Komentari za tekst "Vaša beba u 2. mesecu - 2. nedelja"

Komentara
1090
Ostavite komentar
Akp sisa provero da nemas ragade na bradavicama. Ako nije to obavezno kod lekara i javi sta je bilo.
Moj bebac ima problema sa zubima iako ima samo dva mijeseca,vec su mu izbila tri zuba...
i moj bebac se muci sa zubicima mada jos nisu izasli ali ce ubrzo. Mojoj starijoj sestri su takodje izrasli zubi sa dva ipo meseca i to cak 4 komada... nije dakle neuobicajeno..
a daj
Mame da li vaše bebe spavaju na stomaku? Moja samo tako spava cvrsto, na boku se budi stalno i mlati rukama, na ledjima nikako nece. Ne mogu da je naviknem ni na kolica, kratko bude na ledjima i pocinje plakanje. Sta raditi?
Ja moju pushtam na stomak samo danju kad hoce tako da zaspi a nocu je okrecem na bok celu noc jer gospodjica voli da spava na ledjima...pre su bebe spavale nocu i na ledjima i na stomaku sad je to zabranjeno,mene je lichno prepalo objashnjenje pedijtrice kod koje idemo zashto to mora tako,pa ja iz straha se budim da je okrecem ali eto i moje muz kao beba je samo na stomaku spavao pa mu nishta ne fali a i drugarica iz bolnice svoju bebu samo na stomak stavlja nocu pa i toj bebi nishta ne fali...ja sam veliki panichar shto se tiche moje bebice jer nam je prvo dete (to koristim kao izgovor :) ne znam kako ce mi biti sa drugim) i rekla sam suprugu da ako ne bude htela da spava na boku, pusticu je da spava kako hoce ali bi tada kupila onaj alarm angelcare ,mislim da se tako zove...i ne bi razmishljala....a shto se tiche kolica mislim da nije navikla probaj da gleda prvo ka tebi dok je vozish i stavi neku igrachkicu da se igra...mislim da samo treba da se navikne...budi uporna moja je mene zezala pa smo se nekako dogovorile ali i dalje vodimo rat izmedju dude i palca...:) sretnooo
Koliko vase bebe kolicinski pojedu dohrane?Moja cini mi se malo jede, ali ipak dobro napreduje. Jede oko 100ml, 6-7 puta u roku od 24h.
Moj jede na svaka 4 h 5 puta na 24h po 180 Aptamil.

Moja jede 150ml 5-6 puta u toku 24h. Uvece u 21h pa se budi oko 5h i onda na 3-4 sata...
Mi jedemo 150 ml na 4h s'tim da joj je zadnji obrok neshto ranije npr: jede ujutru u 7 ,pa u 11,pa u 15h,pa opet 19h i taj zadnj imamo oko 21,21:30 posle kupanja i to je to , izjutra ponovo....ona je tako sebi napravila kako joj odgovara :) ...Posto nam je taj obrok oko 21h obavezan i njega nikad ne preskace ,doktorka nam je rekla da je budimo u 5h ujutu da bi jela: 9h,13h,17h,21h i 5h...ali ja to nisam poslushala, kad je vec zdrava i napredna shto bi joj remetila neshto shto njoj prija i pritom stvarala naviku obroka u 5ujutu...pozz svim mamama :)
Moja na 4 sata po 180ml. S tim sto zaspi oko 9-pola 10 i sledece budjenje oko 4-5.
Cao svima imam sina 2 meseca i dve nedelje.Imamo problem...Vec dva dana je zelena eventualno zeleno zuckasta kaka.Meni se cini da su mi grudi omeksale.Ponasa se normalno,ne place i ne daje znake da je gladan.Molim Vas neki savet.
Ne mora striktno da znaci da je gladan, da li si ti nesto zeleno jela (i to utice dosta) a meni je pedijatar rekao ne mora biti da je gladan obzirom da se ne zali i ne trazi. Da se ne iznenadim jer ce mu kaka jos neko vreme biti svakakvih boja. Mom sinu je jednom bila zelena ali sam jela spanac,obrqti paznju i na to i ne sekiraj se uzivaj u njemu. :)
Da li vama bebe spavaju u odvojenoj sobi ili da li bi spavale odvojeno da imate mogucnosti? Mi zivimo u dvoiposobnom stanu i imamo bebi sobu , planirali smo da bude tamo od rodjenja,medjutim kad smo dosli iz porodilista nismo mogli da ga stavimo samog u sobi jer je bio jako tiha beba pa i kad place ne cujemo ga a i bilo nas je strah da ga ostavimo samog jer nam je bio bas mali. Sad dva i po meseca kasnije jasno i glasno izjasnjava svoje potrebe :D i bas lepo napreduje ali je i dalje kod nas u sobi iako ima sredjenu njegovu. Da li je rano da krevetac preguramo u njegovu sobu? Mi pokusali jedan dan pre dve nedelje, i on je super prihvatio, spavalo dete super u toku dana ali kad se primakla noc ja nisam mogla da izdrzim pa smo ga vratili.
Moja beba isto ima svoju sobu. Stim da preko dana spava u njoj, a uveče kod nas. Kreveta nam je na tačkice pa to lako odradimo. Kupili smo joj bebi alarm sa kojim se i pokret bebe čuje,a i ona je mirna bebe. Planiram da je prebacim i nocu da spava čim mi izbaci podoj u toku noci. Kod nje je to u 4 ujutru.
Dashka vashka ima dva meseca i dve nedelje, a zovemo je i dundica jer mnogo lepo napreduje, sto bi rekli udaris po jednom obrazu ono pukne drugi. Smeje se odavno, voli da se igra sa jednim leptirom jer ima ogladace na sebi i sareno je i igrackom iznad kreveta. Cici, vrusti i voli da peva samnom zajedno. Ono sto ne voli je da spava preko dana duze od pola sata i punu pelenu. Nece da se strpi ni minut kad se ukaki. Spavanja sto se tice nocnog sama je sebi napravila rutinu, ja sam joj malo pomogla tako sto je kupam u prublizno isto vreme, prvih mesec dana oko 8, a sad vec 7, 7 i 15 skidanje jer bude bas umorna. Duze siki pred spavanje, ali zaspi najkasnije do pola 9. Prvo nocno budjenje je oko jedan sledece oko 5, jede i nastavi da spava. Desava se da se budi do pet uopste pa je uzmem da jede, mada nisam sigurna da li da je diram uopste?
Preko dana jede cesce cini mi se zato sto nece da spava pa joj treba snage. I nece da lezi na stomaku duze od minut na nekoj podlozi. Na ruci ili na kolenima hoce. Ne znam da li da je teram ili da pustim da mozda naprasno zavoli? Inace glavicu drzi skoro skroz cvrsto.
Trenutno cekam da otkrije rukice svoje da dodamo nesto novo zabavi.
moja bebica ponekad spava celu noc a ponekad se probudi oko3ujutru da jede.....preko dana bas i ne spava tolko puno oce da prica sa nami i peva i smeje se a isto tako cesce jede vec 165ml pojede brzinski hehe
Pozdrav svim mamama,nasa Lenka ima 2 meseca i 10 dana,dobra je beba,samo tesko zaspi uvece,umiri se tek oko 23h,ali zato spava do 6h ujutru.
da li neko ima iskustva sa prehladom?p moja beba ima dva
meseca i 5 dana, samo ga dojim, danju na tri sata nocu se samo jednom probudi, vesela je beba i smeje se po ceo dan ali mu je od jucr delimicno zapusen nosic i pomalo kaslljuca. nema temperaturu i lepo jede ali me zanima sta mogu da uradim da mu pomognem jer je nasa dr na odmoru i nema ko da ga pregleda :/ noc je prespavao ali dan je problem, spava samo po 15 minuta i probudi se jer je zakaslje ili tesko dise.
nemojte molim vas da joj stavljate fizioloski ....imam slicno iskustvo doktorice dve su mi preporucile taj fizioloski treca mi dala marisol kapi dok nisam uzela bebu u vodila kod privatnika on joj samo pogledao u usta i rekao da odmah prestanem sa fizioloskim jer dete zbog njega em nemoze da dise em ji je pocrveneo treci krajnik i to jo je bolelo cim smo prestali posle par dana bilo super samo kad jede joj se nakupi dok ne iskaslje i posle super....mislim to je moje misljenje a vi idite kod doktora prvo ako ne bude bolje idite kod drugog mi smo mucili tu muku skoro 2meseca....sretni
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Neka krenu pripreme za ovogodišnje čestitke za Uskrs - i neka budu umetnička dela »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »