Komentari za tekst "Vaša 17. nedelja trudnoće"

Komentara
2634
Ostavite komentar
Zdravo mame.Mnogo jedem bas sam prokleta.17 nedelja i 7kg.Strah me ne znam sta cu od sebe😞
I ja jako puno jedem isto sam 17 nedelja i 7kg sam se ugojila.. Svi mi govore da malo manje jedem al sta da radim kad sam stalno gledna. :-(
Nemojte tako! Trudni ste a to svakako nije prokleto stanje! Uzivajte u trudnoci, bitno da ste zdravi i da sa bebom bude sve u redu. Kilogrami ce se srediti kad budete trcali za detetom. Pozdrav!
zdravo mamice,ja sa usla u 17ned. prije dva dana prosle nedelje sam bila na kontrolu rekla mi je da je sve ok.Ja moju bebu osjecam navece najvise kad legnem al ne nesto pre jako al osjetim ako se namjestim kako joj ne odgovara vjerovatno supi me da se pomjerim iz tog polozaja al moj duprug kad stavi ruku ne osjeti nikakav pokret,vjerovatno nisu jaki da bi se ovako osjetili. prva mi je trudnoca i za sad mucnine su prosle jedini problem koji imam jesu grcevi u nogama koji su bas jaki i na noc me po nekoliko puta probude.Imate li neki savjet,zasto imam tako jake grceve?
Kupi magnezijum prasak!
Drage trudnice treba mi pomoc.Ginekolog mi je preventivno prepisao Macmiror vaginalete.Po prvi put koristim bilo kakvu vrstu vaginaleta pa trazim savet.Posto sam trudna 18 nedelja nisam sigurna koliko duboko treba plasirati vaginaletu..Samo ugurati vrhom prsta? :/ Kakva su vasa iskustva sa ovim vaginaletama? Hvalaaaa puno svima koji su voljni da pomognu...:)
I meni je dr prepisao te vaginalete, treba sto dublje da stavis (taman koliko ti je dugacak prst), ne mozes povrediti ni sebe ni bebu. I najbolje bi bilo da ti i suprug (partner) koristi istu vaginalnu kremu, jer ne vredi da ti koristis, a on ne, jer ce ti se sve vratiti. Pozdrav
Ima li iko resenje za dosadne vrtoglavice i padanje u nesvest, dosadilo mi je da se blamiram gradom? :(
Zdravo drage devojke,
17-ta nedelja, druga trudnoca, i ova mi jepotpuno razlicita. Sve me boli ofdprvog dana (stomak svaki dan, sad i ledja pocela), idemstalno na preglede, ali dr kaze da je sve ok. Eto, nemojte brinuti ako boli, mene ume stezati stomacic posebno uvece kad se vec umorim od dugog dana :) cuvajte se i srecno msmice :))
Drage mame, kako vi racunate nedelje? Da li je 16+3 sedamnaesta nedelja? Sledece nedelje imam UZ nadam se da cu moci da znam pol :)
Blago se vama koje vise ne povraćate! Ja ni kafu ne mogu popiti, a da je ne izbacim.. Inače se super osećam, blagi bolovi tj. širenje materice, ništa strašno. Bebine pokrete još uvek osetila nisam, ali polako, ne žurim nigde. Imala bih samo jedno pitanje. Svadba mi je za 20 dana, da li mogu normalno igrati na svojoj svadbi, sa pauzama naravno, s obzirom da je sve u najboljem redu? Hvala unapred, pozdrav i uživajte u trudnoći sve buduće majke!
Drage mame da li je bolno radjenje amnocinteze?
Nije ! Ali predlažem sto duze mirovanje zbog naknadnih posljedica! Sretno!
Drage trudnice i mame, ja sam u 17-toj nedelji juce sam bila na kontrolu i sve je ok ... :-) zanima me nesto ako ima i hoce neko da mi odgovori dali verujete u babinske price i dali je neka od vas imala susret sa zmijom kao ja danas... Do malo pre nisam znala kako kazu da trudnica uopste nesme da se susretne sa zmijom jer ce jos dete biti sareno kao zmija i tako svakakve price u vezi ovog i stvarno mi nije bilo sve jedno tacno sam se poresla i sada mi se to stalno vrti po glavi jel ima neka mama koja je isto videla zmiju i rodila dete... jOS SAM I ISLA ZA ZMOJOM POCISTILA SAM JE SMETLOM MOLIM VAS DA MI NEKO ODGOVORI DALI JE BILO NEKOJ TAKO SLICNO CITAM SVASTA I PO TOM NETU POLUDECU VISE... NESMES ONO NESMES OVO...
Ja samo znam da izazova pobacaj , vjerovatno od straha i soka .. a sad bas da ce nesto biti bebi , to nikako :S
Maki i Zabrinuta kod psihijatra zajedno...uzivajte u trudnoci,manite gluposti, sujeverje, a posebno prebijanje životinja, džizs...
Hahaha, babske priče! To ti je kao ono da ne tučeš mačku jer će dete biti dlakavo! A ja sam moje stalno tukla i terala pa mi je sin normalan. Ne slušaj babe, ovo je 21.vek!
Idi kod psihijatra na vreme, nemoj da cekas, bice ti gore posle porodjaja!
Nemoj se opterećivati babskim pričama! Uživaj u svakom danu, a ja verujem da su i naše bake viđale zmije, pa nam roditelji nisu šareni.. :-) Samo se opusti i ne plaši se raznih gluposti bez razloga!
Da li je 17 nedelja pocetak 5 meseca?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »