Komentari za tekst "Vaša 9. nedelja trudnoće"

Komentara
1668
Ostavite komentar
Ovo kao da sam ja pisala. ;) Isto je i meni...Odbojnost prema hrani, mucnine po cijeli dan, povracanje po 2,3 puta, malaksalost,umor...Smrsala sam, sto je i normalno s obzirom da hranu smislit ne mogu i evo par dana na vocu i mlijeku zivim...:)
Rupurut je antacid, i pomaže samo protiv pojačane želudačne kiseline. Možeš ga uzimati u trudnoći, ali ti ništa neće pomoći kod mučnina.
Isti takav problem imam ali meni pomaze med i limun ujutro prije svega probaj nemoze ti škoditi 😀
I ja imam užasne mučnine , danas sam od muke i plakala. Svaki dan povraćam po par puta , uzasno se osjecam. Isto mi je Dr na odmoru ali su mi kolegice rekle da se tek poslije 3.mj moze piti , kao do tada se dobro namučiti.
poznanici je bilo isto tako pa su joj davali infuziju i klometol protiv mucnine. sto raspitaj se za klometol
Cao :) ja sam sad u osmoj nedelji,pa me zanima ako moze neko da mi kaze kada se radi expertni ultrazvuk onaj prvi pre treceg meseca da se vidi da li je sve uredu,neko mi kaze u 12 nedelji neko kaze kasnije pa ako neko moze da me posavetuje jer mi je ovo prva trudnoca :) ... hvala ...
deveta sam nedelja doktorka mi je na bolovanju i nijedan doktor nece da me pregleda ovo je necuveno kako da znam jel sve u redu ako nemam nijedan pregled ni nalaz i posle kazu radjajte decu smanjite belu kugu a ovamo nece niko da te pregleda
9 sam nedelja imam vrtoglavice,treca mi je trudnoca po redu uzasno se osecam ulenla sam se,sve mi je mrsko,spava mi se skoro stalno,osecam se isrpljeno i malaksavo,stomak je vidljiv imam vec osecaj da osecam pokrete bebe
Zdravo svima, imam 42 godine i u 9. nedelji trudnoce sam , ovo je moja treca trudnoca posla 21 godine. Imam mucnine, grudi hoce da iskoce iz koze, bolne su i nabrekle, imam laka krvarenja posle odnosa ali ne uvek i citala sam da je to zato sto se volumen krvi u vagini duplirao. Stalno sam umorna ali je moja doktorka rekla da je to zbog hormona i da je kao i konstantna nadutost stomaka sve jedno sta popila ili pojela, normalno. Na ultrazvuku smo videli otkucaje srca jos sa 7 nedelja, i fetus je bio 9,8mm , takodje kaze doktorka normalno. Ovih dana su nenormalne vrucine ( preko 37C) a ja uopste nemam apetit, cak i od vode mi je muka. Jedem voce te se tako tesim da bebac ima od cega da se razvija iako to nije bas mnogo raznovrsna hrana, samo voce. Vec me grize savest a ne mogu se naterati da jedem. Inace od pocetka trudnoce se nidsam ugojila ni gram ali se stomak vidi ( kakvo je stanje kod vas?)
Caos,Jelena :)
Drago mi je sto vidim tvoj komentar jer sam ve pomislila da sam jedina buduca mama koja nece raditi sve te testove...mislim,ne zato sto necu vec zato sto nemam novca da sve to ispratim. Uzdam se u Boga,pre svega,u prirodu i moj pozitivan stav.Sledece nedlje cu ici na UZ i prvi put videti svoga Andjela (buduci da je prvi put bio veliki 6,5mm)...
Veliki pozdrav :)
Sve je to normalno kod tebe samo polako sa odnosima jer ako krvaris poslije Neznam bas 😁
Pozdrav Jelena, imam zakazan sledeci pregled 30.Jula, do onda bih trebala da odlucim sta cu sa tim testovima . Meni ovde nude pored invanzivnog nacina kao sto je Amniocenteza i neinvanzivni gde se iz krvi majke izdvoje geni bebe i tako vide potencijalne mogucnosti da beba ima trisomniju ili neki drugi defekt na nekom genu. Taj neinvanzivni kosta 500 eura. Razmisljala sam sta cemo mi kao buduci roditelji sa tim rezultatom. Ja cu u nedelji kad imam pregled vec biti 12. Nedelja a rezultat nikada nije za jedan dan, dakle kad bude stigao kakav god ja cu vec biti u 13. ili 14. nedelji trudnoce. Za mene abortus uopste ne dolazi u obzir ni u 12. ni u bilo kojoj nedelji i nemam nameru da svoju trudnocu ugrozavam amniocentezom. Osim nemirnog sna takav nemoralan test mi ne bi doneo nista. Ostala moja deca su zdrava, u familiji nemamo nikoga sa Daunovim sindromom, suprug mi je 5 godina mladji i u njegovoj familiji nema slicnih bolesti, tako da se uzdam u prirodu, moje dobro fizicko zdravlje i potpuno pozitivno se kao i svaka majka nezavisno od godina u kojima je, nadam zdravoj lepoj bebici. Nikada se ne bih odlucila za abortus zbog mogucnosti da nesto nije u redu jer ima i zdravorodjenih beba koje kasnije obole a da to nije na slicnim testovima otkriveno. Moj suprug je slicnog razmisljanja a gledala sam jednu naucnu emisiju prosle nedelje gde su upravo o prenatalnom testu govorili i ostalo je da visi u vazduhu da li su ti testovi u stvari na lacenje para tim laboratorijama koje ih rade. Odluci sama al ja ga necu raditi na sopstvenu odgovornost. Zelim ti lepe i opustene, pozitivne trudnicke dane, uzivaj !
Pozz Anja! Ja imam 39 godina i u devetoj sam nedelji (treca trudnoca) i nemam nikakve tegobe u trudnoci, verovatno spadam u red srecnica... Mislim da zbog hrane nemas razloga za brigu, jer je bebac jos mali i potrebne su mu minimalne kolicine hranjivih materija.Za ostalo ne znam, najbolje da pratis situaciju i da ides na redovne kontrole, nema potrebe da se opterecujes.
Ono sto sam ja tebe htela da pitam jeste to da li ces da radis amniocentezu?Ja sam nesto u strahu od toga, a zbog godina bi trebalo to da odradim.Znam jednu zenu koja je imala pobacaj posle amnio pa mi je to nekako stalno pred ocima.Sta ti planiras? Pozdrav!
Zdravo svim buducim mamama. U 9toj sam nedelji trudnoce i inace imam od prvog dana uzasne jutarnje mucnine dok se u toku dana naviknem nekako da funkcionisem. Medjutim, danas sam imala uzasan dan, onesvestila sam se u prodavnici i od tada sam jako malaksala, imam jezu, blazu vrtoglavicu kad ustanem i generalno mi je jako tesko da se puno krecem. Imam i bolove i ziganja na levoj strani stomaka. Ima li jos neke mame koja isto prozivljava i kako se bori sa time? Samo zelim da moja beba bude zdrava i da se lepo razvija.
Dala sam bris i uradila papa test..kod mene je sve ok.
Ako si zabrinuta zbog ureaplazme, popricaj sa svojim lekarom. Nemoj da budes sama svoj doktor..
Zdravo Marija. Razumem te u potpunosti. Nisam skoro vadila krv, planiram to ovih dana. Inace sam anemicna, a moguce da je sada jos losija situacija.
Da li si mozda radila vaginalne briseve? Ja imam pozitivan rezultat na ureaplazmu.. brinem kako ce to uticati na moju bebu..
Zdravo Marija. ☺ I ja sam u 9.nedelji. Imala sam slicnu situaciju kao i ti pre dve nedelje. Ceo dan mi je bilo muka, bila sam malaksal i uzasne vrtoglavice sam imala. U jednom trenutku sam se srusila kao "poseceno stablo". Sutradan sam otisla da izvadim krv, i ustanovljeno je da sam upala u anemiju jer mi je gvozdje bilo znacajno ispod donje granice. Poslednje dve nedelje pijem gvozdje i jedem hranu bogatom gvozdjem.
To je moje iskustvo, ako nisi proverila krvnu sliku i biohemiju skoro savetujem ti da das krv na analizu. Pozdrav. ☺
Zdravo, interesuje me da li neko imam iskustva, sa vodjenjem trudnoce i poradjem u gradu u kojem ne zivi?
Primer je moja kuma, koja se nedavno preselila kod muza u Vojvodinu iz Beograda, i naravno promenila adresu prebivalista. Zeli da vodi trudnocu i porodise u KBC Zvezdara u Beogradu.
Da li neko zna sta joj je potrebno da to ostavari ili je to ne moguca misija?
Hvala vam! ☺
Znaci zene,odlepicu od ovih mucnina :/
I ja cu, meni je druga trudnoca i evo vec 25 dana povracam i imam mucnine po ceo dan, malaksala sam, sve mi se gadi i sve mi se strasno oseca(smrdi), imam 4,5kg manje ... U prvoj trudnoci sam 4,5 meseca povracala svaki dan od 10-15 puta, ne znam koliko ce sad trajati ali dodatno me ubijaju ove vrucine ... Tako da znam kako ti je! 😔😩
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Simptomi bakterijske vaginoze i kako održati prirodnu ravnotežu vaginalne mikrobiote »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »