Komentari za tekst "Vaša beba u 1. mesecu - 1. nedelja"

Komentara
857
Ostavite komentar
Zdravo svima moja beba ima 35 dana... naravno i nas muce grcevi, ali o9na trpi sve dok moze. davala sam joj biogaju, cinilo mi se da ne pomaze pa sam pocela espumisan i caj humana od komoraca i kima. ona sisa i pije moje mleko na flasicu, dodajem joj i dohranu, nekad se unervozi na sisi i nece koristimo Aptamil ... inace jako je dobra i jaka. sto se tice spavanja nocu se jos uvek budi na 3h,a danju zna da bude i po sat ipo vremena budna gleda nesto mazimo se, nosimo se, zatim jede i malo duze spava :) sto se tice smirivanja bebe fenom za kosu jeste istina mozete probati ;)
moja beba za 2 dana puni mesec..ima grcice još iz bolnice..sve smo probali,sve kapi,sve cajeve i ništa. pomogla nam je samo bowen terapija,sad je radimo i sami..i čini mi se homeopatske kuglice da su pomagale..
Kockice, kako se radi bowen terapija?
Pokusajte sa Enterokind kapima. Nama pomazu.
Mi smo se rodili pet dana posle termina, i bas smo krupni 4,300kg i 56 cm... i jos u porodilistu podizemo glavicu... 😃 A sad se vec opire,narocito kad se naljuti. Podize glavicu bez muke,obozava da se drzi na stomak,kao da leti,hvata sve sto stigne... i smeje se vec dve nedelje sigurno...e sad kome se smeje ne znam...
Ja ga ne budim,kad je gladan probudi se sam. Preko gana u glavnom na tri i po do cetiri sata a nocu nekad jednom nekad dva puta... pije oko 100 mil. mleka za obrok i bas je oteza😃☺pu,pu,pu da ne ureknem dete... Meni je patronozna rekla da ga ne budim jer ima dobru kilazu...
Ja sam svoju bebu dojila 15ak dana, zatim sam mlijeko izgubila. Morali smo preci na vještačko. Dok sam je dojila , nisam joj ništa osim mlijeka davala. Kad sam prešla na veštačko, nudila sam joj prokuhanu vodu, nekad je htjela, ali uglavnom nije. Čaj sam joj počela davati posle 6og mjeseca. Dok je mlijeko jela iz flašice, svakih nekoliko gutljaja sam je dizala da se podrigne, da joj ne bi ostajalo vazduha u stomaku, od čega se beba kvrci. Moj savjet je da ne dajete nikakve cajice za grcice , jer tako bebu izgladnjujete, ona osjeća sitost jer joj je stomačić pun od čaja, ali je ona i dalje gladna. Lijep pozdrav. ☺
Slazem se sa napisanim u vezi grcica.
drage mamice kako prepoznati grceve? moja beba prije spavanja place mozda par minuta i cuju se crijeva onako da rade, al to se i kroz dan cuje tu i tamo. dojena je beba iskljucivo... dajemo.joj biogaja kapi vec 4 dana jer mislimo da taj place pokazuje grceve.

.
Poz svim mama,

Moja bebana ima 37 dana. Dojim je i dohranjujem (NAN 1). Nakon dolaska iz porodilista smo imali problem sa opstipacijom (oko 7dana) pa se kasnije to regulisalo (davala sam joj malo vode, prokuvane naravno). Sada se pojavio problem tvrde stolice koja nam pravi probleme, bebana place i vidno se muci zbog toga. Citala sam da bi joj veca kolicina vode (30,40ml) mogla pomoci. Sta mislite o tome i kakva su vam iskusta? Inace isli smo kod dva pedijatra, dolazile su nam dve patronazne, isli smo u skolicu roditeljstva i svi ti ljudi, odnosno svako od njih ima razlicito misljenje o oblacenju, kupanju, kozmetici, hranjenju... to je da covek poludi i ne zna koga da slusa a svi kazu "slusaj mene". Ja pokusavam da cujem moju bebu, do sada je sve super, ali evo sada se javio ovaj problemcic koji je navodno normalan i prisutan pogotovo kod beba koje dobijaju formulu.
Za zatvor je efikasna i slatka kamilica, probajte
Cao, hvala na savetu. Jel beba kaki svaki dan?
kupi joj hranu novalac za zatvor mojoj bebi isti problem i time sam regulisala sad j sve ok---
Da dodam samo da je tvrda stolica trajala dva dana i da je sada sve ok. Ponovo je kako treba:)))) Poenta je davati po malo vode bebi, ona ce popiti koliko joj je potrebno, a potrebno joj je cim prihvati :)
Kako da uobrocim bebu kad on preko dana kad je budan na svakih pola sata -sat trazi da sisa, to traje par minuta i tako u krug.. Nocu je ok, udi se na otprilike 3 sata, nekad krace nekad duze ali preko dana je bas dosadan :)
pozdrav svim mama kako se borite s grcevima?Moj sin tri dana nema pa onda samo pocne da place zacrveni se i cuju mu se creva kako krce da li mu to smeta?Koristimo biogaja kapi i kuvam mu caj od kima
probaj kapi colief.
Mi smo poceli da gucemo i da se smesimo :) Divno je uhvatiti detetov osmeh :)
Cao svim Mamama moja mala Alicia ima mesec dana i ne dojim je pije mleko na flaci i jako dobro napreduje nemamo probem sa grcevima hvala bogu da je ne ureknem pozdrav svim dragim Mamama :-)
Cao Tanja pa moja Alicia je prvh Mesec dana
Dobijala na kilazi za mesc dana 800 grama
Ali samo dohrana moja Alicia pije mleko
NAN 1
Cao Marina,

kazi mi molim te koliko je tvoja beba napredovala prvi mesec, odnosno koliko je dobila na kilazi? Ja moju malenu dojim i dohranjujem jer mislim da nemam dovoljno mlekica. Za mesec dana je dobila 950gr pa ne znam da li je to puno. Procitala sam da je od 600 do 800 ok za dojene bebe a za ovaj slucaj kao ja ( dojenje +dohrana ne znam.. dr mi kaze da smanjim dohranu jer ce mlekice da se pojaca... hm...

Hvala i pozz svim mama i njihovim bebama :*
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »