Komentari za tekst "Vaša 23. nedelja trudnoće"

Komentara
2610
Ostavite komentar
Cao drage trudnice. Citajuci vaše komentare vidim da niko nije imao slican slucaj. Danas sam ušla u 23 nedelju i u toku dana mi se na vešu pojavio svetlo braon iscedak, bez krvi i malo neprijatnog mirisa, prethodno je bio malo zuckast. Nije se više pojavljivalo. Nemam nikakve bolove. Zabrinuta sam malo, a na kontrolu idem u ponedeljak.
Idi na kontrolu odmah. To ne mora nista biti ali ces biti mirnija kad te doktor pogleda. Meni se desilo 2 puta i oba puta nije imalo nikakve veze sa bebom nego sa nekim kapilarima na grlicu. Ali mi je doktorka (koja je bila dezurna) rekla da uvek kad mi se desi dodjem na pregled za svaki slucaj. Takodje odmaraj to hoce i od naprezanja. Lezi i podigni noge i karlicu. Srecno :-)
Kako je moja beba teska 555gr?
I ja se pitam, moja je teska 525gr i dok. mi je rekla kako je pomalo velika ali da to nije nista strasno. :)
Zdravo Teodora...Ja sam se susrela sa takvim bolom oko 16-17 nedelje trudnoce...Kada sam pitala ginekologa,rekla mi je da u trudnoci jajnici spavaju (tacnije miruju) i da ne mogu da bole...Dala mi je da uradim urino kulturu i imala sam neke bakterije,posle terapije bol je prestao...Ti se svakako posavetuj sa svojim ginekologom...Pozdrav... 😊 I javi sta ti je rekao ginekolog... 😊
Pozdrav... Da li se neka od vas susrela sa bolom jajnika? Nije jak bol,ali je tup i zna da potraje. Bebac mi igra kolo po stomaku,osecam ga skoro ceo dan. A na UZ idem tek za 10dana.
ja sam 23 nedelja a jos uvek nisam osetila nikakve pokrete niti sta slicno.
Isti slučaj kod mene.
Ja sam 23 nedelja. Osecam se ok,osim sto je moja bebica nenormalno aktivna,do te mere da je osecam konstantno i na poslu dok sedim,i kad odmaram kuci i kad legnem da spavam,meskoljenje i po neki udarac. Medjutim jutros sam ustala sa nekim tupim bolom u donjem delu stomaka,a juce su me mucila ledja,. ledja vezem za posao jer sedim po ceo dan,vezana sam za stolicu,a danas me je stomak onako malo zabrinuo. Ima li neko takva iskustva?
Pozdrav svima :)
Danas sam usla u 23 nedelju ne osecam bebine pokrete po 5-6 dana.
Da li je to normalno?
Evo i ja da se javim kao buduca mama... Danas sam usla u 23 ned. Hvala Bogu za sada je sve ok sem kontrakcija koje me prate od 3eg meseca ali nisu svakodnevne. Ugojila sam se 6 kg.Mene interesuje kako vi racunate kada ste usle u sledeci mesec trudnoce... Da li je ispravno da ako vam je npr termin porodjaja 20.6 to znaci da svakog 20og u mesecu ulazite u novi mesec trudnoce?
Da,tako se racuna kada ulazis u sledeci mesec. Tako su meni objasnili :)
Pozdrav drage trudnice, da li
ste depilirale stomak u trudnoci i da li je bezbedno da to radim? hvala
Pozdrav svim mamama! Ja sam u 23. nedelji, prva trudnoća.
Poslednjih nekoliko dana mi je nešto učestaliji sekret, ne znam da li je to redovna pojava?
Osim toga, jedinu neprijatnost mi stvaraju "trzaji" u donjem delu stomaka, koje istovremeno osećam i na vaginalnim zidovima, već nekoliko nedelja.
Kada sam doktoru to pomenula, on me je prvo uveravao da su to bebini pokreti, a na moju tvrdnju da je ovo drugačija vrsta trzaja i da su neprijatni, on se samo nasmejao i rekao da on ne moze da mi pomogne.
Da li neko ima slično iskustvo ili ideju šta bi to moglo biti? I da li je povezano sa sekretom?
Prenosim deo teksta sa 1 sajta koji se odnosi bas na ovakvu problematiku. Nadam se da ce pomoci trudnicama sa slicnim sumnjama:
"U ovome tjednu (tekst se odnosi bas na 23.) mogli biste početi osjećati Braxton-Hicksove kontrakcije-one su nepravilne, bezbolne, uvježbavajuće kontrakcije, stezanja maternice, i spadaju u pripreme maternice za porođaj. S napredovanjem trudnoće, kontrakcije maternice će postajati sve jače, no glavna karakteristika ovih kontrakcija biti će odsustvo njihovog djelovanja na cerviks - vrat maternice, te neće dolaziti do njegovog skraćenja niti otvaranja."

Jelena, hvala ti na odgovoru, malo si me umirila!
Ja zapravo osecam i te slatke udarce i pomeranja u nesto visljem predelu stomaka, pa ne mogu da poverujem da mogu u isto vreme biti tako slatki i tako neprijatni. :-)
Ali valjda je normalno da se oko svega strecam kad nemam nikakvog iskustva. :-D
Cao, ja imam identican problem. :-) trzaji u skroz donjem delu stomaka, meni jako neprijatni i stalni cim se umirim. svi koji imaju iskustva sa trudnocom suvmi rekli da jevto normalna, i da beba sutira i da se pomera. Eto, kod mene za sada bez romantike oko pomeranja bebe, samo jedna neprijatnost. :-) verov ce kasnije biti drugacije... Pozz
Cao mamice,prije mjesec dana kad sam bila na pregledu,beba se krila i nismo mogli saznati da li je dječak ili djevojčica :) Prije 3 dana,opet nesigurna situacija,izmedju nogica je imala pupcanu vrpcu,pa je čekala dr. pogodan trenutak.U jednom momentu je rekla da misli da je djevojčica,ali nije sigurna,pa ćemo potvrditi slijedeći put. .Imate li iskustava,da li je u pravu ili grijesi? ;)
u kom ste mesecu? i meni su isto tako rekli da nisu sigurni da je devojcica ali ja sam imala taj neki osecaj da jeste i na kraju su mi i potvrdili,ne verujem da bi vam bilo sta rekli da ne misle tako verovatno je u pitanju devojcica :)
Zdravo svima, ja sam 22n+4d. Bebu do sada sam slabo osecala, uvece kad legnem blago meskoljenje ili poneki udarac. Pre 3 nedelje smo bili na ultra zvuku i sve je bilo Ok.Nekad je i ne osetim. Prva mi je trudnoca, ne bih odmah da panicim, pa me zanima da li ima jos nekog sa slicnim iskustvom? Hvala unapred na odgovorima
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »