Komentari za tekst "Pasoš za decu - kome je neophodan, kako se vadi i koliko važi"

Komentara
107
Ostavite komentar
Kako funkcionise to elektronsko zakazivanje za pasos, imam bebu od 5 meseci kojoj treba da vadim pasos. Da li kompjuter sam izbaci vreme i datum ili moze da se bira,to me zanima zbog muza koji radi i ne moze bas uvek da izlazi sa posla?
Izacice Vam tabela sa slobodnim terminima po danima za tu nedelju. Kliknete na vreme koje Vam odgova i upisete podatke. Dodjete u predvidjeno vreme, sluzbenik Vas prozove, tako da nema cekanja. Prenosim svoje iskustvo kada sam bebici vadila prijavu prebivalista. Procedura je ista, jer se prijavljuje po istom principu i na isti obrazac.
Obavezno zakažite preko e-uprave, da ne biste cekali sa bebom, mi smo u sup zemun zavrsili sve za 15ak min.
Doduse, moja beba je htela da sarađuje, slikali smo je iz prve, s tim da je mm drzao ispod majice, da mu se ne vide ruke, a ljubazna službenica joj je zveckala nečim.
Zar je moguce da pasos za dete kosta koliko i za odrasle!!!!! Sramota !!!!
dal je moguce da takse za izdavanje pasosa za decu koji ce da vazi 3 godine ista cena ,kao i za pasos koji ce da vazi 10 godina...strasno...ovo ima samo u srbiji
Ja sam ppokusala da izvadim pasos za bebu od nepuna tri meseca. Nismo uspeli da napravimo fotografiju. Da bi se napravila valjana slika potrebno je da drzim bebu, ali da mi se ruke ne vide, sto je izrazito tesko uraditi jer beba jos ne drzi glavu kako treba. Pored toga, beba mora da gleda sirom otvorenih ociju pravo u kameru i ne trepce, ne pomera se i tako vekovima. Namucismo se i mi i bebac i sluzbenici, ali nismo uspeli. Navodno ne dolazi u obzir da donesemo sliku. Ne znam sta da radimo i ne mogu da verujem da ne mogu da smisle neku baby friendly metodu.
Ovde su baš iskomplikovali. Živim u inostranstvu i pre 2 meseca izvadili smo detetu pasoš. Sve nije trajalo duže od 10-15 minuta. Prisustvo oba roditelja, izvod iz matične knjige rođenih, kartica sa adresom bebe i naše lične karte. Plaćali smo na licu mesta i dete su uslikali za min. Sve je regularno a roditelje ne maltretiraju. Inače što se slike tiče, moje dete je imalo 5 meseci kad smo mu vadili pasoš i u pasošu je stajala slika na kojoj je on spavao-takođe nikakvh problema nismo imali.
Putujemo na odmor, vraćamo se 20, a detetov pasoš važi još četiri dana posle toga. Da li mogu da prave neki problem zbog toga na granici? U trenutku ulaza i izlaza iz zemlje pasoš je validan
Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa
rokom važenja još najmanje 6 meseci od dana završetka putovanja.
Ovo nije bas tacno a ni precizno objasnjeno...potrebna je i prijava stana za bebu, drzavljanstvo ZA BEBU, licna karta PODNOSIOCA ZAHTEVA, izvod iz maticne knjige rodjenih za bebu i popunjen zahtev za izradu pasosa.
Hvala, ovo je lepo i razumljivo napisano, pozz
beda od drzave
Dali mogu izvaditi pasos detetu ukoliko drugi roditelj nije saglasan,on zivi u inostranstvu,ozenjen je,ali ne zeli da da saglasnost za detetov pasos?? Sta mogu uraditi povodom toga??
Za dete treba
*izvod (izvadjen posle 1.3.2010), ima hologram,
*drzavljanstvo (ne starije od 6 meseci),
*prisustvo oba roditelja ili jednog, a drugi daje saglasnost overenu u Sudu,
*uplatnica od 600d,
*uplatnica od 3000d.
Najbolje je zakazati termin preko interneta preko e-uprave, ostavi se mail adresa i zakaze se vreme.
JA PUTUJEMU U BUGARSKU U SOFIJU MENI TREBA PASOS HTNO JER PRESTAVLJAV SKOLU . PUTUJEM U PETAK U MAJU NEZNAM KOG TACNO DATUMA.
ja imam dve cerke i za jednu i za drugu sam vadio pasos kada su imale blizu 7 meseci,starijoj 2010god.a mladjoj 2012 god.obe su dobile pasos sa rokom vazenje od po tri godine.starijoj cerci pasos istice sada u maju 2013 i zanima me da li neko zna da li je dovoljno i dali moze samo majka sa detetom izvaditi nov pasos posto ja trenutno nisam u zemlji jos nekih 6-7 meseci a pasos nam treba iznenadno najkasnije za 2 meseca.unapred hvala svima koji mogu da pomognu.tata.
mislim da moze,ali uz vashu pisanu saglasnost.Nisam sigurna da li mora biti overena u sudu.Pozdrav
potrebno je da vas malisan gleda u kameru kako bi mu seknirali oci, a ako ne moze da drzi glavu beba? niste razmisljali?
Evo ja sam upravo bacio 4800 din na Izvod i Drzavljanstvo.
Svuda pise da se prilaze kopija ili na uvid original a da nije stariji od 6 meseci a kada sam to zavrsio i uplatio ispalo da ne treba da moze i staro samo da su podaci tacni.Zadesio se covek pored mene koji radi na pasosima i rekao mi je da ne treba tako pa cak i slike da ne donosim nego ce to oni uraditi prilikom predaje dokumentacije s tim sto cela porodica treba da bude prisutna.
interesuje me sta je potrebno za obnavljnje pasosa za dete koje ima 8 godina juce su nas vratili sa granice jer mu je pasos vazio samo dve godiine jel treba ponovo saglasnost oba roditelja posto mu tata zivi u Parizu
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Briga o svom zdravlju tokom trudnoće briga je i o bebi koja raste u stomaku »
Testovi koji su dostupni na tržištu često su osetljivi na najmanje hormonske promene. »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Kako se loš san odražava na vaše psihičko i fizičko zdravlje i šta možete da uradite povodom toga? »
Jači imuni sistem za bebe rođene carskim rezom »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Moj je tata tata-mata jedva prođe on kroz vrata... »
Dizajner koji opisuje svakodnevne avanture koje prolazi sa svojom suprugom Majom »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Važnost oca u životu njegove kćerke ne može se preuveličati »
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste možda to primetili? Da li je slučajnost ili ne? »