Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Ulazim u 28.nedelju trudnoće i bebać je ok,1207g veoka aktivan do sad sam se ugojila samo 2kg ne znam da li je to ok?Šire mi se vene i noge su mi jako otekle,da li neko zna nešto da smanji otok?
e nikako mi nije jasno kako si se samo 2kg popravila? a beba skoro toliko ima...dje je plodova vodaa......
Dok lezis ispod nogu stavi jastuka sto vise.
Поздрав свима, ево и ми смо и 28. седмици...+11кг 😁 али смо активне и здраво се хранимо..сунчамо се...шетамо...плешемо... за 2 седмице идемо и на море...једва чекамо..доктор нам је дао зелено свјетло.. За грчеве пијемо Донат мг...чаша дневно одлично и нема проблема, имамо и стрије и целулит и проширене вене ал смо ипак најљепше 😁😁 😘😘😘😘
evo nas u 28.nedelji i ubi me gorusica vec par dana.nesto sam pocela da sumnjam da je ovaj magnezijum dodatno pojacava.uz to po malo i oticem.moja devojcica je super,nemirna i zivahna,zatrese mi ceo stomak kad se igra :)
Hladno mleko bez icega jedna soljica pre spavanja polako pijuckaj gutljaj po gutljaj, pomaze. Takodje kad pijes nesto i jedes nemoj da legnes posle toga niti se zavalis puno, ostani u uspravnom polozaju sto duze da moze da provari zeludac sto bolje. Izbegavaj gazirano i hladnu vodu nego sve na sobnoj temperaturi pij. Caj od nane pijem svaki dan ali isto na sobnoj i od gorusica nista a umirala sam svake veceri od njih.
I mi smo usli u 28 nedjelju deckic ima 1000g. a mama se udebljala 4 kg...za sada samo imamo grceve u nogama
Ja imam problema sa gorusicom i grcevima u nogama. Kad jedem kokice malo mi je lakse, a pocela sam da pijem magnezijum. Nisam bila na uz vec izvesno vreme, ginekolog je na bolovanju :( Samo su mi rekli da nastavim da koristim utrogestan.
Ima li neko problem sa gorusicom ?😩
Hladno mleko pre spavanja polako ispijaj soljicu. Sve tecnosti na sobnoj temp i prodje. ;)
Za gorusicu kazu da ce beba biti cupava. Meni je tako bilo i u prvoj trudnoci i beba je imala dugu kosicu. Sada moja Nikolina ima 2 godine i loknastu kosu do pola ledja (kad je mokra dodje do guze). :) I sada imam gorusicu, a 28.nedelja sam.
Ja imam zadnjih nedelju dana. Pomazu mi kokice.
Usli smo u 28. nedelju, imamo 1260gr, mama je u plusu 3,5kg...Pozdrav svima!!!
jedno pitanje da li je pametno ici na more na par dana u 28 nedelji, bila sam juce kod doktorice po potvrdu za avion ali nisam ni usla nego mi je sestra dala i rekla da razmislim da li da idem jer mi je gvozdje 9.7 ?
Ja sam 28.nedelja i bila sam na moru mesec dana (do 26.nedelje). Bez problema se kupala i suncala, ali mi je doktorka odobrila pod uslovom da idem avionom ili nikako drugacije. Udji na sajt Montenegro airlines ili Air Serbia da procitas deo o trudnoci. Razliciti su uslovi sto se tice potvrde i letenja. Mislim da Air Serbia ne da da se leti posle 36., a Montenegro samo 7 dana pred porodjaj.
Ako je trudnoca normalna, bez problema, moze se ici na more. Ja se spremam da letim u 29 nedelji do Grcke, a sada sam u 28 nedelji i dolazim za Srbiju, avionom. Moze da se putuje do 36 nedelje uz potvrdu lekara, ako je sa trudnocom sve uredu.
Drage mame, danas smo ušli u 28. tjedan trudnoće, muči me što zadnjih nekoliko dana bebu osjećam samo jako nisko dolje, u samoj zdjelici uz osjećaj da će svako malo ispasti, ne znam može li biti uzrok stalno penjanje po stepenicama, jer moja gin nije spominjala do sada da nosim nisko ili tako nešto, iako svi koji me vide bace komentar da nosim nisko po obliku stomaka...baš me brine to probadanje, i taj osjećaj kao da će ispasti :-( na komplikacijama sam da napomenem, radi početnog krvarenja.. jel ima tko također u ovakvoj situaciji? prva mi je trudnoća, +7 kg
veliki pozz svima!
Nemojte cekati zakazanu kontrolu nego idite sto pre na pregled da se iskljuci mogucnost skracenja grlica ,to se sve moze promeniti kroz par dana..licno sam prosla kroz to sva sreca pa sam se na vreme javila,pozdrav
Ja sam imala kod prepone jake bolove i ustanovljeno je da imam pesak il kamen u mokracnim kanalima koji je krenuo da izlazi i zato imam jake bolove...
Drage trudnice imam jedno pitanje u danas sam usla u 28 ned receno mi je da imam skracen grlic materice i da stavljam utrogestan 2 puta dnevno,jel moze neko detajnije da mi objasni sta znaci skracen grlic materice,posto mi je ovo prva trudnoca...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »