Komentari za tekst "Vaša 19. nedelja trudnoće"

Komentara
2826
Ostavite komentar
zdravo svima :-) ja sam nova. u 19. Sam nedelji trudnoce samo sam dva puta osetila bebu.Da li trebam da se brinem?da li to ima veze sa tim zato sto je treca trudnoca u pitanju?
usla sam u 19. nedelju trudnoce, ne znam sta nosim ali sam prosle nedelje osetila svoju bebu, osecaj je divan... :-)
Pozdrav svima! Tek sam usla u 19. Nedelji, a juce sam videla na stomaku jednu striju, pa me zanima da li neka od vas ima isti ili slican problem, s obzirom na to da se nisam puno ugojila. Pretpostavljam da je genetski, jer ih i moja mama ima svuda redom, ali zar ovo nije prerano?!? Unapred hvala svima :*
Pozdrav... takodje sam 19.nedelja, udebljala sam se do sada 2kg ali su mi grudi dosta narasle i na njima imam vec podosta strija:(
Mazem se redovno skoro od kad sam saznala da sam trudna... ne bih bas sve pripisala genetici, jer moja mama nema nijednu jedinu strijicu.
Zivim u Americi i pitala sam doktoricu da mi preporuci neku dobru kremu... njen odgovor je bio da nije vazno da li cu kremu platiti 5$ ili 50$, nego da li sam sklona ili ne.
Na zalost, zakljucujem da sam sklona strijama i izgleda da tu nema neke pomoci.
Pocni da koristis pavlovicevu mast i kremu striet. Trebalo bi da ti pomognu. :)
Genetika je svakako upitna,ali ne mora da bude presudna. Preporucujem ti Saljicevu kremu za strije da ako ces vec imati barem da ih smanjimo i koliko mozemo sprecimo :)
i ja sam u 19. nedelji, takodje se nisam puno ugoila, ali imam stomacic, onako poprilicno primetan, a sto se tice stija hvala Bogu jos ni jednu :-*
u 19 sam nedelji trudnoce. danas sam bila na ultrazvuku. pita me ginekolog trpim li bolove. ja iznenadjena, nisam osjecala velike bolove, u stvari mislila sam da je to kretanje bebe. kaze da me jedva pregledao koliko je bebi tijesno. sve ostalo sa bebom je odlicno. da li je neko imao slicno iskustvo, treba li da znam nesto?
Drage trudnice,imam jedno pitanje.19 sam nedelja trudnoce i imam kontrakcije koristim utrogestan 2×200 i primam progesteron na svakih pet dana.Doktorka mi je rekla da mirujem sto ja i radim ali nije mi nista rekla da li smem da imam odnose?pozz
zdravo Ana, ja sam juce bila hitno kod lekarke bas zbog jakih laznih kontrakcija. ja sam pila utrogestan 1xdnevno pa 2x dnevno a od juce 3x dnevno. na uz se vidi da na prednjem zidu imam kontrakcije i isto mi je preporuceno da mirujem (radim jos uvek) sto se tice seksa o tome samo mogu da mastam do daljnjeg. ne naprezi se i sve sto radis samo lagano. pozdrav
zdravo Amna bila Sam u istoj situaciji meni je doktorka rekla da nesmem imate odnose... :-/
Cao Ana.

I ja sam u 19. nedelji trudnoce i juce sam bila na kontroli. Takodje mi je prepisan utrogestan 1x200 jer mu na ultrazvuku i gin. pregledu donji deo mog stomaka deluje jako napeto. Ja nisam osetila kontrakcije ali doktor misli da sam ih imala. Krenula sam preventivno sa utrogestanom i naglasio mi je da od sada nema odnosa. Pozdrav, T.
Pozdrav svim trudnicama, mama i buducim mamama! U 19. sam nedelji trudnoce. Svoju djevojcicu osjecam od 17.nedelje, golica me redovno. Meni je dok.rekla da su devojcice inace nemirne ali to nije kod svakoga. Pre dve nedelje sam uradila i serklaz pa su moje kretnje i poslovi ograniceni... Ima li jos
neko sa iskustva sa serklazom? :)
Pozdrav svima buduce mame,danas ulazim u 19 nedelju,ali od pred 4dana imam problem kad idem da mokrim osecam pritisak u besiku,malo.vise cesto mokrim,i imam nelagodnost posle mokrenje.Bila sam kod doktora i radila.sam krvnu sliku i mokraci,sve je u redu,leukociti u mokracu su 3-4,molim vas za pomoc,neznam sta da radim,hvala puno unapred!
Hvala ti Ana! Bila sam kod doktorku danas rekla je da sve je uredu sa analizama i da sve to prepisuje na sirenje materica i ligamentima na stomaku, rekla sam je da pijem vec 3 dana caj na Josif Pancic za mokracne infekcije koji je bezbedan za trudnice,potvrdila je da je ok za cajom,nadam se da ce da prodje..Hvala jos jednom!
danice ovo se i meni desava zadnjih par dana.isto urin ok,krvna slika ok,a ja osecam nelagodnost i pritisak cim mi je besika malo puna.slicno kao kod upale besike stim sto nema peckanja i bola.primetila sam i da mi je stomak porastao zadnih nedelju dana prilicno pa nekako vezujem ovo sa rastom materice.
da li neka od vas zna da li svakodnevno koriscenje paracetamola moze da skodi bebi? danas ce mi biti treci dan za redom kako popijem po jednu tabletu, jer su mi pocele jake zubobolje i migrene. ja popijem jednu dnevno, bas kad ne mogu vise da funkcionisem, a posle kad prestane dejstvo trpim jer se bojim da uzimam vise. inace i utrogestan pijem 2x dnevno... unapred hvala.. poz za sve!
Ovo oko zuba, to je.prava muka. Nisam znala sta smem da popijem. od petka do nedelje sam bila iz hitne u hitnu, dozvoljen mi je bio panadol. Iako je bio dozvoljen ja sam iz straha za bebu trpela...kada je konacno dosao ponedeljak, otisla sam na hitno vadjenje zuba, to je proslo sa cak dve anestezije. Moj ginekolog je na sve to rekao da naravno da smem da popijem panadol,onaj plavi, a da bolovi mnooogo vise skode bebi... Par dana je proslo, i ja sam puno bolje,a i bebica se opet mrda posle svakog obroka. 😁
Uz duzno postovanje, mislim da zalfiju nikako ne sme da koristi! Ja sam takodje 19 nedelja, pre dve nedelje sam potrazila savet lekara zbog bolova u grlu, rekao mi je da smem samo da ispiram pantenol rastvorom, nikako povidon jod, septolete i naglasio da ne smem cak ni zalfiju da kuvam i ispiram grlo! Pozdrav!
Zube ispiraj jacim cajem od zalfije,meni je pomogao :D
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »