Komentari za tekst "Vaša 20. nedelja trudnoće"

Komentara
2727
Ostavite komentar
Draga Sara,ni je nemam linea negra,mislim da to zavisi od pigmenta koze...ako si svetlije puti,nece biti toliko izrazena...isto sam 20 nedelja i samo 2 kg viska:)..uzivaj u trudnoci!
...pa ima li sta lepse od pomeranja bebice u stomaku? :-)
CAO SVIMA,MENE KONKRETNO ZANIMA DO KOJE SEDMICE SE RADI TRIPL TEST???
I ja sam u Svajcarskoj i ipak sam radila dabl test. sve trudnice koje poznajem su radile, i ako ima potrebe rade i tripl. Ne znam gde to ne rade...😞
Interesantno je to, da se u Svajcarskoj ne radi ni double ni triple test sve do 30 i neke godine, kazu da nema potrebe kad dr vidi da je sve u savrsenom redu.. Radi se samo zbog starosne dobi trudnice.. Inace odg dr je bio, u Jugi samo na to uzimaju velike pare i zato se radi u velikom broju. Ja sam u 20 nedelji, imam 30 god, prva mi je trudnoca i sve je savrseno u redu.. I nisM radila ni jedan od pomenutih testova.. Poljubac!
cao svima,ja sam u 17+4 nedelji jedna doktorka mi je dala utrogestan 2x200 vaginalno dok mi je drugi doktor rekao da batalim to da nema potrebe,da se bebac normalno razvija i td... inace treca trudnoca mi je al kao da je prva :) e sad me zanima dali je neka od vas imala slican problem i sta je uradila nastaviti sa utrogestanom ili ne? inace u drzavnom domu zdravlja kazu da a na privatnom pregledu ne...
Koristila sam Utrogestan, pa Dabroston, na početku trudnoće. Sad sam 19.sedmica, strogo mirovanje, beba nisko, grlić malo otvoren, krv mi se nekad pojavi, ali doktorica mi nije ponovo prepisala terapiju jer kaže da nema potrebe. Sad je posteljica formirana i ona preuzima proizvodnju tog hormona progesterona.
Meni su isto u domu zdravlja dali utrogestan,pa sam isla kod specijaliste u narodni front i rekao mi je da ne pijem utrogestan da nema potrebe da je sve u redu.Ja sam prestala i super se osecam...Pozzzz
i sa mojom bebicom je sve u redu ali i ja koristim utrogestan od 200*2 ali samo uvece vaginalno a ujutru pijem.. meni je prva trudnoca i ja imam samo jednog lekara...
Ja uzimam Utrogestan (vaginalno) od 2 meseca (danas ulazim u 20. nedelju), 22.5. sam bila na kontroli i Dr. mi je rekla da mogu slobodno da ga uzimam i na dalje, da on ne može da naškodi.
Pozdrav svima!
Htela bih se konsultovati sa nekim ko je imao slično iskustvo kao ja.
Sada sam u 20 nedelji, treća trudnoća. Imam dvoje dece, to su bile dve održavane trudnoće sa tokolitičkom terapijom - pila sam ginipral na 4 sata a u drugoj sam koristila i utrogestan 3x200mg. Nisam imala problema i iznela sam trudnoće do 38 nedelje, odmah po prestanku terapija usledio je porođaj.
Sada više nema giniprala, pijem dabroston 3x1, i moram da priznam da sam malo zabrinuta.Ležim 24 sata, mirujem ali imam povremene kontrakcije. Nisu bolne, ali svaki put kad ih osetim nije mi svejedno.
Da li je neko ima slično iskustvo tj. da je u jednoj trudnoći pio ginipral a da u sledećoj nije nego je koristio samo utrogestan ili dabroston i uspeo izneti trudnću do kraja?
Pozdrav svim trudnicama! Ja sam u 20. nedelji i stvarno uzivamo i tata i bebac i ja. Od pocetka trudnoc nemam osecaj da sam trudna, osim malo jaceg apetita. Mucnina nas je zaobisla i zbog toga sam najsrecnija. Za pol smo saznali jos u 14. nedelji i iako smo u pocetku zeleli jednu princezicu, sada smo se skroz navikli da cekamo jednog pišonju... i stalno pricamo sa njim, sto se njemu izgleda bas svidja jer se prvi put javio jos u 17. nedelji iako nam je prva trudnoca. Juce je i tata uhvatio nekoliko pokreta... Takodje kao i vecina vas od pocetka pijem Utrogestan, jer sam u drugom mesecu imala retroplacentni hematom koji je nestao za dve nedelje.
Ja pijem od pocetka utrogestan 3*200, prvo zbog hematoma a sad zbog kontrakcija.Primala sam inekcije kuci progesteron do prosle nedelje.Tek sad smijem pomalo na noge.Sjutra mi pocinje dvsdesya nedelja.
Cao Katarina,
Zasto i dalje pijes utrogestan ako je hematom nestao? Meni su ukunuli posle 16.,par nedelja nakon sto je nestao
Pozdrav svim mamama i bebama :) Mi se isto mrduckamo svaki dan sve vise.Ja sam dobila 2,5kg do sada.Nisam imala mucnine.Jedino me ubijaju gasovi.Takodje prva mi je trudnoca pa ne znam koje mekoce treba da bude stomak.Meni je nekako zategnut i tvrd ali nemam nikakvih bolova.Da li je to lose?Kakvi su vasi stomaci :D
kod mene je isto kao i kod tebe, zategnut mi je stomak, i mi mrdamo sve vise i vise i takodje sam se ugoila samo 2,5 kg
Pa ni ja nemam viska kilograma...mozda je i zbog gasova.Kad sam dugo van kuce naduje mi se stomak kao balon.Bas neprijatno :) Hvala ti ;)
I meni je cesto zategnut i tvrd, ja sam mrsava pa mislim da je to i normalno, ja sam bila kod dr i sve je ok. Ako je i tebi trudnoca uredna onda nema razloga za brigu :)
Zdravo trudnice :) zanime me da li je neka od vas povracala u 20 nedelji? meni je povracanje i mucnina prestala pocetkom 4 meseca a sad na pocetku 20 nedelje desilo mi se da sam ceo dorucak izbacila, pa me zanima da li je to normalno sad ?
jeste :-)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »