Komentari za tekst "Vaša beba u 4. mesecu - 3. nedelja"

Komentara
899
Ostavite komentar
Posle mesec i po mucenja i plakanja (bila kod dva dr) i jako slabog napredovanja u poslenjem mesecu (samo 350g) dr mi je rekla da uvedem dohranu. Medjutim s obzirom da sam sve vreme odbijanja sisanja odrzavala kolicinu mleka izmlazanjem, ja joj nisam uvela dohranu vec sam joj moje mleko davala na flasicu (koju je btw isto jedva prihvatila, sve je odbijala dok nismo kupili dr browns). Tako da sada funkcionisemo tako sto se ja izmlazam i dam joj na flasicu moje mleko a kad zaspi onda sisa i nocu isto sisa. Dr (ni privatni ni drzavni) nemaju odgovor sto odbija jer je skroz zdrava (nista nosic, uvo itd) a nikada ranije nije jela na flasicu pa da je osetila lakse. Tako da eto....ako nista bar dobija moje mleko i to mi je uteha i nema vise vristenja i neutesnog plakanja i uspavliivanja gladne bebe. Hvala na savetima, kontaltirala sam vec Terezu Kis i dobila odgovor da ako imam dovoljno mleka a beba je gladna a zdrava, ne vidi razlog zasto ne bi sisala. Pa eto jbg moja nece iz cista mora...jedna dr mi js rekla da je to mozda zbog separacionie lrize koja kod beba moze da nastane poale 3 meseca. Pozdrav
Draga mama, tek sad vidim tvok post. Nadam ste da niste odustale. I moja beba ima nekad te faze ali mozda ne kao tvoja. Ako jos uvek imate problema pbratite se gospodji Terezi Kis Miljkovic ( facebook - Moja podrska dojenju ili sajt superbeba.rs) ona je savetnica za laktaciju, mozete joj postaviti pitanje I ona ce vam besplatno odgovoriti. Takodje postoji Marija Taraba ali razgovori sa njom se placaju. Nama je Tereza jako pomogla posto je moja devojcica imala zapet jezik I teskoce sa sisanjem. Mislim da je za pohvalu sto pokusavate sve samo da je dojite I drago mi je da ima takvih mama kao sto si ti! Samo hrabro!
Mirjana moja beba je tako plakala i vristala preko dana kad sam htela da je dojim a nocu je sisala dok nisam shvatila da mu je nos zapusen. Pokusaj pre svakog podoja da joj ocistis nos ili da je dojis pre nego sto jako ogladni na 2 ili 2,5 sata.
Pomagajte. Znam da je pitanje glupo ali me zanima da li se milupa pirinac osim sto se mesa sa mojim mlekom kuva ili je to vec gotov proizvod ?
Meša se sa prethodno prokuvanom vodom.Preporučeni odnos kašice i vode za mućenje daje dosta retku kašicu,zato umešajte slobodno malo gušće,nešto poput redjeg griza.I obavezno dajte kašičicom a ne iz flašice!Pozdrav!
Samo se pomeša bez kuvanja. Ja mešam sa vodom, prokuvanom.
Moja beba ima tacno 4 meseca i 20 dana...pre 3,5 nedelje bili smo na kontroli imala je 7.590 a dugacka je bila 65...Ona inache zaspi u 20:30 posle kupanja i ne budi do 08-09h ujutu....nocne obroke je sve izbacila sa nekih 2,5-3 meseca...tako da smo muz i ja napavani :) ... danju imamo 3 glavna obroka ( 08h mleko - 13:30 slana kasica -20:15 mleko ) i dve uzinice u 11- 11:30 obicno pojede pola slatke kasice i u 17h pojede beby vocni jogurt ili hippovu laku noc kasicu....inace dok nismo preshli na kasice ona je imala samo 4 obroka mleka dnevno po 210ml (09 - 13- 17- 21h) rekli su mi da je to malo ali ona nije htela vishe i napredovala je sjajno tako da je ja nisam silila...inache kasice i sokice joj pravim i kupujem (hippove )....pozdrav svim mamamaaa ♡♡♡♡♡
Mi smo Nori malo ranije dali kashice nego shto preporuchuju bebama , prema preporuci pediatrice i savetu moje tetke koja dechiji hirurg, zbog Norinog niskog gvozdja bilo je bolje uvesti ranije kasice nego bebi davati lekice za podizanje gvozdja jer oni izazivaju povracanje,muchninu,gasove i tvrdu stolicu...pa njoj smo sa 3 meseca krenuli da uvodimo jedan obrok slatki, sa 3mes. i 3nedelje smo krenuli da uvodimo jedan slani...inache ona je na adaptiranom leku a bebe koje ne sisaju preporuchuje se od 4 meseca uvodjenje kasica bash zbog gvozdja....u pochetku sam joj davala kupovne kasice a sad joj pravim (organsko voce i povrce)i kupujem iskljucivo hipp...odlichno napredujemo, gvozdje nam se vratolo na normalu a volimo sve da jedemo i slatko i slano...pozdrav:)
Kako ste krenuli ocekivala sam na kraju da je pocela i pecenje da jede.. Kad ste krenuli da uvodite nemlecnu ishranu kad vec sve to jede?
Drage mame koje planirate uvodenje ishrane bebe od 6 mjeseca volila bih da se informirate o zeljezu kod bebe.Slazem se da je dojenje najbolje al beba nedobiva dovoljno zeljeza iz mlijeka i zalihe iz njenog organizma se potrose zbog toga doktori cesto propisuju lijekove,nemojte to dopustiti,jer uvodenjem dohrane mozete pomoci bebi da ne postane anemicna.Majka sam i samo mislim dobro svojoj bebi,al kad se raspitala i pogledala na internetu sve mi je bilo jasno.Nekazu bezveze uvodenje dohrane od 4-6mjeseca.

VELIKI POZZZ MAMAMA :-*
Da, AKO bebe imaju problema sa nedostatkom gvozdja, u suprotnom njihov organizam jos uvek nije dovoljno spreman da obradi bilo sta drugo sem mleka, od jos uvek prisutnog refleksa za sisanje do jos nedovoljno spremnog zeludca. Ista prica kao i za teranje dece da sedaju na nosu pre 2 godine. Treba sacekati da budu spremni ubsvakom smislu.
Slazem se u potpunosti sa tobom...mi smo sa 3meseca i 1 nedelji uveli prvi obrok slatku kasicu...bilo je rano ali smo morali jer joj je gvozdje bilo 10 a donja granica je bila 9 ....pa nam je pedijatrica preporuchila tako jer leko teshko padaju svakoj bebi ,oni od njih povracaju i teshko kake...tako da im je to muchenje...nedelju dana pre nego shto je napunila 4 meseca uveli smo i prvi slani obrok...kasice je odlichno prihvatila.. i sve u svemu gvozdje joj je bolje tako da smo izbegli lekice... pozdrav :)
Moj dečkić ima 4 mj.i 17 dana (8700g-72 cm)❤MARIO❤! Samo da kazem: plakanje,nervozice,stavljanje ručica u usta kod bolnih desni su stvar prošlosti kod nas pomaze:OGRLICA OD JANATARA! Preporučavam svim mamicama!Pozzz!😘
Nama ne pomaze, ni malo 😐 Al' kao i za sve drugo, ocigledno su sve nase bebice male individue 😃












Beba, 4 i po meseca iskljucivo dojena, odlicno napreduje, trazi nocu nekoliko puta siku na dvadesetak sekundi i nastavlja da spava - od 21h do 8h. Ne planiram uvodjenje dohrane jos minimum mesec dana. Ona je vesela, puni pelene dovoljno tako da ce mleko i dalje biti #1 na meniju :)
drage mame, imam bebicu od 4,5 meseca. do sada sam je dojila a sada sam jedan obrok uvela kasicu od povrca. problem je sto nikako ne voli da spava. danju gotovo da i ne spava, mozda jednom ili 2 puta po 15 min a uvece se budi na 2 i po ili 3 sata. a spava od 23 do 6h. u tih 7h se budi 3 puta da sisa :-( kako da joj izbacim barem jedan nocni podoj? pokusala sam sa varalicom ali nece da je prihvati i pored svih napora. jednostavno pocne da place i ako je pustim razbudi se i onda nema spavanja po celu noc.
Jesi videla kakbu stolicu ima tvrdu ili normalnu moj 2 sin je 4 m.i 3 nedelje i ja ga dojim i hranim i on je plakao ko lud jedno je bila stolica drugo zubice a trece uvece sam pocela aptamil 90 do 120 da mu dajem tako da nocu spava sem u 5 ujutro probudi se da sisa
kasice nisu resenje za nocne podoje. prosto je beba tip koji manje spava.
Molim ostale mame da mi daju savet...svako vece u 9h kupamo dete,sisa do pola 10,i onda se razbudi,i krece plac-histerija,koja nekad traje do ponoci,ceo dan je dobra,lepo jede,spava preko dana oko 3-4h,al uvece krece sou...
Ja bi ti preporucila da je ne kupas tako kasno, to je je kasno za bebu, ja bi te savetovala da je kupas malo ranije, ja mog sina kupam oko 5 sati, to je idealo vreme probaj to, pa ako i to joj ne odgovara menjaj. Ja sam tako mog sina kupala kasno on place place po citavu noc, ne spava nimalo, posle sam menjala sve manje i manje i dosla do vremena kad njemu odgovara.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Jedan od izazova sa kojim se sreću porodilje u danima posle porođaja jeste i odlazak u toalet »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »