Komentari za tekst "Vaša 37. nedelja trudnoće"

Komentara
3799
Ostavite komentar
Ja cu se poradjati u Zemunskoj, mozda se i sretnemo.termin je 05.08.ali Lule vec ima 3300gr pa se nadam da ce malo poraniti.za bebu koliko znam ono najosnovnije dobijas tamo mada treba poneti pelene za pocetak a posle neka ti donesu sve sto ti treba.za tih par dana u bolnici nece ti nista manjkati.sta mame treba obavezno da ponesu?
Pozdrav Mirela. I ja sam u 37 nedelji,termin mi je 29.07, i planiram u Zemunskoj bolnici da se porodim. Za bebca pakujem samo malo pakovanje pelena,vlazne maramice i Pavlovicevu mast. To je ono sto je moja drugarica nosila proslog meseca kada se poradjala u Zemunu. Takodje cu spakovati i peskir jedan da bebca na njemu drzim kada ga dojim u svom krevetu jer ne znam koliko ce cesto menjati posteljinu. Nadam se da sam pomogla. Srecno na porodjaju a mozda se i vidimo u porodilistu.
Pozdrav mamice i trudnice. I mi smo 37 ned. Osjecam se super, jedva cekam svoju bebicu.
Pozdrav mame 😍 I mi smo usli u 37 ned i imam problem sa nesanicom. Nikako ne mogu da spavam u noci ne znam sta je,uzbudjenje il je to normalno u ovom periodu. termin mi je 25.07 iiii jedva cekam 💨💨💕💕
pozdrav mamice i trudnice! u 37 nedelji smo,treca mi je trudnoca.a termin 19.07, a doktor mi je zakazao na cisarski rez 6-7jula,rano je a ja sam htela na normalan porodjaj a nesmem kad sam vec dva puta bila na carskom rezom u 2009 i 2011godini... da li neko bila na normalnom porodjaju posle carskog reza?
Meni je isto zakazan treci carski termin je 22.07 al je carski 14,15 ili 16 jula nisra ranije,i imala sam prvi 2009,pa 2011,a ne moze prirodni porod zbog mogucnosti pucanja maternice.
U 37.smo sedmici,bebi je jos uvijek dosta aktivan,a ja samo ponekad osjetim kai neko stezanje/rastezanje u kukovima i dnu stomaka.Jesu li to pripreme?
Sanijela kad je termin,bas mi je drago,nisam znala da si trudna?😁
i meni se to desava,isto kao da me jajnici bole,nekad ne mogu koraka napraviti,inace stalno me stomak ko bolucka,jos malo i gotovo...
Ps. jedan mali savet, za sve one koje muce otoci u nogama:
Pored onoga da treba izbaciti so, piti dosta tecnosti i izbegavati duze sedenje i stajanje, meni je pomoglo i sledece...
Pre spavanja sam svaku nogu umotala pelenom koju sam prethodno poprskala sa 1/2-1 limunovog soka i lagano posolila.
Ne samo da je odvuklo vodu iz nogu, nego je i moj problem sa ukljestenjem zivca u karpalnom tunelu nestao jos prve veceri.
Srecno!
mi danas ulazimo u 37 nedelju. a noge su mi konstantno otecene, sto me jako nervira. pomisljala sam upravo da ih izmasiram rakijom da proradi cirkulacija. ali moracu da isprobam i tvoj savet, nadam se da ce nesto pomoci. hvala da si podelila sa nama. :)
Uh ovo sa pelenom moram da probam. Meni su stopala natecena vise od listova. Ne mogu da obujem ni sobne papuce. Nosim obicne papuce od supruga koje su znatno vece od mojih. A kada ih podignem ubijaju od bolova ispod stopala.
Pozdrav mame!
Evo i nas u 37. nedeljici.
Jedno pitanje: Stuca li vasa beba cesto i da li vam je poznato, koliko je to u ovom periodu normalno?
Znam da to govori da beba vezba da dise, pa gutne malo vise plodove vode, ali ja nesto mislim da je do sada vec trebala savladati tu tehniku... mozda preterujem 😯☺
Stuca od 5. meseca. Ranije svaki dan, a sada mozda svaki drugi :)
Moj bebac je tek u 8 mesecu poceo da stuca, otprilike kad se okrenuo naglavacke. Pretpostavljam da to ima neke veze jer od tad stuca svaki dan i po nekoliko puta.
Moja beba stuca od 25.ned, nekad je umela i po 4-5x na dan, sada u 37.nedelji stuca jednom eventualno 2x dnevno... doktorka kaze da je to sasvim ok :-) nekad bude neprijatno kad se nalegne na karlicnu kost pa udara, ali inace mi ne smeta. :-)
Pozdrav svima :) Mi smo 37 +2 i tek sad pocinjem da osecam da sam trudna jer me karlica poprilicno zaboli kad neudobno sedim pa ustanem, ali dobro to je stvarno sitnica. Ima neko savet ili vezbe kako da smanjim bol?
Ja sam 37 nedjelja i ovo mi je druga trudnoća.Jako sam uplašena bas zato sto znam sta me ceka😃Puno sam se i zdebljala tako da mi to dodatno otezuje situaciju.Termin mi je 7. Juna ali se nadam da cu prije.Pozzz svima
Ja sam ove neelje 37/38.nedelja! Torba za bolnicu je spremna mada za izlazak iz bolnice ce doneti jer smo se tako dogovorili suprug i ja a i stvari cu morati u kofer da stavim jer ulosci i pelene i licne stvari ne mogu u torbu srednje velicine. Osecam se slicno ko i do sad samo sto cesce noci idem u toalet, desi mi se nekoliko puta u toku dana da kad kinem ili se nasmejem da se malo upiskim i to me smara, pojacan je sekret i cak i stolica zadnjih nedelju dana retka. Setam, odmaram cak sam juce bila i na jednoj svadbi. Imam problem sa alergijom a nista ne pijem pa me plasi da li ce to disanje uticati na kondiciju na porodjaju i do tad. Termin mi je 10.jun. Za nedelju dana idem na kontrolu ctg i ultrazvuk. Beba se sad cak i vise oseca iako kazu da u 9.mesecu to i nije bas slucaj, ali jasno se osecaju jaci pokreti.ali svakako pratite pokrete jer beba ima sve manje mesta. Neka nam je sa srecom trudnice! :) :) :)
Drage mame kako se osećate? Ja imam osečaj da ću se sutra poroditi, imam ponekad i jake bolove po samom dnu stomaka, noći su naravno teške i duge, a počinju i ove vrućine... torba je uglavnom spremna ali se nadam da neće još uvek termin je 16.jun...
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »