Komentari za tekst "Vaša 39. nedelja trudnoće"

Komentara
3021
Ostavite komentar
ja sam sasd usla u 39 i stomak mi se samo spustio za dva prsta,ne znam dal mi se grlic otvorio jer me nisu jos dole pregledali.a vdanas sam primetila samo malo braonkast iscedak i to 2 put.a i istidna kost me toliko nocas bolela jedva sam isla u kupatilo,danas je vec malo lakse,kontrakcije sam imala mozda 4 pta za ceo dan.sutra ako me zaboli moracu ih nazvsati da znam dal je lazna uzbuna il sta.
evo ja. nista se ne zbiva, kao da cu jos mesecima. grlic 2 cm. haha

drage mame... ja sam se porodila danas... sekica je malo pozurila a trebali smo da dodjemo 22 na ovaj lep svet.... 3500 kg 48 duzina i 36 obim... dusa mamina. srecno svim mamama..

kad pocinju da gledaju da li ste i koliko otvoreni??
Mene je doktorka poslednji put pregledala 29.maja, a termin mi je za 4 dana. Kaze da nece bez potrebe da me pregleda, jer to nekada moze da dovede do bolova i porodjaja. Ali zato od pre sedam dana idem svaki treci dan na ctg. Mislim da je to individualno od doktora do doktora, a i same trudnoce. Pozdrav! :-)
Da li neko oseca bolove u gornjem delu stomaka kod rebara? ja sam usla u 39. nedelju, a ne osecam dole bolove skoro uopste. Termin mi je 9. jul. 😊
E i ja imam, s desne strane juce u rebrima...boli na jednom mestu bas kao da je zaglavio nozicu i uziva...
Meni se isto to dešava, kao da je zaglavio nožice u mojim rebrima :-D . Inače, meni je termin 10. juli. Skroz nisko bolove ponekad osetim, pogotovo kada sam aktivna u vidu jakog pritiska pa moram da se ukopam u mestu :-D , ali to odmah prodje :-) .
Pozdrav za sve buduce mame!
Usli smo u 39. nedelju. Sad je vec stvarno postalo tesko..bolovi u kukovima i bolovi u ledjima postaju nepodnosljivi. Nocu veoma malo spavam, a okretanje s jednog boka na drugi postaje pravo mucenje. Kontrakcije imam po ceo dan, malo su neprijatne, ali nisu bolne.
Nama je carski rez zakazan za 29.6.tako da nam je ostalo jos nekih nedelju dana ako ne krene beban ranije kao sto je to bio slucaj sa prvim detetom.
Svim mamama zelim puno srece na porodjaju!
Mi smo 38+4. Osecam kako mi se telo priprema polagano za porodjaj- povremeni bol u krstima, kukovima, skoro neprimetan bol u stomaku slican menstrualnom...Mogu i osetiti da se beba bas spustila i da se sprema za izlazak.
Ovo mi je bio najdivniji period u zivotu, nikakvih tegoba tokom cee trudnoce nisam imala i zao mi je sto ce se zavrsiti,nedostjace mi sutiranje i komesanje bebice u stomaku, iscekivanje ultrazvuka, ali se istovremeno radujem nasem upoznavanju.
Pozdrav svim novopecenim i buducim mamama i zelim im da maksimalno uzivaju u svojim trudnocama.
Nadam se da je sve proteklo u najboljem redu, i kao jedna koja je imala isto tako iskustvo, sa nekom setom mogu da kazem da se radujem susretu sa bebicom! Sve naj od buduce mama Ive ;)
Mi smo usli u 39.nedelju. Vec poslednja tri dana, intezivno imam bolove pri dnu stomaka, presjecanje, menstrualne bolove, znaju se javiti zaredom na 20 min. pa prestanu 3,4h pa opet tako. Ima li neka mama slicnu situaciju, ne znam da li trebam ocekivati ovih dana ili ipak na termin . Sretno svima ☺
Tako je i kod mene. U Cetvrtak mi je cak i Ctg ocitavao bolove i kontrakcije, ali sam skroz zatvorena. To se nikada ne zna, nemojte brinuti. Moja doktorica kaze ovako, mozda necete docekati termin. A mozda i hocete, beba najbolje zna kada ce krenuti. Svakako je meni termin 4 Juli, i bolove imam od prosle nedelje. Cak mi se desilo da su me i bolovi probudili u 06h i trajali do 13h. Potom kao da nije bilo nicega, a ja se istusirala i sredila za bolnicu. Luda ja.. :D
Jos 7dana do termina...:) sve je spremno,samo decak da nam se pridruzi... srecno svim mamama i hvala na svim savetima... :)
Osećam sesupeerrr i želim svim trudnicama istooooo i jedva čekam bebcaaaaaa
Drage mame zanima me nesto. Danas sam bila na pregled kod doktora i rekao mi je da su mi se pojavili kondilomi, nikad ih ranije nisam imala, sad ima 3-4 te pufice male jedva vidljive na preponama. Zakazao mi je termin za dva dana da mi ih ukloni strujom. Rekao je da nije nista opasno, da je to normalno. Ali mene zanima da li se jos neko susreo sa tim. Ja sam 38+2 nedelja...
skidala dva puta jednom u petom drugi put u osmom meseccu( jer su se vratili) spaljivali su ih u opstoj anesteziji... oporavak mi je trajao preko 20dana oba puta.. nije bilo bas lako.. uglavnom dosta c vitamina za jacanje imuniteta i bice sve ok
ja sam u prvoj trudnoci imala kondilome unutra,bila sam sedmi mesec i skidali su mi laserski pod anestezijom..tako da nije to nista strasno a beba mora da se zastiti od svih infekcija.
Mi smo 38+2. Ja se dobro osecam, jedino sto me kukovi uzasno bole.
Bebana mi se namestila odavno. Ne osecam nikalve kontrakcije, jedino mi ponekad sevne bol između nogu i bol u preponi. Ali to je valjda nornalno,spremamo se za izlazak.Dr mi je rekla sa verovatno necu docekati termin (20.06.2015), ali se nadam da nece ni pre cetvrtka:)
Jako se radujem svom anđelku:)
Pozz svim trudnicama i mamama.
38+2. Jos samo malo :) bebac se namestio, kofer je spreman, jos samo da se porodim :) ne znam kako vama ali meni kao da je malo lakse od ove nedelje, beba se spustila pa lakse disem, manje me sutira nocu pa lakse spavam a i gorusica me manje muci. Pozz svima
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »