Komentari za tekst "Koliko trudnica sme da se ugoji?"

Komentara
270
Ostavite komentar
Zdravo svima! Ja sam u 21 nedelji trudnoce i vaga pokazuje da sam ,,teza,, za 5kg :-) ne jedem puno,dosta sam aktivna za jednu trudnicu ali me zanima da li sam dobila previse kilograma do sada?
Ne znam da li lazu ili ne,uglavnom vidim da je moje pitanje izazvali 25minusa ☺️
Posto je proslo dosta vremena,ja sam se porodila pre 5meseci,i u trudnoci sam se tacno ugojila 16kg i nalon porodjaja otislo mi je 12 a ostalih 4posle 2meseca! Nem potrebe niko da se opterecuje previse oko kilaze,ko jede normalno i kilaza u toku trudnoce ce biti ista!
Pa izgleda da jesi, posto se ovde niko nije.ugojio u trudnoci.... ne razumem samo potrebu da se laze u vezi takve stvari, pa da posle neka trudnica misli da se mnogo ugojila ako je nabacila 5 kg do 20 nedelja....
ja sam se u prvoj trudnoci ugojila verovali ili ne 43 kg :( uspela sam 30 da skinem,sada sam opet u drugom stanju 11 sam nedelja i moram da se cuvam da se ne bi puno ugojilamkako to izvesti?
davno je postavljen komentar, ali kao sto ne razumem zasto se ja ne gojim, mada nemam apetita, jedem samo voce i povrce, mada je i to puno secera, tako ne razumem sta treba raditi da bi se ugojila 43 kg. ne osudjujem clanicu, samo se divim kako je izdrzala i stomak i toliku kilazu.
kako????
Kod mene je cudno sa kilazom uatrudnila sam sa 61, sada u 17. nedelji imam 63.
Nije da ne brinem za kilograme, ali nista nije vaznije od bebe.
Do sada sam jela svega umereno... mislim da je vreme ozbiljnije da povedem racuna za naredne mesece.
Dosta zena kazu da se s pocetka nisu mnogo ugojile pa su posle naglo dobile dosta kilograma.

Inace, i ja sam trenirala crossfit, trcala kao za maratone, a sada sam bas pasivna.
Hvala na odgovoru pre svega.
ja sam 24+2, pocela sam od 20. nedelje bas da dobijam- mada nije nista strasno.
Do sada sam dobila ukupno 5kg i zadovoljna sam.
Blago tebi, ti si mrvica i da dobijes vise fino ce ti stajati.
Ja sam sada 26+2 i ugojila sam se 8kg, ali sam pocela da se gojim tek u 19 nedelji, dotlesam se i ja ugojila samo 2kg tako da ne moras da brines. Inace jedem sve i ne jedwm mnogo vise nego pre trudnoce. Ostala sam trudna sa 47kg, a sada imam 55. Do 20 ned mi se nije ni videlo da sam trudna, a sad sam se malo zaokruglila. Samo se opusti i uzivaj u trudnoci 😊
Recimo ja se nikad kilazom nisam opterecivala. U trudnocu sam usla sa 52-53kg , sada sam 22.nedelja, a pre dve nedelje imala 61kg. Vagu izbegavam nasiroko. Licno ja osecam da ljuljam sa svih strana :), mada mi jos niko ne komentarise debljinu. Sko je to sada skoro 10kg vise, sta ce biti do kraja? Zamaram se brzo i od aktivne i neumorne postala sam pravi pasivac a jedem isto kao i pre trudnoce... Niceg previse. Posteljica je nisko tako da i sama moram da odmaram. Vezbanje kod mene ne doalzi u obzir... Pisite vasa slicna iskustva, bas bih volela da vidim da li ima neke mame koja je isto ovako brzo nabacila kilazu 😁...
Isto tako !!! Ja Sam ostala sa 53 kg trudna inace visoka Sam 1,74 .. Ulazim u 4 mjesecu trudnoce i vec Sam dobila 8 kg!! Pitam se kakva cu biti do kraja trudnoce 😳
Ja sam 24 nedelja...Ugojila sam se nepuna 3 kg.Imala sam 54 pre trudnoce,sada imam 56,5 :)
Svaka cast Ana. Kako si uspela? Ja svoje navike nisam promenila ali moje telo se skroz drugacije ponasa u trudnoci nego pre nje. Da vezbam ne smem, a ni da setam ko ranije. 28 nedelja 10 kg viska. :(
Ja sam se u prvoj trudnoci ugojila 26 kg , jela jesam ali bilo je tu i neobjasnjivih skokova u kilazi gde npr za 3 dana dobijem 4 kg.U 5 mesecu imala sam 6 kg viska.Na porodjaju sam izgubila 12kg i jos 3kg prvih mesec dana.Bez ikakve dijete za 8 meseci vratila na devojacku kilazu.Poenta je da je svaki ornizam drugaciji i drugacije reaguje na trudnocu,.Ako se hranis zdravo kilogrami se posle porodjaja tope.
U 24. nedelji imam 8 kg vise nego na pocetku trudnoce i to je blo dovoljno da mi se doktor izdere kako me nece on poradjati nego ce me poslati dalje da se drugi pate sa mnom! Moram da napomenem da je to jedini ginekolog u mom gradu, te ni on , ni ja nemamo nekog izbora. Osim stomaka, primecujem da sam dobila vrlo malo sala na butinama i zadnjici, inace ne osecam nikakve negativne nuspojave tezine, tacnije odlicno se osecam.:)
Bas kao sto sam napisala, 8 kilograma vise nego na pocetku trudnoce, ne viska. Sada vec mogu da kazem da tri meseca nakon porodaja imam 15 kg manje nego dana kad sam usla u porodiliste i to bez vezbi i dijete. Ukupno sam u trudnoci dobila 20 kg. Buduce mame, vodite racuna o imunitretu, krvnoj slici i zdravlju bebe, a kilaza dodje na svoje vremenom. Naravno, nemojte preterivati ni u cemu. ;)
Ne razume "8kg viska" ? Sta podrazumevas pod viskom? Visr u odnosu na ono koliko je trebalo da dodas ili je 8kg ukupno dodato odnpocetka trudnoce?
Danas sam usla u 8.mesecPre trudnoce sam imala 48kg,a sada imam 58.S jedne strane smatram da sam se ugojila mnogo,ali kada pogledam koliko jedem mislim da sam trebala troduplo da se ugojim:D Jedem zaista mnogo,kada god mi padne na pamet i sta god pozelim.Nekada razmisljam da bi trebala malo da usporim sa jelom,ali ipak cemu to kada najlepsi period traje samo 9 meseci i to je jedini period u zivotu kada nama zenama niko nece zameriti koliko god se ugojile:)
Ne podnosim ove price "sve je dozvoljeno" " treba uzovati"... Izvini, ali to su samo izgovori. Poansaj se normalno. Trudnoca nije bolest
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »