Komentari za tekst "Vaša 33. nedelja trudnoće"

Komentara
3044
Ostavite komentar
Pozdrav, ja imam istu takvu situaciju i takoder su mi prepisali Utrogestan, ali vaginalno ih koristim, tako da vam preporucam mirovanje, nebi Vam bez veze to rekli, mogucnost prijevremenog poroda.
pozdrav nemoj piti ugrogestan nije to ista opasno
Sada sam u 33 +6 i doktorica mi je kazala da sam
Se pocela otvarati i rekla mi je da mirujem..Sada imam veliki strah od prijevremenog porodjaja ,,nadam se da ce s mojom
Bebicom biti sve uredu,,iskustva? hvala
cao
interesuje me kako se to zavrsilo? juce mi ja d-r rekao da mi skraten grlic matrice i da sam otvorena 1 cm... preporucio strogo mirovanje..pijem utrogestan i buscopan.. primili sam juce i danas 2 inekcije ( progesteron i flosteron)... plasim se od predvremenog poragjaja.. sada smo u 33 toj nedelji.. hvala vam unapred...pozzz i z Mk
Pa miruj draga, ja sam u prvoj trudnoci morala strogo da mirujem (samo do toaleta isla, nista kucni poslovi, tetka dolazila da mi skuva (jesam ja ipak pomalo ponekad..), ispegla), I tad sam pila i Ginipral na 4 ili 6 sati), I hvala Bogu, ne da nije bilo prevremenog porodjaja, nego je devojcica rodjena 7 dana posle termina
Drage mame,u 33 ned.sam i imam jedan problem!Zadnjih dana cim jedem maaaalo vise a inace ne jedem puno,srce pocne da lupa kao ludo i tako narednih pola sata,imam utisak dok mi malo ne slegne hrana!inace sam zbog ubrzanog lupanja bila kod dr.kardiolog mi je uradio ultrazvuk kaze da od srca nije a i ostale analize su bile dobre!Dali se neka susrela sa tim,zelim vasa iskustva!
pozz i ja ulazim u 33 ned.meni se desi isto ali kad dodjem kuci sa posla budem jako umorna i pospana i kad nesto pojedem i prilegnem desi mi se isto lupanje srca.moze biti anemija?ja sam pomalo pa uzimam gvozdje,naravno sad mi se vec dan sveo na posao i spavanje i tako do termina jer nemogu drugacije da izdrzim tempo kad radim.uglavnom meni su se vratile jutarnje mucnine( koje traju ceo dan).ali proce jos 58 dana...
Hvala Mila na odgovoru,da-gvozdje mi je nisko tj ispod granice!Hvala jos jednom 😇😘
Maja, ja sam sada u 32 nedelji imala sam isti takav problem sa lupanjem srca i internista mi je rekao da mi ponestaje gvozdje i da moram da unosim sto vise.. Dao mi je da pijem bedoxin i referum sirup i moram da pijem sok od koprive ili da skuvam corbicu. Ako ti je u rezultatima nisko gvozdje to ti je od toga!!!
Drage mame pozdrav i od mene!
Evo i mene u 33. nedelji. Ovo mi je druga trudnoca. Osecam se dobro, jedino sto me ponekad muci gorusica, ali onda grickam badem ili kokice pa mi to mogo olaksa. Do sada sam se ugojila 25 kg :/ ali sta cu kada volim da jedem, pogotovo sad kad sam trudna :) Prosle nedelje sam bila na UZ, beban napreduje - 2270g. Veoma je aktivan, suta sa svih strana :)) Jedino sto sad moram da povedem racuna o unosu hrane i slatkise svedem na minimum. Veliki pozdrav i uzivajte, jos malo je ostalo :)
Drage mame, evo i nas u 33.nedelji... odlicno napredujemo, sledece nedelje nam je UZ pa cemo videti koliko smo porasli :-) ugojila sam se 12kg do sada, sto se jedva primecuje, aktivna sam bas, ali su nam se na zalost pojavile strije :-( iako sam se stalno mazala... ako neka mama ima savet, pogotovo nakon porodjaja sta raditi i cime mazati... pozdrav
Postovane mame,samo sam htjela da vam kazem da taj Striet nema veze sa Saljic original kremom koja se po originalnoj recepturi pravi u Cg i zato bice nije ni efikasan..
ja sam se u prvoj trudnoci mackala stalno i u zadnjih par dana dobila strije. tako da to nema veze. mozes se mackat s cim hoces al ako ti je takva koza neelasticna dobit ces strije.
maslinovo ulje ! ja sam skoro u 8 mesecu i nemam nijednu striju.od niveinih losiona dobijem neki svrab po telu.
Ćaos Nevena! :) Ja koristim tokom cele trudnoce Šaljićev Melem za strije tako se zove i pomaze mi mada je neminovno da se ipak pojave malo... Takodje je dobar i za vec nastale strije. :) Pozdrav! :)
E zdravo.Ja kombinujem saljicev melem,pa posto je poskup,a brzo ga nestane,sad sam kupila i dm-u alverde ulje za mazanje u trudnoci.Pise da je sve organskog porekla,divno mirise,kao ulja za suncanje.Ja sam svasta probala.U pocetku sam pravila kombinaciju maslinovog i bademovog ulja i to je pomagalo,dok stomak nije pceo da raste.onda sam kupila alverde puter za telo,ali je mnogo tezak,pregust,kao da mazes margarin,a stomak me i dalje svrbeo,sto znaci da nije vrsio svoju funkciju.E sad sam kupila ulje iste marke i pise da treba mazati u debljem sloju grudi stomak i butine,i sad me ne svrbi stomak.Znaci da se upija.Na tom ulju pise da sprecava strije,e sad dal uklanja i posojece,ne znam.Pakovanje je bas prakticno(stisnes gore,ima dozer),a duplo jeft.od Saljica.Eto nadam se da sam ti pomogla.Cmok i srecno!
ja sam mazala u prvoj trudnoci isto i ni strije. zavisi i od koze,ne pase sve svakome. Sada (u drugoj trudnoci) su me savetovali da posle porodjaja koristim mama stres. Hvale ga svi pa probacemo!
Mazala sam i ja Striet, maltene se kupala u njemu, ali ne vredi :-(
Draga Nevena, ja se od pocetka trudnoce mazem Saljicevim melemom Striet i do sada nisam dobila ni jednu striju,a ugojila sam se kao i ti, 12kg i u 33. nedelji sam, tako da ti ga toplo preporucujem. Kosta oko 850 din i ima ga u svakoj apoteci.
Pozdrav svima, i ja sam u 33. nedelji. Ugojila sam se 12kg, ali, na svu srecu, sve je otislo u stomak :). Osim gorusice, koja me prilicno muci i losijeg spavanje u zadnje vreme, nikakvih drugih poteskoca nisam imala i nadam se da ce tako i ostati do kraja:). Prva mi je trudnoca, ukoliko okolnosti dozvole porodicu se uz epidural, pa bih zamolila mame koje su se porodile u Sapcu da mi prenesu svoja iskustva.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »