Komentari za tekst "Vaša 25. nedelja trudnoće"

Komentara
2349
Ostavite komentar
Pozdrav. U prvoj trudnoci sam imala isto jak osecaj da nosim decaka, cak sam i sanjala, a radila i neke babske fazone iz dosade, ali na ultrazvuku mi je receno devojcica sve do 9.meseca kad je jedna doktorka rekla da misli da je decak i na kraju sam rodila devojcicu. Sada sam u 26.nedelji i nosim ponovo devojcicu. Osecaj ima vise veze da potajnom zeljom, bar tako mislim iz svog iskustva i ne bih da se razocaras, ali svakako ces se sloziti da je najvaznije da je zivo i zdravo. :) Srecno
Zezas? Definitivno i dr griješe...! Ja od kad sam ostala trudna, ubijedjena sam da je djecak. Ne mogu nikome da objasnim koliko sam bila sigurna da je tako. Plus, imala sam da kazem 'simptome' kao da je djecak... U smislu- čisto mi je lice, oblik stomaka mi je takav, i od početka trudnoce do nekog četvrtog mjeseca me hvatala mučnina samo ako vidim nesto slatko. I zato, kad mi je dr rekao u 19 oj nedelji da je curica, ja prosto nisam mogla vjerovati da me je intuicija toliko prevarila:) jos jednom sam od tada bila kod dr, i nisam htjela da pitam opet za pol, jer ispada kao da sam opsjednuta da bude muško, pa ne vjerujem u to sto dr kaze:))
Ćao Nina,morala sam da odgovorim na tvoje pitanje :-) sedmi sam mesec i bukvalno ne znam koji je pol bebac :-) tj.prvih 5 meseci su mi rekli da je devojčica i to je bilo jednostavno međutim kada sam otišla na 4d, doktor se frapirao i kaže da je 100% dečak. Danas su mi opet rekli da je dečak :-) sve je moguće ali ja sam tek sad u konfuziji. Videćemo kad se rodi :-)
ma, da- samo da su zdravi:) nisam znala da je moguce u danasnje vrijeme pogriješiti pol:)) ali, izgleda da je moguce:) meni je dr jednom rekao pol, ja vise i ne pitam... Da me ne zbunjuju sa tim da li je sigurno ili ne:))
cao mama...nijesi prva kojoj se to desava meni svaki put na svaki ultrazvuk kaze drugacije hahahahaha...ali sto kazes najmanje je bitno kojibje pol samo da su zive i zdrave bebice...pa koje ce biti prvo, drugo, ma redosled je najmanje bitan ♥♥♥:):*
cao. Ja sam usla u 6 mesec i ovo mi je druga trudnoca. Sa prvom mi jje sve bilo super, radila sam, nista mi nije smetalo, ali sada...umaram se, krenula je gorusica, boli me levi kuk,cesto mokrim, ne mogu da spavam, a ono sto me brine je bol ispod grudi sa leve strane, ali kada trcite pa pocen da vas boli sa strane. To nije jak bol, vise tup, a tek za 2 nedelje idem kod gin. da li je moguce da me ustvari boli koza jer se rasteze. hvala puno na odgovorima
meni je ovo druga trudnoca i takodje ulazim u šesti mjesec. Prije nekoliko dana sam osjetila tupi bol u bočnom dijelu... To je bio onaj osjecaj kao kad dugo trpiš da mokriš, i onda se stvori taj pritisak i tupi bol koji je i trajao... Dr mi je objasnio da beba mijenja svoj položaj, i desava se da se prosto tako namjesti da zena osjeca bol u tom dijelu i jaci pritisak... Eto, tako je meni rečeno:) nadam se da sam te bar malo smirila sa odgovorom, ali ti svakako provjeri da li je i kod tebe tako...
Cao devojke,i ja sam imala problem sa zatvorom. Kompot od suvih sljiva i sto vise corbica. I problem je resen.
Hvala devojke na odgovoru vezanom za zatvor! Probacu sve sto ste mi napisale! :)
Sad sam 25 nedelja... znaci muci me toliko mokrenje da to nije normalno, sve vreme osecam pritisak bebice na besiku,do te mere da imam stalno osecaj da mi se mokri.
Zdravo buduce mame...I ja sam u 25. nedelji trudnoce i dobro se osecam hvala Bogu. Beba je dobro, 735 grama ima i veoma lepo napreduje. Zdrava beba, zdrava i ja, tako kaze doktorka. U toku trudnoce ugojila sam se samo 2 kg, prosto za nepoverovati...Kazu sve ide na bebu. Nego, zelim da odgovorim na komentar trudnice Jelke.. I mene je u pocetku, mada ne tako cesto mucio zatvor. Pitala sam doktorku dala mi je cepice koje nisam ni koristila, a kao savet mi je rekla da sto vise setam, da ujutru popijem casu vode na gladan stomak, i sto vise voca, ne konzumirati jaku hranu i suvu nego corbice, supice jer creva se ulenje zbog mirovanja i dolazi do zatvora. Eto, cisto kao savet, nadam se da ce pomoci. Sve najbolje svima vama...Pozdrav!
Svaka ti cast! Ja sam se ugojila 10kg,za koji dan ulazim u 7.Sad sam na dihati.Hvala puno na odgovoru i srecno! :)
Devojke, muci me zatvor. Jel ima neka slicnan problem?Pijem gvozdje 1 dnevno i ne verujem da je od toga, jer ga pijem 3 nedelje, a zatvor je sad poceo. Probala sam kivi nataste, pa kasiku supenu maslinovog ulja i ne protera me.Sta da radim. Ps. Nemojte stavljati minuse na komentar, vec odgovorite!Hvala, pozdrav za sve ``koleginice`` u 25.nedelji!
meni je doktor rekao da kupim portalak sirup i pomaze mi
Draga Jelka, ukoliko problem jos uvek traje, evo i mog saveta, jer sam imala isti problem:
1. Vazno je sta jedes 2. Vazno je da unosis dodta tecnosti 3. I da setas svaki dan.

I ja isto pijem gvozdje i da, to jeste uzrok.
Ja jedem musli sa ovsenim pahuljicama i ovsenim mekinjama. Ja sa vodom pravim i super je ukusno (ako zelis recept, pisi), a moze i sa nekim jogurtom.
Uvek imam neko suvo voce, sljive i kajsije i svaki dan izmem koji komad. Mozda je ujutro najefikasnije.

P.s. Problem nije naivan, te je vazno da se to regulise. Takodje, posle velike nuzde se tusiraj da se slucajno ne pojave suljevi.

P.p.s. Sto se gvozdja tice, pij gA uvek na prazan stomak sa limunadom ili cedjenom pomorandzom jer mu treba vitamin c da se absorbuje. Pritom, kalcijum otezava. Tako da, izbegavaj mleko neko vreme po uzimanju gvozdja.

Pozdrav, mama! 😉
Moj ti je savet da pijes magnezijum, ili vodu obogacenu magnezijumom. Veruj mi deluje laksativno na stomak i resava problem zatvora a uz to jaca misice materice. :)
Draga ja sam u 6 mjesecu trudnoce :) i cijelo vrijeme kroz trudnocu trosim jogurt uz svaki obrok i imam redovnu stolicu :) pa probaj mozda ti bude od pomoci :) ;)
Jelka ja sam u prvoj trudnoći imala isti problem i koristila sam sirup od šljiva, potpuno je bezbedan za upotrebu. Zove se Isilax. Meni je pomogao
meni je pomogao Donat,zaista :)
Zdravo svima, u 25oj nedelji sam i nazalost ne mogu da uzivam bas kako bi trebalo. Skraćen mi je grlic na 15mm i otvorena sam 1 prst, strogo mirovanje kod kuce .. Bas sam zabrinuta, ako neko ima bilo kakav savjet, sta da pijem, kako da lezim.. Bilo sto..voljela bih da cujem..
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Instrument od kog zavisi žensko zdravlje skoro isti kao i pre 170 godina »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »