Komentari za tekst "Vaša 34. nedelja trudnoće"

Komentara
3187
Ostavite komentar
Javi sta se desilo, sta su ti rekli. Moju sestru su porodili carskim rezom u 35oj nedelji jer je beba prestala da dobija na kilazi,ne znam kako se tacno to zove ali u sustini smanjio se skroz protok kroz pupcanik, neki jako mali procenat je bio prohodan. Bebac je super hvala Bogu ali nisu uspeli da skontaju sto se to desilo
Draga Brano,

hvala puno na podrsci i svemu sto si napisala. U principu sam jako dobro informisana, s malom zadrskom jer sam do pre 3 meseca trudnocu vodila u Fracuskoj, pa sam samo htela da "vidim" kako je i kod nas. Dr koja mi ovde vodi trudnocu je, zaista, visokostrucna, nacelnica jedne nase bolnice, ali je bila preterano ozbiljna po pitanju bebinog napretka i blago receno, skamenila me je :/

Bas me zanima sta ce biti u dnevnoj bolnici, idem u cetvrtak... :)

I tebi zelim sve naaajbolje i jos malo da izguramo sa nasim bebironcima, a mozda istog dana i proslavimo njihov dolazak na svet :)

i da, moram ovako da te ljubnem... :*

Taman sam se pitala zasto niko, ama bas niko ne skrabne po koju rec :)))

Pozdravljam te :)
Draga Iskra,
takođe sam po prvi put ovde, ovako :) Imala sam potrebu da te ohrabrim, ne zato što sam stručno lice ili imam ličnog iskustva (prvi put sam trudna i takođe u 34. nedelji), već da prenesem stavove svog i sestrinog lekara, koji nikada trudnicama ne govori težinu wihove bebe, već samo koristi izraze: krupna ili sitna. UZ nije u potpunosti precizan instrument jer valjanost mere dobijene njime zavisi od mnogo faktora, položaja bebe, inteziteta njenih pokreta kao i umešnosti lekara da iste izmeri. Tako da, uvek su, kako oni kažu, dozvoljena odstupanja od oko 10 % (Mislim da su i više, jer su drugarici 5 dana pred porođaj rekli da je beba teška 3,700 gr, a rodio se mali div od 4,650 gr :) ) Odstupanja su dozvoljena u opsegu od 2 nedelje, i svaka beba se individualno razvija, i ako su registrovana odstupanja u okviru dve nedelje ne koriste se izrazi-zastoj u razvoju, itd. (reči dva lekara, ne moje). Tako da mislim da zaista nemaš razloga za brigu. Eh, koliko dobra su nam donele moderne tehnologije, toliko su i nemira unele. Ne opterećuj se merama, moguće je da samo imaš preopreznog lekara. Tvoja beba je super, i još malo će napolje. :)

Uživaj, želim ti što i sebi, da se opustiš.

Pozdrav :)
Drage moje,ja sam sada 34 nedeeelja i vec mi je posteljica zrela. Da li to znaci da mogu da se porodim ranije ? Je l' imala neka od vas iskustva sa ovim ? :-*
Meni je druga trudnoca, u prvoj mi je posteljica bila prvog stepena zrelosti do zadnje kontrole,a sad u drugoj je od 28 . nedelje drugog stepena, dr je reko da je to u redu beba lepo napreduje a sto se porodjaja tice nista spominjao nije.Prekosutra idem na kontrolu pa cu videti,nadam se da je i dalje drugog stepena zrelosti.Ne znam koliko ona ima veze sa porodjajem,jer ona sluzi da bebi obezbedi kiseonik i hranjive materije i sto vise spreci stetne da dodju do bebe.Jesi li pusac?
Sada smo 34 sedmica.Ne mogu da spavam po noci vec 10 ak dana.Jako sam uzbudjena u iscekivanju svoje bebice.Malo me brine veca kolicina plodove vode.Izbacila sam slatko skroz po predlogu dr.Je li neko imao takav problem u trudnoci? Puno pozdrava svim trudnicama :-)
cao svima... ja sam u 34 nedelji trudnoce i pocele su mi jutarnje mučnine i povratim sve sto pojedem za dorucak. do sada nisam imala problema sa mucninama. Kakva su vasa iskustva i saveti?
Isti problem imam Jasmina,ali mi je receno da je zbog toga sto je bebica okrenuta karlicno pa mi potiskuje zeludac glavicom :)
pozdrav svim mamama,danas smo bile na pregledu 33+3 i bebica je teska 1800...doktor kaze da je sitnija beba pa me to malo zabrinjava....ja sam se ugojila 19kg....imam li potrebe za brigu pozzzz
Nama je damas bilo 32+6 i teski smo 2370gr, napredujemo, ja sam se ugojila 13kg, u zadnje vreme nekako se sve vise gojim :)
Ja sam 33+0 kuće SAK bila na kontroli moja djevojčica ima 1800 doktor kaže da je zdrava. Sto je najbitnije. Težina je individualna. Pozz i ne sekiraj se. :*
Pozzz svim buducim mamama... Ja sam 33 + 3 nedelja, ugojila sam se 18 kg mada vizuelno to ne izgleda strasno, bila sam premsava tako da se sve super rasporedilo. Bebac je super, jako sam nemiran. Pre tri dana smo bili na kontroli i teski smo 2.700. Doca kaze da je sve ok a i ja se od pocetka trudnoce do danas sjajno osecam, bukvalno uzivam u svakom trenutku.
Cao svim budućim mamama. :-) Ja sa u 34 nedelji trudnoce. I ugojila sam se 5 kilograma.
svaka cast...ja sam u 33 nedelji,ali je bebac u 34...tako doca kaze! A ugojila sam se 9kg...mada kazu ljudi da se ne vidi (valjda se tako lazu trudnice ;-) )
Ćao buduće mame, jesu li vaše bebe aktivne?Moja beba se jedva pomera ovih dana.Javlja se možda 3, 4 puta u toku dana.
Cao mamice, i buduce mame ! :)

Danas ulazimo u 34 nedelju i pre samo 10 minuta sam se registrovala ovde. Deluje mi zanimljivo i bas je dobra aplikacija. Inace zivim u Švedskoj i koristim švedske aplikacije al ova mi se za sad najvise sviđa. Nisam ni znala da ima aplikacija o trudnoći na našem jeziku isto.

Bice mi drago da upoznam dobre i fine mame ovde :)
zdravo mamice ;)
ulazim u 34.nedjelju, i konkretno me zanima vaša komunikacija sa dr. koji vas vodi,jer ja sa svojim i nisam baš "razgovorljiva"?!Da li vam kaže težinu bebe,položaj i sl.?Do kad radite utrazvucne pregled?
Koliko god da je " nerazgovorljiv" posao mu je da kaze polozaj bebe,tezinu itd.Osudjujem takve lekare.
Mozda mi treba da se " potrudimo" da oni budu " razgovorljiviji"...:(
Pozdrav buduce mame. ☺
34-ta sam nedelja, do sad nisam imala nikakve probleme ni poteskoce u trudnoci.
Ali od sinoc me tako bole ledja u lumbalnom tj donjem delu ledja, kao da sam ukocena, jedva se okrecem kad lezim, tesko ustajem i ne mogu skroz da se ispravim.
Ima li iko bilo kakva iskustva?
Pozdrav buduce mame! ☺
34-ta sam nedelja, od sinoc imam neverovatan bol u lumbalnom tj donjem delu ledja, kao da sam se ukocila. Jedva se okrecem u krevetu, otezano ustajem i ne mogu skroz da se ispravim. Bila sam kod doktora danas, pregled je trajao citava 2 min i kaze da je sve u redu, mada meni ne deluje tako. 😕
Ima li iko bilo kakvog iskustva?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Mališani najčešće prvo počinju da pričaju nekim svojim jezikom »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »