Komentari za tekst "Vaša 27. nedelja trudnoće"

Komentara
2497
Ostavite komentar
probaj suve šljive na prazan stomak i jogurt. trebalo bi da bude uspešno, meni je pomoglo. pozdrav i srećno :)
Da li je jos neciji beban stalno na lijevoj strani? Imam strah kada legnem spavati da ga ne pritisnem ili tako nesto,posto vodim racuna da spavam na lijevom boku. Poz mamama...
Draga Natalija,ja isto imam problem sa nesanicom od prošle nedelje.2 dana nisam mogla uopšte za zaspim, treći dan sam spavala 1 sat,četvrti dan sam morala da uzmem Bensedin od 2mg da bih zaspala ali nisam spavala samo 3 sata.Dva dana sam spavala sa Bensedinom.Evo sinoć sam normalno spavala 6 sati bez bensedina posle šest dana.Užas...U međuvremenu sam pila čajeve,mleko sa medom ali mi ništa nije pomoglo.
Cekaj da Li se to salis Sa mama!?
Ja razumem da ti je tesko sto ne spavas ali nikako ne uzimaj bensedin! Probaj na druge nacine da se opustis, slusaj neku umirujucu muziku, probaj da spavas preko dana, probaj sve sto ti padne na pamet ali bensedin nikako!

On u sebi sadrzi diazepam koji deluje na organizam tako sto pored opustanja misica usporava i rad srca i disanje, sto utice i na bebu! Izricito je zabranjen u trudnoci i to narocito u prvom i trecem trimestru u trudnoci.

Ovako pise na uputstvu za primenu leka i na zvanicnom sajtu Galenike: Ukoliko se, zbog opravdanih medicinskih razloga, lek daje u trudnoći ili u toku samog porođaja, mogu se očekivati njegova dejstva na novorođenče: snižena telesna temperatura, smanjen mišićni tonus, nepravilan rad srca, slabo sisanje i poremećaji disanja.
Benzodiazepini prelaze i u mleko. Žene koje doje ne treba da uzimaju
BENSEDIN.
Cao svima :-) ja sam 27 nedelja i doktor kaze da je bebac krupan :-) prije vise od 10 god sam imala operaciju kicme pa mi dr predlaze da se poradjam na carski. Zanima me kakva su iskustva, koliko traje oporavak poslije carskog itd. Hvala :-)
Cao svima, ja danas ulazim u 27.nedelju. Juce sam bila na UZ i bebac ima 830g. :-) Doktorka mi je rekla da bi volela da imam vise plodove vode, da je merenjem kolicina ok, ali da izgleda vizuelno kao da nema dovoljno. Rekla mi je da moram da pijem 2-3l vode dnevno. Da li neko ima slicna iskustva? Do sada je sve bilo super. Inace sam se ugojila 11kg, ali se to uopste ne primecuje. PoZzz svim buducim mamama :-)
Imam veliki bokal vode kod kreveta i bukvalno se nalivam vodom, a da mi bude lakse mislim na to kako mojoj bebi punim bazencic. ;)
Imala sam isto iskustvo do pre dve nedelje.Racunala sam da supa,sok iz voca i druge tecnosti ulaze u plodovu vodu ,medjutim ne.Voda je najbitnija da se pije znaci od 1,5-3 voda i limunada na prvom mestu pa tek onda hrana !
Mene zanima ima li neka od vas problem sa nesanicom?I ja sam u 27.nedelji,ali vec vise od mesec dana ne mogu da spavam nocu,imam osecaj uznemirenosti,ili uopste ne spavam satima ili se budim na svakih sat vremena i to me prilicno iritira.Neispavana sam i razdrazljiva. :( A beba je inace preaktivna. :) Lupa po celu noc i dan. :)
evo i ja sam usla u 27.nedelju...mali fudbaler je prilicno razigran i udara mamu vrlo cesto.smisljamo ime...mozda aleksa ;) i meni prija svjez vazduh...ako po danu odspavam,obavezno se budim sa osjecajem da se gusim i otvaram sve po kuci :) ove sed.radimo nalaze,meni se cini da me napala gadura kandida pa trazim prirodne nacine da je se rijesim...bas je smor i neugodnà ali nadamo se da ce prociiiii...ljubac za mameeeee😄👶
Gadura kandida je cesta u trudnoci,ja sam je imala u prvoj i pila sam antibiotike...nikom nista nije stetilo osim gaduri i to je nestala za pet dana!27 sam nedelja i evo trba da radim nalaz urina.....i u prvoj i sada u drugoj sam pila antibiotike zbog intervencija serklaza,vadjenja plodove vode...gadure....nisu oni opasni,brzo rese problem i svima lakse!
To je moje iskustvo....bolje mozda tako nego da se razmnozi onda moraju antibiotici a kazu da je bas grozna kada se razmnozi i uporna.Pozdrav
Ćao mame, u 27.nedelji sam, nosim devojčicu i sve je u redu :-)Do 26.nedelje nisam imala tegoba, sada već malo teže pronalazim položaj za spavanje, stomak je teži, mala se mrda po celom stomaku, lakše se umaram i čudno sedim :-) Ugojila sam se 12kg i to mi smeta, ali baš sve ide u stómak i grudi, to je prirodno. Jako mi prija setnja i svež vazduh i to preporučujem svima
zdravo buduce mame, kad sam saznala za trudnocu imala sam 58kg, a sada imam 77kg... 27.nedelja sam, i bukvalno na svaka 2 dana se gojim pola kg... a trudim se zdravo hraniti i puno setati... inace sam visoka 178cm, sto znaci da sam bas bila mrsava, ali me brine to sto cak i ako ne jedem mnogo ja se samo gojim i gojim... :( da li jos neka od vas ima slican problem, ljubim vas :*
Buckice,bukvalno smo identicnih dimenzija!.....meni je druga trudnoca...ne brini,posle prve sam bila mrsavija nego pre....verovatno si u kukovima bar cetiri puta sira....sto je super za porodjaj!Sve ce to doci na svoje,opusti se i uzivaj
I ja se gojim...
mozda nije salo nego se skuplja voda. bez obzira na raniju tezinu ne bi trebalo preci 15-20 kg tokom cele trudnoce zbog pritiska, secera, vena, nepotrebnog sala...
Cao mame! Mi smo danas usli u 27-u nedelju i upravo smo se vratili sa kontrole. Buduci tata je prvi put video bebicu na uz i bio je bas odusevljen. Inace beba je teska 1040 gr, sto znaci da je dosta krupna i veoma je aktivna, ne da mami mira. Trebalo bi da je decak, ali se poslednja dva puta stidi i nece da nam pokaze sta je, he he. Trudnocu trenutno super podnosim, nemam bolove u ledjima i nogama, lepo spavam, ali naravno ne mogu sve da radim kao pre trudnoce. Ugojila sam se oko 12 kg, ali mi se ne vidi toliko i lagano se krecem. Mazite svoje stomacice, mame, i uzivajte u svojoj trudnoci.:*
Koliko su me plasili gojenjem u trudnoci! za sad sam se ugojila 8kg (za punih 6 meseci, pri tom imajuci u vidu da je veci deo tih kilograma beba, plodova voda i ostalo), a prosle godine sam tacno toliko dobila za mesec i po, dok smo renovirali stan pa smo jeli junk food svaki dan. Stalno se salimo da je renoviranje pogubnije po liniju nego beba.:)
Usla sam u 27.nedelju i od sledece nedelje planiram bolovanje. Iako radim kancelarijski posao, postalo mi je prilicno naporno jer imam jedno dete koje je skolskog uzrasta, a drugo u vrticu pa na kraju dana posle posla i dnevnih obaveza budem prilicno iscrpljena. Kada ste vi krenule na trudnicka bolovanja?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »