Komentari za tekst "Vaša 26. nedelja trudnoće"

Komentara
2472
Ostavite komentar
Да ли неко има проблема са венама и како се ,,бори" са тим? Поздрав мамасите! 😘 😘 😘
Trk kod doktora da ti prepise carape koje se nose bas u tu svrhu.. A pogotovo ako planiras let avionom, moras ih za tad imati.. Ja sam se vec obezbijedila.
evo i nas u 26.nedelji.moja devojcica je duga 32cm i teska oko 750gr prava mrvica :)
ja sam na utrogestanu od 22.nedelje sada dodat i magnezijum zbog povremenih kontrakcija.nije da bas mirujem ali sam dosta usporila.
od prosle nedelje se okrenula prednjaci glavicom i malo se podigla pa je pritisak na grlic malo manji.
Usli smo u 26. nedelji ali ne bas sa dobrim vestima.Stomak me blago boli skroz nisko i imam kontrakcije.Doktor kaze da mi je posteljica malo nize i da mi je grlic malo omeko sto kao nije cudno s obzirom kolilo je odmakla trudnoca i dao mi je utrogestan 2×200mg.Mnogo se plasim.Da li neka od vas ima slican problem,bas sam ocajna. :-(
I ja imam isti problem...prije 4 sedmice je sve bilo u redu...sada strogo mirovanje i utrogestan....umirem od straha hocemo li uspjeti ovo da izvucemo sto dalje
Taj problem imam i ja, samo sto je mene to snaslo u 18 nedelji. Jedino resenje,pored utrogestana,jeste STROGO mirovanje dok se stanje ne stabilizuje. Kako materica raste tako ce se posteljica malo podici ali moras da mirijues. Lezanje na levom boku ili na ledjima sa podignutim nogama,bukvalno do wc-a i natrag u krevet,nema pranja sudova,peglanja,spremanja hrane..i upornost,ne daj se kada si dovde dogurala. I samo pozitivno razmisljanje. ;-)
Usli smo u 26 nedjelju, danas smo bili na kontroli ali bebica nikako ne dozvoljava da vidimo jeli deckic ili djevojcica :),ugl za sada nikakvih problema,kilaza ista kao i prvog dana 😊
Evo i nas u 26-oj nedelji! Kod mene je uglavnom karakterisu nervoza i cesta promena raspolozenja, gasovi, bolovi u ledjima tako da nikako ne mogu da nadjem odgovarajuci polozaj dok sedim na poslu, slicna prica je i u krevetu kada pokusavam da se namestim da zaspim. Uglavnom mi odgovara kada lezim na boku, ali se probudim na ledjima i onda sam sva nekako ukocena. Uvece su mi i cesti grcevi u nogama u predelu listova, au sto to zna da zaboli, sreca pa brzo popusti. Primetila sam da nekada dok setam brzo se zadisem i ostanem bez daha, kao da su mi pluca pod nekim pritiskom. Ugojila sam se oko 9-10 kg od pocetka trudnoce.

Inace sam ok, bebac sutira svaki dan, osetim ga tokom dana ali najvise sutira ujutru i uvece, sve je snazniji jubi ga majka :) Pozdravljam vas sve, pa da izguramo jos ovo malo sto je ostalo :)
Draga Bucka, probaj protiv grceva da uzimas magnezijum on je super, meni pomaze.Najbolji je magn. direkt koji se direktno sipa u usta, u obliku je granula koje se brzo rastope. Pozdrav i srecno!
Danas sam usla u 26 nedelju,grlic mi je jako skracen i prolazan za prst,moram strogo da lezim i prepisan mi je utrogestan 3x200mg,dr se nada da cu dogurati do 32 nedelje :( pre 10 dana sve je bilo ok,da li vas jos ima sa ovakvim problemom?
Jesi izgurala do kraja?
Drage moje, treba mi mala pomoc, mnogo sam se zabrinula, pojela sam kajmak kojemu je istekao rok trajanja - tri sedmice, bio otvoren u frizideru, bojim se listerije, 26 sam sedmica. Savjeti?!
dobar dan svim buducim majkama! mi smo 26 nedelja,do juce je bilo reci da nosim devojcicu i ja sva happy,smislila i ime i samo joj tepala Nadjice :) i juce doca nas iznenadio i kaze
da je musko.. i tako,sad mi je io drago,manje ce se muci u zivotu.. :) elem,dodala sam nekih 5kg ali mi visina od 177cm to dozvoljava. sve u svemu,dobro se osecamo,jedva cekamo 5.sept kada mi je termin. pozz svim trudnicama
hahah kod mene je isto za sad Nadjica, razocarala bih se da mi sad kazu drugacije...nekako sam navikla da je curica, ali opet samo neka je zivo i zdravo ☺
da, to je najvažnije... Da sve bude kako treba, i sto se kaze 'da se s andjelima razdvojimo':))
ma sve ima svoje prednosti i mane :) samo da sve bude kako trebaaaaa :)
da, ja vec imam curicu... I ako i drugo bude žensko, taman da imaju jedna drugu... A i ja uvijek imam taj osjecaj da se dječaci manje muce, i da je nekako lakse sa njima:) ali, kako god bude, samo da budu zdravi:)
e dok se ne uveris potpuno, ne veruj ni doktoruuu!!! tako i meni oko 20 nedelje zenskac a ono malo sutra. mozda je namerno zaklonio/la pisu pa da se ne iznenadis kao ja xaxaxaxa... mada,ja se uopste nisam razocarala,ali nimalo... lakse se cuvaju muska deca,nema suknjice,haljinice,cipelice za svaku kombinacijuuu... snalice,lutkice... bar se ja nadam.. ma samo da su ziva i zdrava,nebitno za pol...
a meni svi govore da je djecak- po obliku stomaka, cistom licu, po samom mom ponašanju. I ja sam od početka ubijedjena da je djecak, ali u 20oj nedelji je UZ pokazao da je djevojcica:) tako da moram sebe ubijediti u to da je ipak cura:))
:) ja sam bila ubedjena da je devojčica :D i svima ama žensko je pa žensko, osećam :) ali malo sutra ispade :) svi su mi pričali da je muško jer mi je dosta nizak stomak a ja sam kontala logikom da je normalno da je nizak jer sam dosta mršava a beba je napredna, teška pa je normalno da je vuče na dole :) i logika je omanula :) Srećnoooooo :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Kada bi spermatozoid bio ćovek, plivao bi 193 kilometara na sat »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »