Komentari za tekst "Vaša 18. nedelja trudnoće"

Komentara
2646
Ostavite komentar
s prvim nisam pila nista, bas nista. i te vitamine, tipa elevit, mamavit i sl. je rekla da nema potrebe koristiti ako je krvna slika u redu. s drugim sam pila folnu kiselinu do 12nedelje, do tada je najpotrebnija. kasnije i mamavit, jer sam bila anemicna. a sad s trecim takodje nisam pila, ne vidim razliku izmedju prvog i drugog deteta. u sustini svi vitamini i minerali su u hrani, pa se treba raznovrsno hraniti...
Takodje sam u 18. nedelji i nisam pila folnu, jer je kasnije utvrdjena trudnoca (13. nedelja), pa po doktorkinom misljenu nije bilo potrebe za tim, a sada mi je prepisala elevit tokom trudnoce i dojenja... Beba lepo napreduje, a ja nemam nikakvih tegoba. Opustila sam se i uzivam u prvoj trudnoci :)
Drage mame,usla sam u 18. nedelju,bila sam na pregledu i moj decko je super! Dr mi je rekao da beba karlicno lezi. Zanima me da li ste vi imale tu situaciju i da li se beba kasnije namestila u ,,normalan" polozaj?
Moja devojcica, u sedmom mesecu se okrenula kako treba :)
Drage mame pre dva dana sam radila Amnocintezu plodova voda mi je bila bistro zuta kazali su mi da sacekam rezultate za dve nedelje nadam se da ce sve biti u redu,zanima me kakve su vase plodove vode bile i naravno rezultati inace 18 nedelje i 4dana sam u drugom stanju?Hvala unapred na odgovore :)
poz mame 😊 evo i mi smo od danas u 18.nedelji.bebu sam osetila pre par dana i sad je svakim danom sve aktivnije osecam.pol jos ne znam nadam se za par dana da saznam posto imamo kontrolu.planiram i 4D za nedelju-dve.
Cao drage mamice!Za koji dan ulazim u 18 nedjelji trudnoce,htjela sam vas pitati u vezi pola?Da li sa sigurnoscu mogu utvrditi pol u 15 nedelji na 4D?Jer meni je tad utvrdjeno da je djevojcica,ne znam da li je to sigurno ili da opet odem kad budem u 20-oj!?
Hvala Ana na odgovoru,i ja volim djevojcicu,vec imam jednu koja mi ima 8 godina,tako da sam srecna bas!Ima ljepsih stvari i robice u rozoj boji tako da me to uvjek vuklo!Znaci da vec razmisljam o imenu🍼👭😘
ja nisam cula da su nekome pogresili pol na 4D a i nije bilo prerano tako da je verovatno tacno ☺.cestitam na devojcici i ja imam jednu i volela bih da i ova beba bude devojcica 👧
cao :) ima li jos koja trudnica da je u 17 tt?? :) sta nosite,curu ili decka? :)
cao, htela da pitam ako neko zna na koju nedelju se moze prepoznati pol deteta
meni se videlo u 13.nedelji na dabl testu da je decak
meni se vidjelo sa 16 + 2 da je decko :)
U 17 nedelji se moze vidjeti pol.
Ja sam sada osamnaesta nedelja,tj, danas tacnije ulazim u 5 mesec...Imala sam do sada mucnine, bas cesto imam glavobolje,pa sve zaboravim da pitam doktora da li smem nesto da popijem za bolove...Da li neko ima slican problem? Inace od pocetka pijem utrogestan od 200mg i folnu kiselinu,pa me malo stah da uz to pijem jos nesto...
Uzmite kinesku mast i mazite vrat i celo, meni je to pomagalo kod glavobolja u trudnoci.
ja imam bas ceste glavobolje,imala sma ih i pre a sad nisu nestale.doktor je rekao paracetamol ili panadol. ja sam uzela paracetamol,na srecu popijem jednu tabletu i pomogne mi.mada mi je on rekao ako je jaka glavobolja mogu i dve tablete na 4-6h.kazem jednu popijem i smanji se bol.isto i sa zubiima sad kad me bole.paracetamol i bol prodje.
Nena, verovatno si se vec konsultovala sa doktorom, ali ako nisi, glava je moguce da te boli od utrogestana, jer je mene mesec dana svakog dana bolela glava, dok nisam pocela utrogestan da stavljam vaginalno i od tada moje muke sa glavoboljom prestaju.Probaj par dana vaginalno, pa ces videti.Sve najbolje, pozdrav!
Ja sam pitala mog doktora sta sme da se popije za glavobolju i rekao je samo paracetamol/febricet.
I to kad je bas jaka glavobolja,tj. ne preterivati.
Caoo mene zbunjuje pol bebe. sad mi je dr rekao, u 17 nedelji, da nije siguran ali da mu se cini da je djevojcica. postoji li mogucnost da se to promijeni, mozda mu poraste kico :-). imam vec djecaka, sad bih voljela djevojcicu. Kad se moze definitivno vidjeti, kad im naraste kico?
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »