koji mi kaze da legnem I doslovno cekam spontani IDIOT, ja se naravno pokupim I kod drugog dr. kaze potpuno normalna pojava u 6.nedelji, ugnezdavanje, sirenje itd. dobila utrogestan vaginalete I uz Boziju pomoc za deset dana kontrola... Dakle cure nikad nije kraj dok se zaista ne desi.. ne ocajavajte nego trk na pregled...
Meni se isto pojavio prvo braon iscedak, pa nakon par dana krvarenje i ispostavi se na pregledu da mi je pukao hematom jer se beba sad u ovoj nedelji gnezdi. Dobila isto Utrogestan i da mirujem.
Cao, devojko :-)
Eto, meni se desilo skoro pa slicno.
U utorak vece neki bledo roze sekret. Dali su mi vaginalete 1x1. Preko dana sve u redu, ali uvece braon sekret, i to samo na papiru. Tada mi kazu 3x1 vaginaletu dnevno i mirovanje. Ali ako se pojavi opet roze, onda moram injekcije progesterona....
Sutra cu opet kod doktora da proverim.
Ali neko kaze da je to normalno, kod nekoga je nesto drugo i tako....
Meni je prestalo krvarenje u roku od 48h od utrogestana kako je dr I rekla da ce biti... ali I dalje mirujem koliko mogu do sl. kontrole..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »