Komentari za tekst "Vaša 28. nedelja trudnoće"

Komentara
2609
Ostavite komentar
Nemoze da se vidi rh faktor bebe al se u 28 ned proveravaju antitela pa se vidi dal treba se se primi rogan il ne
Cao svima! Imam jedno pitanje. Zna li neko od kada radi Trudnicka komisija u Ustanickoj? U ponedeljak treba da idem,
zvala sam da pitam, niko se nije javio, a nisu mi rekli kada treba da se pojavim. Zna li neko kada se ide tamo? p.s. 28. nedelja sam pa zato pisem ovde, nisam nasla temu ovu nigde. Pozdrav za sve buduce mame! :)
Ja sam bila prošle nedelje, pre 8 i radili su. Pretpostavljam da rade od 7 ili pola 8.
Komisija radi od pola 8 do pola 3,cini mi se. Imaju pauzu od pola 10 do 10 ako se dobro secam. Malo sam senilna otkad sam trudna:)
Usla sam i ja u 28 nedelji. Juce kod doktora sve je ok,bebac vaga 1kg,ja se osecam ok,ugojila sam se oko 8kg. Jedino sto mi smeta je sto me bole nenormalno noge,i pocele su ruke da mi oticu,noge nisu jos malo,ali ruke haos... sake. Ako neko zna sta je dobro za taj bol,i otok u rukama neka mi kaze :)

Veliki pozdrav svim debeljucama, :)
Kako moze da se vidi/proveri da li je beba u stomaku Rh- ili + ? Ja sam rh- i kako da znam da li sad treba da dobijem rogam inekciju?
Pozdrav Mirela, naravno da ne mozete znati bebin Rh faktor dok se beba ne rodi. Rhogam koji se prima u 28 sedmici je preventivan, UKOLIKO TO MAJKA ZELI, i traje do poroda. Ne morate ga primiti,ako ne zelite. Doktori retko sugerisu, trebate se sami odluciti. Ja sam ga u 1.trudnoci odlucila primiti i beba je primila suprotan RH na tatu, po porodu kada su proverili, tako da sam je zastitila na neki nacin, ali i da nismo uzeli Rhogam tada, ne verujem da bi bilo vecih posledica...hvala Bogu sve je bilo ok. Svakako, nakon sto sam se porodila, opet sam morala primiti Rhogam kao zastitu radi naredne trudnoce.
Dakle, u 28.sedmici trebate sami odluciti da li cete ili ne primiti zastitnu injekciju. LP
U 28.sedmici smo :) Jučer mi je dr. rekla da mi je bebi malo mrsavija u predjelu stomacica,što me jakooo zabrinulo,mada kaže da nema potrebe,ali eto...Ima li neka od mamica iskustva sličnog?
cao alja ja sam imala isti Problem ,meni je radjen ultrazvuk u 26 nedelji i moja doktorka je rekla da mi je beba sitna tj mrsava da je za tu sedmicu trudnoce mnogo sitna a posto je zensko rekla je da je normalno ...eto posle dve nedelje kontrole imala sam opet ultrazvuk i beba se je popravila 300 g sto je rekla da je super .... meni je savetovala da se klonim stresa ako je moguce ,a da se nisam doktorku poslusala sad bih bila u bolni^ci na izdrzavnju trudnoce do kraja .....nemoj da te brine vise jedi i stavi mozag na ispasu bice i tebi i bebi bolje sve naj naj
Cao svima. :) I ja sam u 28. nedelji trudnoce, moj djecak ima 942 gr i jako je aktivan. Sa njim je sve dobro, ali meni pritisak nekada bude visok i udebljala sam se 14kg. Doktorica mi nikakve vitaminske tablete nije nikada propisala i zbog toga su sada nalazi malo losiji, trebala bi ici u bolnicu raditi neke nalaze, pa da li je iko imao iskustva sa tim? Znate li kakve vam nalaze rade i koliko dugo se ostaje u bolnici? Ne bi voljela da do kraja trudnoce budem u bolnici. :/
Sto se vise blizim terminu poroda sve se vise bojim,lete sedmice ko lude...
Cao svim stomacicima :) , mi smo danas usli u 28.nedelju. kilaza +9,5 kg, ledja pocinju da bole, noge srecom ne oticu ali grcevi i bolovi su se pojacali u poslednjih par dana. Bebac se super razvija, ali ono sto me brine je PLACENTA PRAEVIA MARGINALIS. Juce sam bila na redovnom kontrolnom UZ u Visegradskoj i moj doca mi je skrenuo paznju na to. Nije preterano dramio, samo mi je naglasio da se obavezno javim na kliniku ako primetim sukrvicu ili krv, pricao mi o carskom rezu, posto zbog takve posteljice bebe cesto zauzmu pogresan polozaj ( moj mali se lepo poprecio :) ), ali mi je sve smireno pricao bez panike, kao da je sve skroz ok (inace prof.dr. Plecas- divan, blag, stalozen, tih...sve pohvale). Posto sam na pocetku trudnoce primala progesteron, utrogestan ( jos uvek koristim) i mirovala 4,5 meseci, uzela sam da po netu istrazim moju dijagnozu i tamo sam procitala sve i svasta. Celu noc nisam spavala. Da li je neka imala slicno iskustvo, mogu li dobiti neki savet? Hvala unaperd.
p.s. izvinjavam se na predugackom komentaru :(
Mamice, ima li neko problem sa bolovima u kostima, mene te dole kosti oko vagine bas bole..Je li to normalno?
e draga,i meni se to desava.Bas si lepo objasnila taj osecaj! imam osecaj da mi se to dole sve siri! ps.Nerviraju me plusevi i minusi...Pa zar je toliko tesko napisati komentar? i pritom,ja ne znam sta znaci kad tvoje pitanje ima 4 minisa i dva plusa?! Svako dobro :)
cao ja sam 27+2,beba preaktivna samo se vrti udara u rebra i koza oko struka me boli valjda se sirí.Muke imam sa zatvorom i ne spavanjem,jel imate neki savet?
smokve
suve šljive prokuvaj, vodu popij a šljive pojedi i zatvor će biti prošlost :-)
Danas samo usli u 28-u nedelju i osecamo se super. Ali danas smo imali mali defekt. Mama se spotakla na ravno (strasno) i zadrzala na kolena i dlanove. Srecom stomak mi je ostao ne povredjen, ali sam morala da odem kod doktora da proveri da li je sve u redu. Kaze da je na uz sve dobro, ali da moram da mirujem 72 sata. Ako je neko imao slican problem, koristilo bi mi da mi kaze svoje utiske. Pozdrav od trapave
Ja sam pala u 26 nedelji i mnogo se povredila,ali bebici nista nije falilo,evo sad sam ka 28oj nedelji :) Kazu uspela je mama da je sacuva :)
Tatjana, hvala puno na odgovoru. Mnogo mi znaci kad mi neko kaze da nije to toliko strasno. Ja se sada dobro osecam, bebac mrda li mrda, sto je najbitnije! Pozdrav
Vratite se nazad na tekst
Ostavite komentar
Forum
Moja priča

Patronažna sestra koju smo angažovali oko masaže i izmlazanja je optimistična:„Začas ćemo mi to, ne brinite se, uskoro Vaša beba dobija mleko made in...»

Pogledajte kako se babice obučavaju za porođaj pomoću lutaka »
Roditelji novorođenčadi dobiće 30 besplatnih karata koje će važiti za sve zone parkiranja »
Proverite kada se jaje uvodi u ishranu mališana i na koji način »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Nepokolebljiva hrabrost i snaga ljubavi Gordane Branković inspiracija su i podrška svim roditeljima »
Sve je bilo mnogo lakše iako je bol bio intenzivniji - moja podrška je pored mene »
Brza priprema obroka nekad je veoma važna, podjednako kao i ukus! »
Osim što će im biti zabavno, farbanje jaja za mališane je i korisna aktivnost »
Otkrijte jednostavan način farbanja jaja za kreiranje modernih nijansi »
Naši bebci
  • Mali dzentlmen
  • Mia
  • Moj mali ;)
    Marko
    Smej se smej...
    Gledamo tamo...
Beba je tu. Kako da se zbližim sa njom? Toliko toga nepoznatog...! Sasvim normalne dileme novopečenih očeva »
Da li ste pronašli SAVRŠEN poklon za 8. mart i kako da budete sigurni da jeste »
Mame postaju ranjive ako dođe do osude njihove onlajn objave »
Proleće i lepo vreme pogoduju i krpeljima, pa je ovaj period razlog više da se pazite u prirodi »