Komentari za tekst "Vaša 37. nedelja trudnoće"

Komentara
3799
Ostavite komentar
Isti nam je termin. Meni najvise smeta gorusica i povracanje koje me prati celu trudnocu. Ostalo nekako i guram. Lazne kontrakcije su sve cesce i bolnije. Inace, druga mi je trudnoca. Prvu nisam osetila, a ovu se posteno namucih... Salim se, vredece svaka sekunda muke kada vidim bebirona. Poljubac za sve trudnice
Da lì se neka mama osjeca slicno, druga trudnoca, do sad sve uredno, osim malo vece anemije, za koju pijem gvozdje, i ishranom pokusavam podici gvozdje, ali ne ide. Osjecam se konstantno umorno, vecinu vremena provedem lezeci, ustanem da nesto po kuci uradim, odmah mi hvali zrak, gubim snagu u nogama i rukama, osjecam ubrzan rad srca i moram leci. Osjecam se lose, jer trebam poceti sa spremanjem, a ja in za sta nisam sposobna. Dr kaze da je od anemije i od kg koje sam dobila u trudnoci, do sad 18. Hvala unaprijed na odgovorima
Mislim da je mnogo korisnije, ako govorimo o prirodnoj nadoknadi gvozdja, pokusati u vidu cedjenih sokova. Oni ne prolaze kroz sistem varenja vec se direktno kroz creva razgradjuju u krv.... bar sam tako citala, sama primenjujem i celu trudnocu sam odlicne krvne slike, a bez i jedne tablete (sto opet moze biti individualno).
Topla preporuka: Cvekla, obavezno limun u kombinaciji ili bez sa jabukom ili sargarepom.
Sve najbolje!
Sve sto opisujes su posledice anemije. Meni se anemija desila posle porodjaja, a tada nemas mogucnosti da ti bude tesko. Tesko sam to podnela. Probaj sa tabletama gvozdja, ako nista porazgovaraj sa lekarom o inekcijama, one sigurno pomazu. Srecno i pozdrav :)
da li neko zna da li bih smela da putujem sada u 37.nedelji nekih 200-300 km kolima?
danas sam pitala ginekologa za putovanja rekao je nikako..a ja sam pitala za 60 km😊
Da sam na twom mestu radije nebi putowala...nikad neznas sta moze da se desi dok putujes...a pored toga jos i sedenje u kolima i bolowi i ukocenost i jos puno toga...
Pa i nije bas preporucljivo...
Pozdrav :) Meni je ostalo jos 30 dana do termina i osjecam se nervozno pogotovo po noci. Sad je 02:25h a ja ni blizu sna hehe. Inace prva mi je trudnoca i vec nekolike noci osjetim po dnu stomaka dok lezim kao da me ziga jako, sta li vec.. A kad sam u pokretu jos nize u preponama kao neko probadanje. Da li su to lazne kontrakcije ili se samo beba namjesta. Iduci UZ mi je tek 15.4 .. Hvala :))
Meni je doktorka objasnila da su to nervi koje beba pritiska.
Ovo i mene jako zanima,jer imam apsolutno iste simptome.
Pozdrav drage moje trudnice, i mi smo u 37. nedelji. Puno razmisljam o nacinu porodjaja zbog malo vece dioptrije od -4,5 na oba oka. Da li je neka u slicnoj situaciji kao ja i sta vam je lekar preporucio - carski ili prirodno?
Jesi bila privatno ili drzavno? Ja u drzavnoj klinici bila i samo mi dioptriju odredila koju vec i sama znam, nije htela ni ocno dno niti pa ocni pritisak da proveri vec mi rekla da nema potrebe za carski rez, dioptrija je mala za carski pa se pitam da l treba da sam slepa da bi radili carski. Nedavno mi je moj lekar koji ce me poradjati rekao da po najnovijim teorijama porodjaj ne utice na dioptriju tako da nema potrebe za carskim jer se i beba lepo namestila, pa sam spokojnija. Samo eto to ocno dno bi proverila.
Tea,i ja sam u 37.nedelji. Imam dioptriju -2,5..Bila sam na pregledu kod ocnog,koji je trajao 2h...Na kraju,sve ok,prirodnim putem cu se poroditi. U sustini,nije ti dioptrija presudna,nego ocno dno..Pozdrav
U 37.smo nedjelji i danas nam je doktorica rekla da je bebin mjehur uvecan. Kaze da postoji mogucnost da je samo pun,a mozda nesto nije u redu. Narucila nas je ponovo za 7dana na uzv da vidi,a do tada..ima li neko slicna iskustva. Jako se brinem.
Ispao mi je sluzni cep juce ujutru u 8h, bila sam otvorena 1,5 i imala kontrakcije na ctgu koje sam blago osecala, nista strasno, tako ceo dan, uvece malo jaci bolovi koji su prestali preko noci..Sta da radim?Bojim se da sam se jos otvorila a nemam bolove..
Najbolje je pitati lekara. Ono sto ja znam je, da ako si prvorotka, sluzni cep nije znak da je poceo porodjaj i da moze da ispadne a da se porodis i za 2 nedelje... Kod drugorotki nije tako i savetuje se da se odmah jave lekaru.. Pozdrav!
Isti problem imamo Maja i ja , najteže mi je ustati ujutru toliko nisko nosim da imam osećaj da će krenuti porođaj. Naravno preko noći stalno idem u wc i jedva čekam da se porodim.
pomoc! stavila sam vaginaletu canesten 3 a posto je jako suva jedva sam je nekako malo umetnula,pojavilo se malo krvi,da li je nesto ogrebano ima li ko iskustvo??????
Marina, trebalo je da stavis canesten kremu koja se umece onim aplikatorima, lakse se stavlja. I ja sam morala da stavljam ovih dana i koristila sam kremu umesto vaginaleta.
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »