Komentari za tekst "Vaša 29. nedelja trudnoće"

Komentara
2799
Ostavite komentar
Mirovanje je najbitnije, bar su meni tako rekli. Samo lezi, sto manje sjedi I ne podizi nista tesko.
Cao svim mamicama! 29.nedelja sam ,beba ima 1200g ,a ja sam do sada dobila 3kg.Jedino sto muci su prosirene vene na levoj nozi .Nisam dobila ni jedan savet od doktora ,malo me plase te vene .Ima li neko iskustva ?
Ja sam imala operaciju vene pre trudnoce, receno mi je da svakodnevno nosim carape za vene sto i radim. Citala sam da bi svaka trudnica trebalo da ih nosi jer je tokom trudnoce pritisak na vene mnogo veci. Preporucujem da kupite carape, cena je oko 6000 za obe, koliko sam shvatila to je najbolja zastita vena.
Pozdrav!
Nas dvoje hrabro gazimo 29-u nedelju i idemo ka 30-oj :)
Pre 10-ak dana smo bili na kontroli, bebac imao 1023gr, okrenuo se... Ja sam se ugojila do sad 6kg.
Nemam neke tegobe, jedino mi je vruće haos, sad kad su potrajali ovi tropski dani pa slabo izlazim iz kuće.
Tesko disem, ne mogu da udahnem vazduh PUNIM PLUCIMA, da li se nekom desavalo to? :-/
Da, mene to muci, ali kaze dr da materica pritisce grudni kos, kao i da provjerim zeljezo, jer ako je nisko to se desava.
I mi smo usli u 29 nedelju :-) Jako se bojim porodjaja, ali jedva cekam da vidim mog bebana, tako da se nadam da ce strah proci :-)
Danas smo usli u 29.nedelju, i na pregled idemo za par dana. Na proslom ultrazvuku mi je doktor pokazao da je beba bas aktivna, pomera ruke, noge, vrti se i menja polozaj... ali te pokrete ja ne osecam ili su veoma blagi kao neki treptaji. Beba je u tom momentu kada smo bili na pregledu imala 1 kg, a ja sam se do tada ugojila 6 kg. Jedva cekam sledeci pregled i da pitam sta me sve interesuju.
Do tada ako neko ima slicno iskustvo, pisite...
Hvala :-)
i ja sam u subotu usla u 29.. bebac kad krene da mrda ne staje.. ceo stomak se pomera. beba isto ima 1kg. a ja sam 12 u plusu 😔
u isto vreme sam usla u 29.nedelju :) beba je mnogo aktivna i bas je osecam lupa i razvlaci mi stomak samo tako :D uskoro bi trebalo na ultrazvuk zadnji je bio pre 3 nedelje i tada je bila 750gr.a ja sam 9kg u plusu.
Cao svim mamama!:)Usli smo u 29.nedelji trudnoce ali sa strogim mirovanjem posto smo pre deset dana izasli iz bolnice zbog blagih bolova u stomaku.Primljena sam u bolnici po proceni doktorke sa kontrakcijama,skracenim glicem i pretecim prevremenim porodjajem,a otpustena sam dva dana kasnije posle svih analiza sa grlicem duzine 38mm,bez kontrakcija i sa urrdnim laboratorijskim nalazima,pa sam sad skroz zbunjena.Beba je kazu dobro,nekad malo vise mrda a nekad je bas mirna.Ja se generalno dobro osecam,ugojila sam se 8 kg,gorusicu imam bas retko i to samo uvece,lose spavam,ali nije ni to toliko strasno.
majo tebi sam postavila pitanje...greskom sam napisala marina
marina mozes li da mi opises taj bol u stomaku..jer ja osjecam kao pritisak i bol u besici.
Drage trudnice imam jedno pitanje ako bi neka mogla da pomogne.Sada smo 28+5 i imam svega 5kg viska.U 23 nedelji mi je grlic bio 1.5cm i bila sam otvorena prst.Do pre 5 dana sam bila na terapiji utrogestanom 600mg dnevno i injekcije.Sutra imam kontrolu.Nista mi u trudnoci ne pada tesko ni te injekcije ni bolovi,kontrakcije ma sve izdrzim.Ali vec dva dana muku mucim sa grcevima u nogama.Po savetu lekara uzela sam magnezijum ali ne pomaze ja bukvalno ne mogu normalno da hodam.Pijem tecnosti koliko mogu po vrucini izlazim samo kad moram,a i kg nemam mnogi viska.Imate li neki savet cime bih mogla da smanjim grceve u nogama?Masaze ne pomazu.Hvala unapred i izvinite na dugackom postu.Pozdrav za sve buduce mame :)
I ja imam grceve ali pijem Mg,
mozes slobodno 2 tablete dnevno. I kupi onu slabo gaziranu mg mivelu, meni pomaze. Izbaci iz upotrebe gazirane sokove i slano.
Ja nemam jake grceve pijem magnezijum ali sam cula da druge trudnice koje imaju jace grceve piju mg Mivelu i Donat mg vodu i da im pomaze...
Zdravo buduce mame.Sada sam 29 nedelja.Beba je vrlo aktivna posebno kad lezim i umirim se.Nekad imam gorusicu,nekad ne.Cesto me bole ledja i karlica pogotovo kada radim neki posao.Odlezim sat vremena i sve je u redu.Pozdrav svim mamama! 💋
Kako to da ti doktor ne daje nikakav predlog,ja Sam citala da mozes da. koristis esencijalne stapice kad jedan upalis postavis noge preko peskira I pustis da dim od stapica ide na tabane.ili da hodas u Krug cetvoronoske nekoliko minuta
Pa ako SI u 29 nedelji imas Jos vremena da se beba okrene zar ne ? Sigurna Sam da ti doktor moze dati predlog.a mozes malo I da potrazis na internet neke vezbice .
Znate li neki prirodan nacin da se beba sama okrene glavom nadole do porodjaja? Dr kaze da ne mogu nista da uradim ali ja panicim ako sam nemocna da joj ponognem :/
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »