Komentari za tekst "Vaša 29. nedelja trudnoće"

Komentara
2799
Ostavite komentar
Okrenula se :) malo pravilnog drzanja (ne zavaljenog) vjezbi cetverenoske i setnje. Mozda je i sam odlucio ali sam mirna svakako. Hvala :*
Samo 28 % slucajeva se beba okrene u 30 nedelji,u 34 nedelji bi trebalo be da se okrene na dole.samo pozitivno I bice sve ok
Ako se neokrene icices na carski rez,nemoj da panicis i da se nerviras to utice na dete,koja si nedelja?
Ja sam bas imala problem da se namestim kad spavam, to su bili jastuci sa svih strana i opet sam se budila nocu, nikako mi nije bilo zgodno. Po preporuci prijateljice koja se skoro porodila porucila sam dormeo podlogu i jastuk.
Prezadovoljna sam skroz. Sada samo taj jedan jastuk koristim nema potrebe za jastucima iza ledja ispod nogu nista... Ko je u mogućnosti treba da uzme podlogu za trudnice je genijalna stvar.
koliko si platila tu prostirku i kako da je porucim?
Pozdrav svi trudnicama,sad sam 28+3ned pre nek dan mi je doktorka rekla da imam skracen grlic materice da je 1cm al mi nije objasnila sta to znaci,ako neko moze da mi objasni,rekla mi da 2 puta dnevno stavljam uteogestn. Zanama me i dal i dalje smem da imam normalno odnose sa muzem il da prekinem ,zdravlje deteta mi je na prvom mestu...
Danas sam usla u 29.nedelju juce mi je dr na ultrazvuku rekao 'dobro je'ja sam posle videla u trudnickoj knjizici da mi je posteljica zrelosti II stepen i uporedila sa predhodnom trudnocom kada mi je bila mesec dana pre pprodjaja tog stepena zrelosti.Ne znam da li da brinem ili se oslonim na doktorovo 'dobro je'?
pozdrav. ja ulazim u 29. nedelju a ugojila sam se 20 kg :-D doktor me stalno kritikuje zbog toga iako se ja ne osjecam tesko uopste pokretna sam kao i da nisam trudna.malo me samo zeza sto sam natekla previse.ali bitno je samo da je beba u redu. :-)
Ja imam isti problem,nije da sad nesto zderem kao luda ali prosto sam valjda sklona a iz dijete sam usla u trudnocu pa mislim da i to ima veze..
Naravno najbitnije mi je da je bebac dobar i ja se dobro osecam,nisam troma,dosta sam aktivna i setam...Pa sta da radim ,smrsacu kad se porodim 😆
pozdrav buducim mamama. I ja ulazim u 29tu ned i ocekujem malog nestasnog deckica. Ugojila sam se 9kg i za sad se odlicno osecam. Mene muci jedna stvar. Prosle nedelje sam bila na 4d privatno i dr mi je pokazala da je pupcana vrpca bebi ispred lica tj blizu glave. Ja je pitam jel to opasno a ona kao neeee ona se pomera nije opasno samo da se prati. Kako necu ici na uz jos dve ned jako sam uplasena. Da li je neko imao slicno iskustvo?
Mojoj sestri je beba imala pupcanu vrpcu oko vrata i srecom je isla cesto na kontrole i pratila,pa su je tada hitno porodili i sve je bilo ok. Pratiti cesce i ako ti dr kaze da ne mora. Bice sve u redu.
Evo citam pa da napisem sta smatraju doktori u Grckoj posto na srecu ili nazalost se ne poradjam u Srbiji. mi smo prvi dan u 29 nedelji teski 1350g sto je naravno moja doktorka pocela da popuje stoje mnogo veliki kako cu se poroditi kako ce nagurati sigurno 4kg do kraja, inace kuka i na mene a ugojila sam se samo 7 kg,kaze da smem od 9 kg do 11 kg najvise( inace sam bivsi profesionalni sportista i sada imam 69 kg). Inace imala sam samo na pcoetku trudnoce nize gvozdje. Evo vec dva meseca ne pijem nit folnu kiselinu nit gvozdje i rezultati su mi vise nego inzvaredni kao da nisam ni trudna. Apsolutno nemam nikakve tegobe cak i radim sve fizicke poslove sama. Ne znam ja spavam super, bebac je nemiran ali mu uvek nadjempolozaj i naspavamo se... Tako da svakoj mami bih pozelela trudnocu kao moju i ne obazirite se toliko na doktore i sta oni pricaju nisu bas uvek za sve u pravu ;)
Drage mame, kako vreme odmice meni postaje sve teze i teze, posebno kad treba da spavam ili da pesacim. Zelela bih da se konsultujem sa vama u vezi sa rezultatima krvi i urina. Imam bakterije u urinu, dobila sam caj za trudnice, urino kultura je dobra, pijem dosta vode, ali kad legnem uvece bude mi muka od toliko vode, ali to me ne brine toliko koliko gvozdje, koje je spalo sa 17 na 11 za mesec dana, moju doktorku to ne brine puno jer mi nije dala da pijem gvozdje kao dodatak, a sledeca biohemija mi je za mesec dana, pa ne znam da li privatno da radim analize krvi ili na svoju ruku da kupim tothema ampule gvozdja? I samo jos jedno pitanje, folna kiselina mi je iskljucena krajem 4 meseca, a neke trudnice je i dalje piju.... Da li je normalno da se iskljuci folna ili treba i dalje da se pije?
Ni ja ne pijem folnu jer mi je doktor rekao da se pije u prvih 12nedelja poslje 12 nedelja imaju identicne tablete samo faza 2 i tu se piju po dvije tablete samo nebih bas znala objasniti kako sta ali identicno samo je faza 2i ima jedna tableta vise za piti ovako providne boje isto kao omega 3 tablete identican oblik gumene.Ja eto pijem to.Jos od 4mjeseca.
Drage buduce mame, citam komentare veoma cesto i brojim dane kada cu ugledati svog decaka. Jedino cega se plasim je porodjaj i da ne krene nesto po zlu, ali toliko se zena porodilo pa cu i ja preziveti ☺ Ja ne znam koliko je moja beba teska, niti koliko je dugacka, to ovde doktori ne kazu. Kazu vam da je sve ok, da je u najboljem redu i to je sve. Svakog meseca vadim krv i proveravam mokracu a sto se tice lekova i vitamina ni toga nema, ne kljukaju vas svim i svacim. Tako da drage buduce mame nemojte da se opterecujete glupostima, da li je preteska il premrsava ...na kraju cete sve ugledati svoje male zdrave bebce 😊
Na boku uglavnom (a I kako bih, na stomaku ne mogu, na ledjima bas nesto ne preporucuju, a 2 noci kad nisam bila kuci sam spaval u nekom polulezecem, tako mi je najvise odgovaralo), gledam da legnem na levi, ali moram I da menjam
U kojim položajima spavate?
tri jastuka obavezno :) svake noci. Jedan za stomak,jedan za ledja,a treci ako zatreba da se izdignu noge.. Inace ne spavam 5 dana lepo pa se dva naspavam. Najbolja je i setnja pridvece.
fiksiram se jastucima ispod stomaka i iza ledja pa spavam na levoj strani,
probudim se kad utrnem pa se okrenem na desni bok...
Inace sve losije spavam, i sve mi je teze da se prevrcem po krevetu hehe
Sutra je punih 30 nedelja!
Kako se ostale mame snalaze za prijatnije noci?
Zdravo trudnice! :) Ja sam se ugojila 13 kg. Imala sam 52, a sada 65. Malo vise od predvidjenog. :) Bebac je super, aktivan. Uzivamo. :)
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »