Komentari za tekst "Kada se rođena beba smatra za nedonošče i koje su opasnosti prevremenog rođenja?"

Komentara
148
Ostavite komentar
Moja druga devojcica se rodila u 35+5 nedelji ... imala je 3.400 i 51 cm ... isto toliko je imala prva cerka koju sam rodila u terminu ... bila je 4 dana u inkubatoru jer su joj davali antibiotike preventivno zbog ranijeg rodjenja ... dobila je zuticu iz porodilista smo izasli 11-ti dan zbog zutice sa 3kg100 g ... po izlasku iz porodilista za 3 nedelje porasla je 3 cm i dobila 700 grama ... sisala je u porodilistu ali su je dohranjivali jer ja nisam imala mleka dovoljno kao ni sa prvim detetom ... sve u svemu glavni krivac mog prevremenog porodjaja bio je moj ginekolog koji mi je vodio i prvu trudnocu a u ovoj je omanuo bas jer sam mesecimala imala povecanu sedimentaciju vrlo on je govorio da nije nista jer su mi brisevi i mokraca bili uredni. Na zalost u porodilistu su mi rekli da smo obe mogle da nastradamo njegovom ne paznjom posto je ta sedimentacija izazvala prevremeni porodjaj ... a da ne pricam koliko sam se namucila na porodjaju koji je bio vrlo zastrasujuc za mene a vec sam rodila jedno dete ... moram da napomenem da sam jako zahvalna Dr Djurdjici Cecez koja radi u Narodnom Frontu koja se zalozila za moju devojcicu ona je pedijatar neonatolog na 3 spratu tamo gde je moja beba bila ona se potrudila da pomogne mojoj bebi maximalno do zadnjeg dana boravka u porodilistu.
Ja sam mog sina rodila u 36+5 dana. Bio je 2800 i 51cm. U bolnici smo bili 10 dana. Odmah je sisao bez problema. Lepo je napredovao, dodavao po kilogram mesecno. Sada ima 3 godine i krupniji je od svojih vrsnjaka. Puno strpljenja i ljubavi je potrebno. Sve ostalo dolazi samo.
Porodila sam se u 36. nedelji i beba je imala 2950kg i 52 dugacka. Primala je kiseonik i bila u inkubatoru 3 dana.. Mislim da su mi ta tri dana bila kso vecnost... Ali evo sada rastemo jos koji dan i punimo 5meseci a beba napreduje bolje nego ikad. Samo treba biti jak i misliti na svoje dete u takvim trenucima!
Ja sam rodila blizance, decaka i devojcicu u 35+6 nedelji. Decak je bio po rodjenju 2350g i 46cm, a devojcica 1930g i 44cm,Na porodjaju su oboje dobili ocenu 9. U inkubaturu su bili samo jedan dan i sutradan su prebaceni su u krevetic. Iz bolnice su izasli sa 7 dana jer su lepo napredovali, dobili na tezini i pokazali se kao zdrave bebe. Evo tri nedelje smo kuci i oboje imaju oko 3 kg vec. Cekaju nas razni pregledi, ali i tata i ja smo jako pozitivni i skoncetrisani na dobre stvari i znamo da ce sve biti u redu. Veliki pozdrav za sve roditelje i nase male borce!
Drage mame, imam dve devojcice- obe prevremeno rodjene, jedna u 31 nedelji (sa dijagnozom zastoja u rastu i verovatnoce da prezivi nula) sa 688g i 31cm,ocene na rodjenju 6/8, a druga u 34 nedelji (sa istom dijagnozom) sa 1750g i 41cm,ocene na rodjenju 9/10. Obe na carski rez,odmah prebacene u Deciju bolnicu... Iskustvo u porodilistu bez deteta je jako tesko,kad svima donose bebe na podoj ili makar mazenje a vi razmisljate o svojoj bebi u inkubatoru... Naravno sve je to proslo, cim sam ozdravila otisla sam u bolnicu kako bi moja beba dobila mleko koje sam odrzavala. Posle izlaska iz bolnice (2,5meseca i druga posle 3 nedelje) sledili su svi moguci pregledi koji jos uvek traju ali nisu tako intenzivni... Obe devojcice su zdrave,vesele i iako jos uvek sitne,rastu svaki dan :) Mame prevremeno rodjenih beba, vi morate biti jace- i za sebe i za njih....odrzavajte mleko, naoruzajte se strpljenjem i volite :)
Draga Gorice, sad su vec devojcice ... Jedna ima 5 godina a druga 2,5 godine... Brzo je proslo... Starija je jos uvek najsitnija u vrticu ali to je ne sprecava da radi isto sto i drugari pa cak i vise i brze :) Zelim Vam sve najbolje i da mrva bude zdrava i nasmejana :)
draga Aleksandra, kako su bebe napredovale, trenutno smo u slicnoj situaciji,beba ima 740 gr. pozdrav.
Postovana Mirjana,rodjena sam 1971.god sa 6 i po meseci.Imala sam 1300 pa spala na 1250.Mama kaze da sam 3 meseca bila u inkubatoru.Posle toga izasla,i mnogo mnogo nege i strpljena ljubavi paznje i hvala dragom bogu sve je kod mene bilo ok.Kasnije sam sretala jos neke drugare koji su isto tako ranije rodjeni i bili ok...Sve najboje za bebca i razmisljajte pozitivno...Pozdrav.
Moja sestra se porodila u 31 nedelji beba 1200,utesite me reci te mi da ce biti zivo,molim se i placem..to se desilo pre dva sata,kazu sutra cemo znati...nek mi neko kaze da moze da se desi cudo,jer dr kazu da su male sanse
Zanima me da li je beba vase snajke u redu?Imamo slicnu situaciju?
Draga Aleksandra meni se snaja porodila juce u 28nedelji, rodila je decaka sa 950g i 37cm, lekari nam kazu da su male sanse da prezivi,pluca mu nisu jos skroz razvijena pa je sada prikacen na aparate da mu pomazu da dise, prima neke terapije u inkubatoru... Svi smo sada u strahu i nestrpljenju, i nadamo se da ce se izboriti i oporaviti...
Moj bebac je rodjen u 34tt sa 2.770kg i 45cm.Moj najveci borac i ljubav.
Ja sam se porodila u 36-toj nedelji. Bebac je bio tezak 2.500 i 45 cm. Odmah je znao kako da sisa od drugog meseca ga nisam dojila zbog zdravstvenih problema i od tad je na formuli. Sada ima 7 meseca, 9 kg i 72 cm :-)
Nije bas tako🤔Moja prijateljica se pre dva dana porodila 2 nedjelje posle termina😅😱
Imam jedno pitanjce, porodila sam se u 34toj ndelji, bebac je u inkubatoru i cekamo dan kad ce izaci kuci, samostalno dise ali mu je neophodan dodatni kiseonik a i prima infuziju uz mlekce. U svakom slucaju moje pitanje se ne odnosi na bolnicu nego na deo kada ga puste kuci, mi u stanu, tacnije u nasoj sobi imamo psa, starog 3 godine, sa nama je od malena mnogo smo ga razmazili i navikli na nase prisustvo, sad ne znam sta da radimo kad beba izadje iz bolnice, da li sme pas da bude sa nama u sobi ili ne? Pod uslovom naravno da se soba cisti par puta dnevno, dezinfikuje, provetrava i da pas ne njusi niti lize bebu. Odmah da naglasim, da pitanje nije postavljeno zbog psa nego iskljucivo zbog sigurnosti deteta jer ne zelim zbog psa da ugrozim dete, trenutno je takva situacija i zelim na vreme da znam kakvo resenje da trazim u slucaju da je opasno da dete i pas budu u istoj prostoriji... hvala puno svima na odgovoru :*
Sustina je da izbegavate kontakt s psom iako je sa vama u kuci i iako je vakcinisan. Savet mog privatnog a dva drzavna lekara bio je idwntican - izbegavaj svoju mazu, za svaki slucaj. I ona ke bila sa nama kuci. Mi smo o da odlucili da je na vreme adaptiramo na dvoriste. Neka se time bavi tata dok beba ne ojaca, a pozeljno dok majka doji.

P s. Inace,ograditi prostor za psa, nasu su ukrali pre par dana iz dvorista, a tu je zavrsila iz bezbednosti i radi bebe. Osecanja su mi tako pomesana, jedva sam izsrzala taj gubitak, dva dana na silu jela... Cudo kako zivotinjama damo puno prostora u srcu i domu.
Drage mame. Ja sam se porodila na poslednji dan 29-e nedelje sada u ponedeljak. Rodila devojcicu od 1170 gr i 38 cm, odma je plakala cik sam je rodila, Bogu hvala. Juce ona prebacena u deciju bolnicu a ja od danas takodje cu se useliti sa njom. Citam tu u komentarima da su bebe bile vise od 2 meseca u bolnici, o moj Boze, nisam znala da to tako dugo traje. Znam da treba da ima 2 kg da bi izasla, ali samo da ona brzo napreduje. Ako znate dobrog lekara za savet u Novom Sadu koga bi mogla da pitam za neke stvari, javite, hvala unapred. Sad pocinje borba da nam ona brzo dobije na kilazi :)
Zdravi svima evo i ja da se pridruzim rodila Sam bebu u 32+6 dana moj devojcica nije imala nikakvih problema Osmi grceva koji su trajali punih 3meseca sada je 53cm duga i ima 4200 .problem je u tome sto ne smem da je dojim vise zato sto ima neki protein u min mleko koji njoj smeta dali neko ima slicna iskusva i kako se razvijaju Ova deca pomocc
Ja moju isto u 35+2 sa 3050gr 33og 54cm jedan dan je bila u izoleti sledeci dan je prebacena u krevetic.Danas je napunila 4meseca jela kuvanu jabuku,ima 7 kg i doji.Prema tome osvrnite se samo na dojenje.Ja sam se mesec dana izmuzavala i uspela je da uhvati sa tacno mesec dana dojku.Mislim da zene samo u takvim trenucima treba da budu uporne u dojenju jernje to najbolji nacin da beba bude dobro.Pozdrav
Ja sam svog sina rodila u 35+2. Imao je 2,5 kg. Sad ce 30.novembra da napuni 2 godine. Napredovao je lepo i sa moje tacke gledista nema nikakvih problema. Sasvim jedno zdravo, i fino detence.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »