Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
Zelio bih da savetujem buduce majke :Nikada se ne poradjajte u Narodnom frontu !
Sta fali kbc zvezdari? Nista dogovoreno,babice ljubazne,dr raspolozrn i voljan da pomogne... Ako trudnica ne saradjuje,naravno da nece biti fini,zivoti su u pitanju. Isto tako i za front sam cula lepe stvari,sve je subjektivno...
Zasto bezveze savetujete zene?
Lose stvari mogu da se dese svuda,apsolutno nije bitno gde se poradjate.
Ja sam se porodila pre 28 dana,bez ikakve veze,bez lekara svog u Frontu,bez icega...i sve je bilo ok.
Svugde postoje manje ili vise ljubazni ljudi...svugde se desavaju greske...Front nije nista ni bolji ni gori od ostalih porodilista.
Nemojte bespotrebno plasiti zene!!!!!!!!! Ja sam se porodila tamo pre 4 nedelje, bez ikakve veze i bilo koga poznatog i mogu Vam reci da sam prosla super, svaka cast ljudima koji tamo rade, za profeisonalnost i opstanka u uslovima, za koje oni nisu krivi.
A ja Vam toplo preporucujem da zaobidjete KBC Zvezdara, osim u slucaju da imate sve ,,dogovoreno'' sa lekarom i da ste sigurni da vas nece ostaviti na cedilu...
Ja sam se porodila 06.06.2015. u Narodnom frontu i imam samo reci hvale za osoblje koje tamo radi.
Gospodjo Jelena ,verovatno su bili ljubazni zbog prisustva vašeg muža !Tako da ste imali srecu,pored svega što su nisu bili ljubazni na samom carskom rezu u mom slučaju uspeli su da mi kontaminiraju matične ćelije BAKTERIJOM SA NECIJE RUKE ILI NEDOVOLJNO STE RILNIM INSTRUMENTIMA ! Imali ste srece Poz Zarko
Zarko, o Frontu su iskustva razlicita. Ja sam se porodila pre 20 dana i prezadovoljna sam. Suprug je prisustvovao porodjaju. Nisam imala vezu niti sam ikom bilo sta dala. Hrana nije najbolja ali osoblje je vrlo profesionalno. Verujem da ima losih iskustava ali ja imam samo lepe reci.
Nasa beba ima mesec dana i dalje joj skroz nije uarastao pupak.Jos dok ke dolazila pazronazna sestra,ona ga uklonila,kao malo visi pa ajde.Nakon toga stavljali smo oktanosept,i nakon toga gazu,ali su se pojavljivale gromuljice krvi.Iz halo bebe su nam rekli da se vratimo na jod i kao pomagalo je.Ali kad smo mu prekinuli sa stavljanjem joda nakon ciscenja pupka opet se pojavila sukrvica.Predlog neki.Mada mu je uskoro i prva kontrola pa ce valjda oni to resiti
Hidrociklin mast na štapić za uši, pre toga nakapati jod u pupčić i onda očistiti štapićem. Tri dana, jednom dnevno i sve bude okej. Tako su nama savetovali i prošla je sukrvica, pupak mu je sad super.
Đorđe, naš Mateo je napunio danas mesec dana. Imamo isti problem, povremeno kada ga presvlačim uočim gromuljice osusene krvi, pedijatar kaže da se pupčić čisti. Savetovao nas je da samo očistimo fiziološkim rastvorom ( malo nakapati na štapić za uši) i dobro posušimo gazicom, bitno je da bude suv. To smo radili ujutro i uveče, nakon dva dana se povuklo. Pokušajte i vi, možda pomogne, ne šteti sigurno.
Caos svima,moj bebac se osuo po glavi,licu i ledjima. Ljekari kazu da to nije strasno,ali njemu se i dalje siri. Je li imao ko slicno iskustvo?
Kažu da se tako bebe čiste, malo zbog prelaska iz sterilne sredine u ovu našu svakakvu a može imati veze i zbog dojenja i majčinih hormona, sve je to normalno, kupajte je u čaju od kamilice i vodi i proći će.
Mamice, toplo vam preporucujem Enterokind kapi protiv grceva. Imam utisak da deluju momentalno po davanju. Bebac mi je miran kada mu redovno dajem. Vidim da ih malo majki koristi, verovatno slusajuci patronazne sestre koje forsirraju jedne te iste kapi. Bile one delotvorne ili ne. U svakom slucaju, pokusajte. Nemate sta da izgubite. Nadam se da sam nekome pomogla. :)
Nama je beba jako povraćala i bljuckala od Enterokind kapi.
Hipp čaj je nama imao trenutno dejstvo također, Anis kim i komorač mješavina, i ja sam pila njihov čaj za dojilje. Imao je grčeve svega pet dana, svakog dana manjeg intenziteta i kraće.
Teodora da li bi mogla da napise koliko dnevno dajes kapi i da li dajes pola sata pre jela ili odmah posle jela? Posto ih i ja koristim ali ne deluju tako dobro, dajem bebici odmah posle jela po 3 kapi.
i mene zanima kako dajete kapi, pise kad se smanje tegobe davati tri puta na dan, je l' ujutru preko dana i uvece ili kad mu krenu grcevi tad dati?
Potpuno se slazem. I mi koristimo Enterokind kapi protiv grčeva. U pitanju je homeopatski proizvod za one koji ne znaju a i moj utisak je da deluju nakon par minuta. Toplo preporučujem
Kaži mi sta znaci redovno davati? Koliko i kako daješ?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste»
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »