Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
Book danas sam bila kod svoje dr i rekla mi je da mi je cervaks skracen..moram se smiriti ne dizat nista tesko i ne se saginjati tj cucnjeve raditi...nadam se dobrom ishodu...jel se susrela koja stim??
I ja. :( ako neka hoce nek pise na fb.Marija Matic slika belih cipelica na prof i coveru.da razmenimo iskustva :(
ja jesam... isti problem, posto je ne samo skracen, vec je poceo da se otvara, sto vise mirovanja... druga doktorka (ne ona koja mi vodi trudnocu) je cak preporucila i serklaz... ali, bice sve to ok...
Cao.3 jula sam usla u 6 mesec.Ima li neka da mora da miruje?
MILI,i ja sam treceg usla u 6.Sta se vama dvema desava?Pisite.
Ja sam 21+4 i rekla mi je da smirim tempo a ne i da strogo mirujem skracen mi je cevaks pa zato
I ja sam isto 3. jula usla u 6. mesec. U pocetku sam morala da mirujem, sad samo bez naprezanja :-)
Da li mi možete objasniti kako se računaju meseci trudnoće? Ušla sam u 23. nedelju (tako me je bar Bebac obavestio :) ), a termin mi je 8. novembar. Po mojoj računici trudna sam 5 i po meseci, tj. u 6.om mesecu sam, jel? kad se ulazi u sedmi? Pozdrav svim mamama i buducim mamama
od datuma poslednjeg ciklusa se racunaju nedelje,a termin se odredjuje 7 dana nakon poslednjeg ciklusa. ako ti je 08.11. odredjen kao termin onda svakog 08. ulazis u naredni mesec. pusti nedelje...to ne mora da se poklapa klinicki i sa uz-om,a i varirace kako tvoja beba napreduje 😊...zato postoje odstupanja... pozzz meni je termin 28.11.
I meni je termin 8.novembar :)
I meni je isti termin, mi svakog prvog ulazimo u sledeći mesec, prvog avgusta ulazimo u 7.-i mesec, pozz
Ovde citam da su bebe oko 450gr teske u 23oj nedelji.Ja sam 22+5 i moja beba ima 542 gr.A neznam koliko je dugacka jer nemogu da provalim kako se duzina upisuje u karton.Mi se svako vece boksamo,retko kad i preko dana...Bice prava nocna ptica,ali i mamino dete jer cu da ga razmazim najstrasnije...Pozdrav za sve mame i sve najbolje;)))
Da zato i piše napomena da se svaka beba individualno razvija u majčinom stomaku ;-)
ja sam 23 nedelja i non stop osecam bebu da me udara :-) pogotovo kad legnem valjda ima vise prostora za istezanje. druga mi je trudnoća i sve je ok osim sto ne podnosim vrucinu i brze se zamorim a nisam niti gojazna niti imam pritisak,al valjda puls je malo ubrzan . srecno trudnice!
To mozes u bilo kojoj labaratoriji rezultati budu za par sati i kosta oko dve hiljade ja sam radila u trecem mesecu
Caooo svimaaa! Upravo dolazim sa uz-a, beba je 520g teska,masala 😀 kad sam pitala za pol,kaze da je mozda curica ali nije siguran posto je stidna bas hehehe a ja bas imam osjecaj da jeste iako mi je zaista svejedno 😁.. Treba da uradim i hormone stitne zlijezde,zbog uvecanog pulsa,al rekose mi da to moram privatno, pa je l ima neko iskustva sa tim? I gdje mi je najbolje da to uradim a da cijena nije astronomska 😁?
Cao cure. Juce sam bila kod doktorice i rekla mi je da mi je beba nisko. Da dodjem za 7-10 dana i da mirujem. Posto se beba poprecila pa nije sigurna. Ja bebu osjecam vec par nedelja konstantno a ponekad me toliko lupi da je neugodno. Da li ste imali ovakav slican slucaj? Meni je ovo prva trudnoca.
Cao drage mame!Usla sam u 23 nedjelju i do sada sve je bilo ok.Medjutim bila sam na kontrolu prije 3 dana i doktorka mi je rekla da mi je nisko placenta,i da ukoliko budem imala krvarenje odmah dodjem! Ovo mi je druga trudnoca i prvi put da mi se to desi!Da li treba to da me brine da li je opasno?
I meni su pre par dana na uz napisali posteljica usadjena prednji zid nize ali mi niko nista nije rekao samo da za tri nedelje uradim opet uz...valjda ce biti sve ok samo malo vise miruj 😁
Pozdrav za sve mame.Nalazim se u 23 nedelji,od pocetka trudnoce mi je dijagnoza placenta previja i uz to pojavio se i braon sekret i povremeno krvarenje.Ali nakon 16 ned.posteljica se polako pocela povlaciti prema gore,mada i sada imam povremena krvarenja.Cim mi se to dogodi odmah idem kod dokrora radi bebine sigunosti.Pijem dabroston 2x1 i magnezijum.Trenutno sam na bolivanju trebam da mirujem,pomalo nesto uradim po kuci i opet u lezeci polozaj.Tesko je ali nadam se u Boga da ce sve proci.Zelim svim trudnicama sve najbolje i da vide svoje najdraze bice.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »